Nu skal Whalley leve op til éttallet på ryggen

Oscar Whalley er AGFs nye førstemålmand. Arkivfoto: Ole Nielsen

Nu skal Whalley leve op til éttallet på ryggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter AGFs salg af Aleksandar Jovanovic er Oscar Whalley udset til at få debut på søndag. Imens han forbereder sig på fysikken i Superligaen, leder sportschefen efter en ny målmand.

FODBOLD: AGF er med afstand det hold i Superligaen, der har lukket færrest mål ind i de første syv runder.

Alligevel kommer de flestes øjne til at hvile nervøst ned på manden i AGF-buret, når hjemmeholdet på søndag tager imod Vendsyssel FF.

Tilskuernes, pressens og sikkert også medspillernes øjne.

Fordi AGF har en debutant imellem stængerne.

Efter salget af serbiske Aleksandar Jovanovic til SD Huesca i La Liga - som rapporteres til en pris i omegnen af 7,5 millioner kroner - har AGF kun én seniormålmand tilbage i truppen.

Oscar Whalley.

Inden kampen skal AGFs nummer ét gerne have fået følgeskab af endnu en målmand, men mere om det senere.

Først Whalley, da det uanset hvad der kommer ind på transfervinduets sidste to dage er ham, der skal i handskerne for AGF på søndag.

Den 24-årige er født i Zaragoza, Spanien, af en mexicansk mor og en engelsk far. Derfor er hans engelskkundskaber også væsentligt bedre end det folk fra den iberiske halvø normalt besidder.

Han kom igennem ungdomsafdelingen i den lokale storklub, Real Zaragoza. Og herfra blev han faktisk udlejet til selvsamme Huesca, som Jovanovic nu skal kæmpe for. Whalley fik 15 kampe i den lille klub og 22 for Zaragoza.

Siden har han været to år i Sporting Gijon - men blot stået én kamp - inden turen gik til Aarhus denne sommer.

Den 24-årige er altså langt fra en rutineret mand, men den sportslige stab i AGF har tiltro til ham.

- Vi hentede Oscar som erstatning for Steffen Rasmussen, og nu gælder det for ham om at tage chancen. Længere er den ikke. Men selvfølgelig kan der ske fejl, og det gjorde der jo også med Jovanovic. Det kommer der sikkert til, men den tillid og tro, vi har til ham, betyder, at Oscar starter med at stå.

- Når der kommer en ny mand ind har vi en målmandskamp. Ligesom da Jovanovic skulle forsøge at slå Steffen Rasmussen af da han kom til AGF, siger AGFs sportschef Peter Christiansen.

Han afviser, at AGF har gamblet med den gode sæsonstart ved at skille sig af med førstemålmanden på en af transfervinduets sidste dage.

- Nej, gambling er ikke et ord, jeg kan lide. Men selvfølgelig er man altid spændt og jeg ønsker selvfølgelig, at Oscar præsterer godt fra dag ét. Og det har vi en tro på, han gør. Men vi ved også godt at der er noget tilvænning. Men han har gjort det godt til træning, så jeg er ikke nervøs.

Óscar Alexandre Whalley Guardado
  • Født: 29. marts 1994 i Zaragoza, Spanien
  • Højde og vægt: 189 cm og 80 kg
  • Position: Målmand
  • Karriere: 2006-16 Real Zaragoza, 2015-16 SD Huesca (leje), 2016-18 Sporting Gijon
  • Landskampe: 1 for Spaniens U21

Uvante nærkampe

Hovedpersonen selv er heller ikke nervøs.

Han er glad for allerede at få chancen for at bevise sit værd. Også selvom han ikke har haft mange uger til at vænne sig til den danske måde at spille fodbold på, hvor der kommer flere indlæg en de er vant til i Spanien.

- Jeg er en typisk spansk målmand, som er god med fødderne. Og derfor har jeg arbejdet meget med Nikolai Pold (målmandstræner, red.) med at vænne mig til den danske liga. Der er mere fysik i Superligaen og jeg skal være forberedt på flere høje bolde ind i feltet og modstandere, der skubber målmanden, siger Oscar Whalley.

Og han får en ilddåb, fordi allerede i sin anden Superligakamp kommer han og AGF op imod AC Horsens, der vel nok er det hold i rækken, der satser mest på dødbolde.

Men målmanden har ikke andre valg end lynhurtigt at vænne sig til spillestilen.

- Det skal han bare lære. Længere er den ikke, siger cheftræner David Nielsen.

Tager i nogle forholdsregler i forhold til de første kampe?

- Han skal ikke gøre noget, han ikke er tryg i. Vi skal ikke presse ham. Jovanovic var heller ikke god i feltet da jeg så ham første gang, men det er han nu. Man skal vænne sig til at være målmand i Superligaen.

- Men vi er lige så trygge ved Oscar som vi var ved Jovanovic. Han har nogle styrker og svagheder som er anderledes end de, Jovanovic havde. Og det skal vi få det bedste ud af, siger David Nielsen.

Ny målmand torsdag

Oscar Whalley vogter AGF-målet på søndag uanset hvad klubben henter torsdag eller fredag.

Men målmanden med nummer ét på ryggen kan godt regne med, at der kommer en sparringspartner ind ad døren på Fredensvang.

- De andre målmænd, vi har, er så unge, at vi skal have en, der kommer og fastholder den konkurrence, der har været her hidtil. Og det er dét, vi arbejder på i disse timer, sagde sportschef Peter Christiansen onsdag, da han tog en pause fra telefonen for at informere pressen.

Kan det komme på tale at leje en målmand?

- Det kan det sagtens. Vi går efter kvalitet. Og så handler det også lidt om, hvilken type vi vil have. Det er en mand, der skal indgå i et samarbejde med Oscar og Nikolai Pold. Og jeg regner med, at det er noget, vi har styr på i morgen (torsdag, red.) hvis ikke i dag.

Sportschefen har indtil midnat fredag aften til at finde endnu en målmand.

Nu skal Whalley leve op til éttallet på ryggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce