Annoncørbetalt indhold

Er serviceeftersyn lovpligtigt?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Kør sikkert på vejene med serviceeftersyn

Den daglige trafik suser af sted på de danske lande- og motorveje. Tidligt om morgenen er trafikken tyk af folk, som skal på arbejde, og om eftermiddagen bevæger den samme bølge sig igennem byen, når alle skal hjem igen.


Bilen er et helt essentielt redskab til at fragte befolkningen fra a til b. Hvis du ikke bor klods op ad din arbejdsplads og ungernes daginstitutioner, er bilen en ren og skær nødvendighed for at få dagligdagen til at fungere. Derfor er det uhyre vigtigt, at du sørger for at passe godt på dit køretøj og sende det til de nødvendige tjek og eftersyn.


Samtlige automekanikere vil anbefale, at du får din bil forbi et serviceeftersyn med 1-2 års mellemrum. Det er en rigtig god idé at følge deres anvisninger, hvis du gerne vil færdes trygt på vejene. Serviceeftersynet er imidlertid ikke lovpligtigt. Det er et bilsyn til gengæld.

 

Hvad er et bilsyn?

Et bilsyn er et officielt krav fra statens side, og du vil få udstedt en ret dyr bøde, hvis du ikke overholder lovkravet. Det er Motorstyrelsen, der som offentlig instans vil indkalde dig til det påkrævede bilsyn. Dette sker gennem en besked i din e-boks, hvorefter det er dit ansvar at få arrangeret synet. Når du modtager beskeden, har du 8 uger til at få bestilt tid til syn.


Bilsynet finder sted i en synshal, hvor en professionel automekaniker vil kigge bilen efter i sømmene. Din bil skal have været igennem et bilsyn, før den må færdes i trafikken. Efter det første bilsyn plejer der som regel at gå fire år til næste indkaldelse. Herefter vil din bil typisk skulle indregistreres hvert andet år.


Bilsynet sikrer, at dit køretøj lever op til standarderne for sikkerhed og miljømæssige forhold. Det vil sige, at en automekaniker undersøger bremser, styreapparat, dæk og lygter samt udledning af kulilte og støj.


Hvem står for dit serviceeftersyn?

Dit serviceeftersyn er anderledes uforpligtende, men det er en rar sikkerhedsforanstaltning, du kan foretage. Serviceeftersynet bliver foretaget af din lokale automekaniker på dit lokale autoværksted. Hvis du er bosat i Smilets By, vil det for eksempel være oplagt at tage kontakt til en dygtig automekaniker i Aarhus.


Ved serviceeftersynet vil automekanikeren kigge din bil grundigt efter, så du kan være sikker på, at alt er, som det skal være. Som tidligere nævnt, anbefales det at få bilen til serviceeftersyn med et par års mellemrum.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.