Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Selvom vores land er lille, er vi dog stadig ret så kendte i det store udland. Men hvad er vi helt præcis kendte for? Vi har været nysgerrige på præcis dette og samlet en lille liste til dig, hvis du også vil vide mere!
Hygge
Vi er især kendte for konceptet “hygge” i udlandet, men hvad er hygge egentlig og hvordan kan vi være kendte for noget, som vi selv har svært ved at forklare? Hygge er en følelse, som enhver dansker kan nikke genkendende til - og så skader det aldrig, hvis der er lidt sødt til ganen eller et glas alkohol til!
Mange lande vil måske påstå, at de har noget tilsvarende som eksempelvis den engelske version “cozy” eller den hollandske version “gezelligheid”. Enhver dansker vil dertil svare: Naaarh, det er ikke rigtigt det samme. Og samtidig har vi svært ved derefter at forklare, hvornår hyggen præcis opstår. Er det måske derfor den er blevet så populær i udlandet?
Dansk design
Der er ingen tvivl om, at dansk design - og skandinavisk design generelt - har fået en utrolig mængde omtale i det store udland. Vi har mange forskellige designere, som er blevet populære verden over og ikke blot i Skandinavien eller Europa. Herunder finder vi eksempelvis den populære Hans Wegner, som har skabt danske møbler siden 1942.
Den stilrene, simple og tidsløse stil er uden tvivl et hit - både herhjemme i lille Danmark, men absolut også i alverdens andre lande og kulturer.
Vikingerne
På trods af deres ubehagelige og skrækkelige handlinger, har vikingerne altså skrevet sig ind i historien - og de var danske. Derfor er der heller ingen tvivl om, at vikingerne associeres med Danmark og selvfølgelig resten af skandinavien.
Det er en historisk begivenhed - ingen tvivl om det - men det er nok ikke det bedste, som Danmark er kendt for i det store udland.
Lego
I modsætning til vikingerne, har Danmark helt sikkert skabt noget sidenhen, som er en hel del bedre end vikingerne og deres gøren - nemlig Lego! Lego er blevet verdenskendt og de små klodser er populære fra Kina til USA.
I 1932 begyndte Ole Kristensen at lave trælegetøj i sin snedkerforretninger. Dette foregik i Billund, hvor Legoland den dag i dag også er placeret.
Velfærdssystemet
Foruden Lego, vikingerne, hygge og møbeldesign er vores lille Danmark også blevet kendt for vores velfærdssystem. Mængden af skat, som bliver betalt fra hver danske statsborger, har sat præg på vores system. Det har ligeledes haft stor indflydelse på vores uddannelsessystem, sygevæsen og mange andre parametre, hvilket nu bliver omtalt som en succeshistorie andre steder i verden.
Vi er måske et lille land, men landet har i den grad opfostret bemærkelsesværdige mennesker - både på godt og ondt - og vores kultur og samfundssind har sat sit præg på denne store verden, som vi befinder os i.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.