Annonce
Aarhus

Århusiansk restaurant-koncern overtager kontroversiel burgerkæde: - De ting, de ikke havde styr på, er vi gode til

Burger Shack startede i Frederiksgade i Aarhus, hvor den høstede kæmpe ros for sine burgere, der også blev kåret til Byens Bedste to år i træk. Arkivfoto: Axel Schütt
2020 var et forfærdeligt år for den århusianske burgerkæde Burger Shack. Nu har et andet århusiansk madunivers overtaget kæden og vil bringe den tilbage til topniveauet.

AARHUS: Det startede med et ordentligt brag, da Burger Shack åbnede sin første restaurant i Aarhus i 2016. Kunder valfartede til den nye burger-duks i Frederiksgade, som endte med at vinde Stiftens pris Byens Bedste Burger i både 2016 og 2017.

Siden udvidede kæden markant i hele landet, inden den store krise kom i 2020. En stor fødevarerazzia endte i juli med 15 sure smileys på 16 lokationer i hele landet, og direktøren forlod kæden, som siden har kæmpet med at vinde kunderne tilbage.

Den kamp bliver nu intensiveret med en ny ejer. Den århusianske restaurant-koncern DiningSix, der blandt andet står bag Köd, Basso og Klokken i Aarhus, har nemlig købt hele Burger Shack-kæden, der i alt har seks restauranter i Aarhus.

Annonce

Svær beslutning

Et opkøb midt i en coronakrise og i kølvandet på en shitstorm mod Burger Shack var ikke bare en nem beslutning, fortæller direktør Morten Pedersen.


De har været igennem en hård tid, men vi mener, vi er et godt match, fordi de ting, de ikke har haft styr på, er vi gode til,

Morten Pedersen, direktør i DiningSix


- Det var en svær beslutning. Det er en krisetid for branchen, men netop på grund af krisen, er vi i DiningSix blevet mere interesseret i takeaway-branchen for at have flere ben at stå på. Så da muligheden kom, slog vi til, siger direktøren til Århus Stiftstidende.

Burger Shack har været igennem en masse ballade og er et mærket brand. Hvorfor tage den risiko at overtage den nu?

- Selvfølgelig fordi vi synes, det er en spændende forretning. Vi har som sagt kigget på takeaway-muligheder i noget tid, og Burger Shack var et godt brand, som lavede gode burgere. De har været igennem en hård tid, men vi mener, vi er et godt match, fordi de ting, de ikke har haft styr på, er vi gode til, forklarer Morten Pedersen.

Annonce

Udvidelse sat på pause

Han fortæller, at kunderne ikke skal forvente den store forandring, når DiningSix officielt overtager virksomheden fredag.

- Vi laver Ikke om på konceptet, og vi beholder samme navn. Nu skal vi sikre, at kvaliteten er i orden, og at der bliver en mere tydelig kommunikation.

Derfor er de store vækstplaner, som der ellers lå for burgerkæden, der i alt har 13 restauranter rundt i landet, sat på pause.

Morten Pedersen (th.) og DiningSix skal nu kæmpe for at vinde kundernes tillid tilbage til Burger Shack. Pressefoto  

- 2021 bliver et driftsår, hvor vi skal have 100 procent styr på butikken, før vi udvider. Men flere Burger Shack-butikker er en del af strategien, siger Morten Pedersen.

Der er dog én mere på tegnebrættet allerede i Veri Centret i Vejlby-Risskov, ligesom man nu skal i gang med en stor omdannelse af butikken i Jægergårdsgade, der brændte ugen før overtagelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce