Annonce
Aarhus

Ægtepar bag gaveregn: Jubel otte steder

Jørn Rønnau er en glad mand. Han har fået 250.000 kroner til landart i Marselisborg Sko. Foto: Flemming Krogh
Første uddeling fra Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens nye fond.

AARHUS: En stribe kunstnere i Aarhus kan glæde sig over at modtage store beløb fra en helt ny fond. Der var rift om at være med. 71 havde søgt, og otte får legater på hver 250.000 kroner.

Ægteparret Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond har netop uddelt de første otte legater på hver en kvart million kroner. Fonden ønsker gennem sin støtte til det århusianske kunst- og kulturliv at skabe et smukkere Aarhus.

Annonce

Her er de

De otte projekter er:

Sulptur af Søren Thilo til Kunsthal Aarhus' skulpturpark.

Realisering af en række landart-projekter i bl.a. Marselisborg Skov ved den lokale kunstner Jørn Rønnau.

Udførelsen af et stort vægmaleri i Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter, Momentet. Værket udføres af Aarhus-kunstner Hans Krull.

Et udsmykningsprojekt til det nye Børne og Sundhedshus som bygges som tilbygning til Globus1 i Gellerup, Aarhus. Værket udføres af Camilla Nørgård.

En skulpturel lydinstallation til havnefronten i Aarhus i forbindelse med The Ocean Race i Aarhus af Teater Fluks.

Mobile koncerter i 2021-22 ved Det Turkise Telt.

Fire udstillinger i Corporums lokaler på Godsbanen

En skulptur udformet som en plovfure, der støbes på en mark ved Moesgård Museum og transporteres til Aarhus Havn, hvor den stilles i byrummet. Værket udføres af theblackbeargroup.

Hans Krull skal udføre et stort vægmaleri i Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter, Momentet, som har fået 250.000 kroner til værket. Foto: Axel Schütt
Annonce

Fonden

Kirsten og Gunnar fonden blev stiftet i slutningen af 2020 og vil i de kommende 30 år uddele fire årlige legater à godt 250.000 kroner.

Fondens formue var på stiftelsestidspunktet 45 millioner kroner.

Den prioriterer ansøgninger inden for musik, skulptur, billedkunst og landart. Det er ikke et krav, at ansøgere bor i Aarhus for at søge fonden, men fonden støtter kunst- og kulturlivet i Aarhus, og derfor skal ansøgere argumentere for, hvordan værk, projekt eller initiativ kan bidrage til et rigere kunst- og kulturliv i Aarhus.

For begge stiftere var det vigtigt, at livet, kunsten og musikken vakte følelser.

Annonce

Også skulptur og maleri

Kirsten Hjortholm var i en lang årrække overlæge på Aarhus Universitetshospital. Sideløbende drev parret gården Asmusgård i Lystrup, som var hendes barndomshjem. Det var også på Asmusgård, at Gunnar Steen Jacobsen i 1986 sammen med sin mangeårige ven, advokat Hans Kjellund, etablerede vinfirmaet Bichel Vine.

Ud over legaterne donerer fonden en skulptur til de nye havnearealer ved Aarhus Havn med en donation på to millioner kroner og et eller flere malerier for samlet en million kroner til udsmykning af hospitaler i Aarhus Kommune.

Fonden

Kirsten og Gunnar fonden blev stiftet i slutningen af 2020 og vil i de kommende 30 år uddele fire årlige legater à godt 250.000 kroner.

Fondens formue var på stiftelsestidspunktet 45 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce