Annonce
Kultur

Ægtepars kæmpearv vokser: Fejres med milliongave

Peter Rønnow (til højre), formand for Kirsten og Gunnar Fonden, kom med en million kroner til Jesper Mardahl, leder af Music City Aarhus 2022. Her er de ved en dobbelt platinplade for to, der har gjort Aarhus kendt i musiklivet. Det er Sko/Torps hyldest for at have solgt 160.000 eksemplarer af "On a Long Lonely Night" i 1991. Snart efter kom den på 200.000. Jesper Mardahl har trofæet, fordi han udgav albummet. Foto: Hans Petersen
Ægtepar døde med få måneders mellemrum og efterlod formue til kulturlivet. Nu er der ekstra gevinst.

AARHUS: Kirsten og Gunnar Jakobsen fra Lystrup døde med få måneders mellemrum, men i god tid havde de besluttet, at deres formue skulle gå til kultur i Aarhus. Nu er det så heldigt, at pengene fra ægteparret bag Bichel Vine nyder godt af opsvinget på pengemarkedet, så arven er vokset.

- Derfor forærer vi nu en ekstra million kroner væk til kultur, siger advokat Peter Rønnow, der er formand for Kirsten og Gunnar-fonden.

Pengene bliver delt ud i fire portioner på hver 250.000 kroner, og de er øremærket til næste års store århusianske satsning på musikken "Music City 2022 Aarhus".

Annonce

Til sit eget projekt

- Pengene må ikke indgå i et større projekt, men skal bruges til fire enkeltprojekter. Til gengæld er der frit slag for, hvad det skal være. Blot det handler om musik og kan være klar til Music City Aarhus 2022. Vi håber, det vil sætte mange tanker i gang om projekter, og formentlig vil der komme flere ansøgere end de fire, der får penge, siger Peter Rønnow.

Han siger, at Kirsten og Gunnar Fonden i forvejen uddeler fire gange 250.000 kroner om året, men de skal gå til billedkunst, skulptur, musik eller landart. Den nye bevilling ligger helt uden for dette.

Vi skal så tæt på borgerne som muligt, og jo mere, vi kan få dem med, jo bedre.

Jesper Mardahl

- I fonden ligger stadig 44 millioner kroner, oplyser Peter Rønnow.

Fristen for at søge til musikprojekterne er 1. oktober. Det enkelte projekt skal støtte Music City Aarhus 2022, hvis tema er "Let's Come Together".

Annonce

Rækker langt i musikverdenen

Jesper Mardahl, chef for Music Ciy Aarhus 2022, er stærkt begejstret for pengene.

- Det er en fantastisk gave, som kan styrke projektet og sende signaler om dets betydning. Vi har brug for opbakning, for vi har haft under et år til at sætte det i gang, hvor Kulturhovedstaden 2017 havde fire år. En million kroner er mange i musikkens verden, siger Jesper Mardahl og tilføjer, at det er lagt op til fede liveoplevelser for alle, der hungrer efter livemusik og fællesskab..

Han mener, Music City Aarhus 2022 vil blive et dynamisk projekt, der udvikler sig hen over året i et langt flow.  Starten går 29. januar, og 18. september i år bliver der en lille tyvstart i Ridehuset med introduktion af projektet.

Annonce

Tæt på borgerne

- Vi skal så tæt på borgerne som muligt, og jo mere, vi kan få dem med, jo bedre, siger Mardahl.

Han mener, det vil være godt, hvis de mange og forskellige aktører i musikken kan kobles sammen med andre uden for musikkens verden, for eksempel museer, teatre og sporten.

Fonden og Music City Aarhus 2022

Fonden: Kirsten og Gunnar Jakobsen elskede deres hjemby Aarhus. Kulturen, kunsten og landskabet, som omgiver byen. Begge levede for at give mennesker et bedre liv. Hun som anæstesioverlæge på Skejby Sygehus, afdeling for børnehjertekirurgi, han som aktiv vinbonde og stifter af den anerkendte vinhandel Bichel Vine. Før deres alt for tidlige død testamenterede de deres formue til brug for stiftelsen af den fælles fond i begge deres navne. Fonden støtter musik og kunst med relation til Aarhus.

Music City Aarhus 2022: Music City Aarhus 2022 er hele Aarhus' Musikbyår. Året er dedikeret til musiklivet, skal bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken. Aarhus får her muligheden for at skabe en inkluderende fortælling om dens farverige musikalske scene.

Projektet har fået fem millioner kroner af Aarhus Kommune og to millioner af Salling Fondene.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Franske forhold med forviklinger

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce