Annonce
AGF

19-årig overtog bænkplads fra William Eskelinen: Blev belønnet af David Nielsen

William Eskelinen er tidligere førstemålmand i AGF, men søndag var han end ikke at finde på bænken mod Lyngby. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

FODBOLD: Normalt er det ikke særlig interessant hvem der er reservemålmand - især ikke når den startende målmand blev på banen hele kampen.

Men søndag var der alligevel en del AGF-fans, der spærrede øjnene op da 19-årige Daniel Gadegaard - egentlig fjerdemålmand i AGF - sad på bænken bag Kamil Grabara til udekampen mod Lyngby.

Her har svenske William Eskelinen, AGF-målmanden med nummer ét på ryggen, ellers siddet siden Grabara kom til klubben for godt en måned siden. Dengang lød det fra den sportslige ledelse i AGF at Grabara og Eskelinen kæmpede om startpladsen, men nu har Eskelinen  tilsyneladende ikke blot tabt kampen om handskerne men også bænken.

Efter AGFs 2-1-sejr over Lyngby forklarede cheftræner David Nielsen, at det unge målmandstalent havde vundet pladsen over Eskelinen som en belønning for gode indsatser til træning.

- Vi har valgt at belønne Daniel for en vanvittig transformation af sig selv. Det har jeg sagt foran hele truppen. Han er et stort målmandstalent, der har kæmpet med nogle ting. Nu har han virkelig slået hul igennem til sig selv. Og derfor fik han lov til at få denne tur.

Hvordan har Eskelinen taget det?

- Han er professionel og arbejder godt. Og så må vi se til næste kamp.

Det er lidt af et hop Daniel Gadegaard har gjort fra fjerdemålmand til at sidde på bænken. Hvad har han gjort for at gøre sig fortjent til det?

- Han har nemlig lavet et vildt hop og derfor er belønningen vild. Han er top, top professionel og arbejder stenhårdt med sin kost og sin måde at være på. Hans præstationer til træning kan vi ikke overse, mener David Nielsen.

AGFs normale tredjemålmand Kasper T. Kristensen har været ramt af covid-19 og har først lige genoptaget træningen.

Daniel Gadegaard sad søndag på bænken for AGF mod Lyngby. Arkivfoto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce