Annonce
Aarhus

200 studerende var samlet til forelæsning på Aarhus Universitet: Uddannelseschef erkender klar fejl

Arkivfoto: Axel Schütt
Mandag var 200 medicinstuderende samlet til forelæsning i et auditorium på Aarhus Universitet. Radio4 sendte en reporter afsted for at tale med de studerende om situationen, som de ikke var glade for.

Et lokale beregnet til 240 mennesker – vel at mærke ikke i coronatider – var mandag samlingssted for 200 unge medicinstuderende på Aarhus Universitet. Her var de studerende kaldt til forelæsning i overgangsperioden mellem to semestre.

I pausen undervejs i forelæsningen mødte Radio4’s udsendte reporter flere studerende, som ikke forstod meningen med den store forelæsning, der skulle afholdes fysisk i auditoriet.

- Hvis man skal være helt ærlig, så er der nul pointe i, at vi møder op her, fordi man kunne have gjort det her over Zoom.

Sådan lød det fra en ung mand, der var blandt de fremmødte.

- Jeg synes, det var et vanvittigt projekt, det der. Vi var 200 mennesker på medicinstudiet, som man skulle tro havde en idé om, hvad der er en god idé og hvad der ikke er en god idé.

Flere af de studerende turde ikke at blive hjemme af frygt for at misse vigtig undervisning og dermed være bagud gennem hele det følgende semester.

- Vi skal vægte en risiko for det her og så vores fremtidige år på studiet, sagde en anden af de fremmødte studerende.

Annonce

En klar fejl

Da Radio4 tirsdag morgen talte med uddannelseschef ved Aarhus Universitet, Anna Bak Maigaard, om mandagens forelæsning, var der heller ingen tvivl i sagen.

- Ja, det var en klar fejl. Det skulle ikke have fundet sted, overhovedet. Når der er plads til 240, så er det jo, hvis de ikke holder afstand, og vi har beregnet, at der er plads til 120, altså halvdelen, hvis de skal holde en meters afstand. Så der skulle maks. have været 120 inde i lokalet, og vi skulle have sørget for, at de så placerede sig på en måde, så der var en meters afstand imellem dem, også at de kom ind og ud af lokalet på en måde, så de kunne holde afstand ind og ud. Så det at der blev afholdt undervisning med for mange studerende i går, det er en klar fejl fra vores side.

Ifølge Anna Bak Maigaard har man fra i dag ændret på, hvordan kurset afvikles. De studerende er siden mandagens store forelæsning nu blevet opdelt i to hold, så det er lettere for alle at holde afstand.

Indtil nu har der ikke været grund til bekymring for smittespredning til forelæsningen. Universitetet har nemlig ikke modtaget henvendelser om, at nogen af mandagens fremmødte medicinstuderende skulle være smittet med virussen.

- Vi vurderer ikke, at der er grund til at være bekymret for det, der skete i går, medmindre vi får en melding om, at der har været en smittet studerende til stede.

Hvis det skulle ske, at en af mandagens tilstedeværende studerende bliver testet positiv for covid-19, har universitetet et beredskab, der hurtigt kan træde i kraft for at begrænse yderligere smitte.

Herunder kan du lytte til det fulde indslag, hvor flere studerende fortæller om deres oplevelser af forelæsningen og tanker om at deltage.


Lyt herunder til interviewet med uddannelseschef ved Aarhus Universitet, Anna Bak Maigaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce