Annonce
112

Ung kvinde reddede julefrokost-deltager op af bassin ved Filmbyen: - Hans læber og hænder var helt blå

Det var bassinet her ved Filmbyen, som den 34-årige faldt i. Bassinet er en halv til en hel meter dybt. Foto: Bo Nørgaard
Efter en julefrokost i Turbinehallen faldt manden i det iskolde vand og blev fisket op af 22-årig studerende.
Annonce

AARHUS: Frostgrader, for stort alkoholindtag og et fald i koldt vand kan være en livsfarlig cocktail, som vi alle skal hjælpe hinanden med at passe på i denne julefrokosttid.

Og det er ikke kun havnens vand, som kan være farligt at falde i.

Annonce

Én meter dybt

I weekenden cirkulerede en historie om, at en 34-årig mand havde været til julefrokost med sit arbejde, der blev holdt i Turbinehallen på Kalkværksvej som ligger tæt på Filmbyen.

Da han skulle hjem derfra, ville han gå mod letbanen ved Dokk1, men her var han fuld og hjælpeløs faldet i - ikke Aarhus Havn, som det først hed sig – men derimod et bassin ved Filmbyen. Herfra blev han reddet op af en tilfældig forbipasserende.

Århus Stiftstidende har talt med 22-årige Caroline, som er kvinden, der reddede ham. Hun studerer på Filmskolen og var selv til julefrokost fredag aften. Hun fortæller:

- Jeg er bare glad for, at jeg var der på det tidspunkt og kunne hjælpe ham. Han var iskold og hans læber og hænder var helt blå, men hvor længe han havde ligget i det kolde vand, kunne vi ikke rigtig blive kloge på, siger hun og fortsætter:

- Bassinet, han faldt i, ligger ud for Filmbyens bygning, og der er nok mellem en halv og en hel meter ned til bunden, og så står der et lysende skilt med teksten “the same for everyone”. På grund af skiltet er bassinet oplyst, og derfor så jeg ham med det samme. Han lå helt stille, og jeg fik vist sagt noget med, “at du ligner en, der har brug for hjælp”.

Bassinet foran Filmbyen er omkring fire meter bredt og 10 meter langt.

Annonce

Pakket ind i tæpper

Caroline sætter sig derefter på kanten af bassinet, hvor hun kunne få fat i den 34-årige mand, hevet ham hen til kanten og trukket op over kanten, så han kom op på asfalten at ligge.

- Der er omkring 40 centimeter fra vandoverfladen op til kanten, ellers kunne jeg heller aldrig selv have fået hevet ham op på asfalten, forklarer hun.

Da den 34-årige er på sikker grund på kanten af bassinet, løber Caroline om på den modsatte side af bygningen og råber på hjælp, da hun ved, at der står nogle medstuderende.

Annonce

Hentes i ambulance?

To mandlige studerende får båret den 34-årige ind på en sofa på Filmskolen, og så får de trukket det våde og kolde tøj af manden, og pakker ham ind i tæpper, mens nogle af de studerende masserer hans hænder og fødder, som er stive af kulde.

- Der blev ikke ringet til politiet, da det jo var et bassin, jeg selv kunne trække ham op fra, men vi ringede til hans kæreste og så alarmcentralen for at høre, om han skulle hentes i ambulance, nu han var så kold. Vagten på alarmcentralen snakkede med ham, og der virker han allerede sammenhængende og klar. Så vedkommende siger, at vi skal ringe igen, hvis det ændrer sig. Og så bliver han hentet af sin kæreste, siger Caroline.

Hun fandt den 34-årige klokken 2.15 natten til lørdag, og festen på Filmskolen sluttede klokken 2.00, hvor alle forlod stedet, så derfor tror de studerende ikke, at han kan have ligget i vandet så længe, for så ville de studerende, der forlod julefesten have set eller hørt manden i bassinet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce