Annonce
Aarhus

67-årig odenseaner efter debuttur i Aarhus Letbane: - Gnisten er tilbage

De tre ture til Aarhus har fundet sted i september, oktober og november. Op mod 50 odenseanere har deltaget i hver tur. Foto: Rune Bager/Odense Letbane
Erik Johnsen fra Dalum ved Odense er en af cirka 150 odenseanere, som - inviteret af Odense Letbane - har været i Aarhus for at opleve, hvad en tur med letbanen egentlig vil sige.

150 odenseanere har de seneste par måneder - assisteret af Odense Letbane - ydet et bidrag til at få passagertallet hos Aarhus Letbane lidt op.

Som deltagere i tre busture fordelt over tre weekender til Aarhus arrangeret af Odense Letbane har de nemlig besøgt Danmarks indtil videre eneste letbaneby for at blive klogere på, hvad sådan en letbane, der som bekendt også er på vej i Odense, egentlig er for noget.

En af deltagerne på den seneste tur, der fandt sted sidste weekend, er Erik Johnsen, 67 år og fra Dalum.

- Jeg tog med, fordi jeg gerne ville se, hvad det er for nogle skrummeltog, vi skal til at køre med og hvordan, de klarer det i Aarhus, siger han.

Et besøg i den aarhusianske udgave af kontrol- og vedligeholdelsescentret har også stået på programmet. Nogle af letbanetogene i Aarhus er i øvrigt de samme fra firmaet Stadler som dem, der skal køre i Odense. Foto: Rune Bager/Odense Letbane

Ved at blive irriteret

Erik Johnsen har, siden letbaneplanerne blev lanceret, været mere nysgerrig end kritisk over for idéen om en letbane i Odense. Men på det seneste er hans skepsis vokset.

- Jeg ved ikke, om jeg var blevet negativ, men jeg var ved at blive irriteret, siger han og mener, at det blandt andet skyldes de dårlige historier om Aarhus' letbane, der har været. Samt de mange år med opgravede gader i Odense.

- Det er, synes jeg, lidt op ad bakke. Og derfor, tror jeg, at der bliver ved med at være modstand. For man kan ganske enkelt ikke se sig ud af det som almindelig borger, mener Erik Johnsen. Han tilføjer:

- Jeg tror egentlig, at mange ikke har taget stilling til, om de kan lide letbanen eller ej. Men de har taget stilling til, at hele byen roder, og det kan de ikke lide, siger han.

Annonce

300 kroner per deltager

På turen til Aarhus fik de odenseanske gæster både prøvet en tur med letbanen og set kontrol- og vedligeholdelsescenteret, hvor letbanetogene bliver vasket og holder for natten.

Odense Letbanes kommunikationschef Benthe Vestergaard oplyser, at prisen for turen har været 300 kroner per deltager forplejning og bustur inklusive - altså i omegnen af 45.000 kroner i alt.

- Vores arbejde består blandt andet i at tegne et billede af, hvad der er på vej i Odense. Det, mener jeg, at vi gør effektivt, ved at lade folk få syn for sagen selv, forklarer hun.

Om nogen blev omvendt fra at være kritikere til at være tilhængere af letbanen - eller omvendt - kan Rune Bager, kommunikationskonsulent ved letbanen, som deltog som guide på turene til Aarhus, ikke umiddelbart svare på. Men hans generelle indtryk er, at det ikke har været letbaneprojektets største kritikere, som har meldt sig til turene.

For Erik Johnsen var det første tur med en letbane.

- Jeg har kørt med sporvogn i Aarhus og København, lige inden de lukkede (i 1971 i Aarhus og København i 1972, red.). Men det kan slet ikke sammenlignes, mener han og konkluderer samlet set efter besøget, at hans ellers stigende skepsis omkring Odenses kommende letbane atter er på retræte.

- Gnisten er tilbage, lyder det fra Erik Johnsen.

Hvis interessen er til stede, så vil busturene til Aarhus blive gentaget til næste år, forklarer Benthe Vestergaard.

Letbanen i Aarhus har på det seneste været ramt af driftstop på grund af efterårsfrosten. Men ikke den november-dag, hvor Odense Letbane og 50 odenseanere var på besøg. I øvrigt har de frostrelaterede driftstop også ramt uden for selve Aarhus - på de mere landlige strækninger på Aarhus Letbane, der kører ud mod Grenå og Odder. Odenseanernes testture foregik inde i byen. Foto: Rune Bager/Odense Letbane
Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal gøre op med de negative renter: Det er uetisk at lade småsparere betale gildet

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce