Annonce
Aarhus

67-årig odenseaner efter debuttur i Aarhus Letbane: - Gnisten er tilbage

De tre ture til Aarhus har fundet sted i september, oktober og november. Op mod 50 odenseanere har deltaget i hver tur. Foto: Rune Bager/Odense Letbane
Erik Johnsen fra Dalum ved Odense er en af cirka 150 odenseanere, som - inviteret af Odense Letbane - har været i Aarhus for at opleve, hvad en tur med letbanen egentlig vil sige.

150 odenseanere har de seneste par måneder - assisteret af Odense Letbane - ydet et bidrag til at få passagertallet hos Aarhus Letbane lidt op.

Som deltagere i tre busture fordelt over tre weekender til Aarhus arrangeret af Odense Letbane har de nemlig besøgt Danmarks indtil videre eneste letbaneby for at blive klogere på, hvad sådan en letbane, der som bekendt også er på vej i Odense, egentlig er for noget.

En af deltagerne på den seneste tur, der fandt sted sidste weekend, er Erik Johnsen, 67 år og fra Dalum.

- Jeg tog med, fordi jeg gerne ville se, hvad det er for nogle skrummeltog, vi skal til at køre med og hvordan, de klarer det i Aarhus, siger han.

Et besøg i den aarhusianske udgave af kontrol- og vedligeholdelsescentret har også stået på programmet. Nogle af letbanetogene i Aarhus er i øvrigt de samme fra firmaet Stadler som dem, der skal køre i Odense. Foto: Rune Bager/Odense Letbane

Ved at blive irriteret

Erik Johnsen har, siden letbaneplanerne blev lanceret, været mere nysgerrig end kritisk over for idéen om en letbane i Odense. Men på det seneste er hans skepsis vokset.

- Jeg ved ikke, om jeg var blevet negativ, men jeg var ved at blive irriteret, siger han og mener, at det blandt andet skyldes de dårlige historier om Aarhus' letbane, der har været. Samt de mange år med opgravede gader i Odense.

- Det er, synes jeg, lidt op ad bakke. Og derfor, tror jeg, at der bliver ved med at være modstand. For man kan ganske enkelt ikke se sig ud af det som almindelig borger, mener Erik Johnsen. Han tilføjer:

- Jeg tror egentlig, at mange ikke har taget stilling til, om de kan lide letbanen eller ej. Men de har taget stilling til, at hele byen roder, og det kan de ikke lide, siger han.

Annonce

300 kroner per deltager

På turen til Aarhus fik de odenseanske gæster både prøvet en tur med letbanen og set kontrol- og vedligeholdelsescenteret, hvor letbanetogene bliver vasket og holder for natten.

Odense Letbanes kommunikationschef Benthe Vestergaard oplyser, at prisen for turen har været 300 kroner per deltager forplejning og bustur inklusive - altså i omegnen af 45.000 kroner i alt.

- Vores arbejde består blandt andet i at tegne et billede af, hvad der er på vej i Odense. Det, mener jeg, at vi gør effektivt, ved at lade folk få syn for sagen selv, forklarer hun.

Om nogen blev omvendt fra at være kritikere til at være tilhængere af letbanen - eller omvendt - kan Rune Bager, kommunikationskonsulent ved letbanen, som deltog som guide på turene til Aarhus, ikke umiddelbart svare på. Men hans generelle indtryk er, at det ikke har været letbaneprojektets største kritikere, som har meldt sig til turene.

For Erik Johnsen var det første tur med en letbane.

- Jeg har kørt med sporvogn i Aarhus og København, lige inden de lukkede (i 1971 i Aarhus og København i 1972, red.). Men det kan slet ikke sammenlignes, mener han og konkluderer samlet set efter besøget, at hans ellers stigende skepsis omkring Odenses kommende letbane atter er på retræte.

- Gnisten er tilbage, lyder det fra Erik Johnsen.

Hvis interessen er til stede, så vil busturene til Aarhus blive gentaget til næste år, forklarer Benthe Vestergaard.

Letbanen i Aarhus har på det seneste været ramt af driftstop på grund af efterårsfrosten. Men ikke den november-dag, hvor Odense Letbane og 50 odenseanere var på besøg. I øvrigt har de frostrelaterede driftstop også ramt uden for selve Aarhus - på de mere landlige strækninger på Aarhus Letbane, der kører ud mod Grenå og Odder. Odenseanernes testture foregik inde i byen. Foto: Rune Bager/Odense Letbane
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Navne

En berejst sjæl fylder 75: Det slidte pas bruges fortsat

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce