Annonce
Navne

75 år: Bodil Due

Bodil Due. Arkivfoto

75 Bodil Due, ledelsesrådgiver, dr.phil., København, tidl. Aarhus, fylder 75 år torsdag 9. februar.

Bodil Due var fra 1999 til 2011 dekan for Det Humanistiske Fakultet ved Aarhus Univter hun blev rådgiver for universitetsledelsen. Hun begyndte som lektor ved Institut for Oldtids- og Middelalderforskning, hvor hun blev institutleder 1995-98 og herefter prodekan for Det Humanistiske Fakultet, før hun blev dekan.

Uddannelse, forskning, kultur og formidling har været den røde tråd hendes professionelle liv og er det stadig. Hun er især optaget af de problemer, sprog, både dansk og fremmedsprog, har på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser.

Hun har med succes arbejdet længe for en national sprogstrategi. Senest har hun deltaget i en arbejdsgruppe under Undervisningsministeriet, der har afleveret en række anbefalinger til ministeren.

Også sprogundervisning for udlændinge, der kommer til Danmark, og fremmedsprog for danske voksne, dvs. livslang læring, finder Bodil Due vigtigt at bidrage til, og det gør hun som bestyrelsesformand for Studieskolen i København.

Sin baggrund som klassisk filolog bruger hun fortsat gennem sit engagement i Det danske Institut i Athen. Interessen for antikken er usvækket, især for græsk og romersk litteratur, hvor hun har genoptaget sine studier i forfatteren, historikeren og essayisten Xenofon.

I 2016 har hun også deltaget i et projekt med retorik, der digitalt skal udbredes til 20 højskoler, og hvis formål er at gøre eleverne interesserede i at tage ordet og deltage i den demokratiske debat.

Bodil Due flyttede for tre år siden fra Aarhus til København, hvor hun har hele sin familie.

Hun er næstformand i Den gamle By i Aarhus, hvor hun repræsenterer Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce