Annonce
AGF

90 minutters spilletid som makkerpar: En usammenspillet stopperduo står klar til sæsonpremieren for AGF

Sebastian Hausner i fredagens træningskamp. Foto: Ole Nielsen.
Sebastian Hausner og Yann Aurel Bisseck har spillet godt, når de har spillet sammen i de to seneste testkampe. Fredag var begge i start-11 i generalprøven mod AaB i Frederik Tingager og Niklas Backmans fravær.

FODBOLD: Nu har Sebastian Hausner og Yann Aurel Bisseck efterhånden spillet noget, der minder om en kamps penge sammen.

De spillede en halv time sammen i træningskampen mod Hobro. Og i fredagens generalprøve mod AaB blev begge spillere udskiftet samtidig på det tidspunkt, hvor der stod, at der var spillet 70 minutter på uret.

Normalt giver 70 plus 30 jo ikke ligefrem 90. Det kan selv den største matematiske analfabet næsten regne ud. Men kampen mod AaB blev ti minutter kortere på grund af lyn og torden.

Annonce

Det ser også ud som om, at det er Hausner og Bisseck, som skal spille sammen næste søndag, når Superligaen - endelig - går i gang igen, hvor Brøndby kommer på besøg på Ceres Park.

Sammen har de to midterforsvarere lukket et mål ind, et langskud fra Hobros prøvespiller Villads Rasmussen, men ellers har de stået godt og haft et godt samarbejde i det åbne spil. AaB's mål i fredagens kamp faldt efter, de to spillere var gået fra banen.

Og indtil videre er der også brug for, at de to spiller godt.

For hverken Niklas Backman eller Frederik Tingager var med i fredagens generalprøve. Backman er et stykke fra at komme tilbage i kamptruppen, mens Tingager er tættere på, dog uden at være helt klar endnu.

- Vi (Yann Aurel Bisseck og Hausner red.) har trænet en del gange sammen og fik smag på det mod Hobro, og det er godt. Han er en dygtig gut på samme alder som mig, så vi har lige meget eller lige lidt erfaring. Men han er dygtig, god på bolden, dygtig med hovedet og hurtig. Og det gør mit job lettere, siger Sebastian Hausner.

Al kommunikation på engelsk

I AGF foregår alt træning på engelsk, og Yann Aurel Bisseck snakker derudover sproget helt flydende. Så selvom stopperduoen er dansk/tysk, er der ingen slinger i valsen overhovedet.

Hausner har ellers haft et storartet samarbejde med knæskadede Frederik Tingager. De to har været på banen sammen i 29 kampe. Blot seks af de 29 kampe er blevet tabt.

- Det er egentlig meget simpelt. Yann og jeg snakker begge engelsk, og vi forstår begge sproget. Vi har vænnet os til, at det meste på banen skal fungere på engelsk, for der er også et par gutter oppe foran, som ikke kan dansk, som vi ikke skal holde udenfor. Så det er også vigtigt, at man kan skabe et bånd, så man lærer hinanden at kende hurtigt, siger Sebastian Hausner.

Annonce

AGF spiller mere med bolden

Mod AaB fredag var de to stoppere også vigtige med bolden. Siden slutningen af seneste sæson har AGF forsøgt at blive mere boldfaste i spillestilen. Det medfører, at både Hausner og Bisseck har bolden oftere, mens de har ryggen mod eget mål.

Mod AaB slap begge spillere godt fra disciplinen om at spille mere med kuglen.

-Vi kunne godt have ønsket lidt mere boldbesiddelse, men AaB er også et godt hold på bolden, og vi fik prøvet vores pres af. Det fungerede fint til tider, og vi fik skabt et par gode chancer, og så kan vi se, at vi er blevet et bedre hold på bolden.

- Jeg føler, alle er indforstået med, at det er holdets identitet, og alle er indforstået med, at det er sådan, det er. Det er vigtigt, at alle er på den samme vej, siger Sebastian Hausner.

AGF's stoppere i træningskampene

  • Sebastian Hausner: Deltog ikke i den første træningskamp mod FC Nordsjælland, men var med fra start mod både Hobro og AaB: Samtlige minutter på banen har været i stopperduo med Yann Aurel Bisseck. 
  • Yann Aurel Bisseck: Der gælder det samme for Bisseck som for Hausner. Tyskeren fik en halv time mod Hobro og cirka en time mod AaB. Heller ikke han har derfor spillet med andre end Sebastian Hausner. 
  • Thomas T. Kristensen: Han startede inde og fik 45 minutter i den første kamp mod FC Nordsjælland, 60 minutter fra bænken mod Hobro og 20 minutter mod AaB. Har spillet samtlige minutter på banen sammen med Jesper Juelsgård. 
  • Jesper Juelsgård: Jesper Juelsgård har spillet akkurat de samme minutter som Thomas T. Kristensen og har derfor ikke startet inde i de to seneste træningskampe. 
  • Frederik Tingager: Har været fraværende i alle tre træningskampe og er endnu ikke klar til at spille i denne sæson. 
  • Niklas Backman: Har været fraværende i alle tre træningskampe og er endnu ikke klar til at spille for AGF. 
  • Mikkel Lassen: Er kommet hjem fra en udlejning til Skive IK og fik anden halvleg mod Nordsjælland, 20 minutter mod Hobro og var med i truppen mod AaB i generalprøven uden at komme på banen. 
  • Marius Hausted: U19-spilleren fik anden halvleg mod Nordsjælland men var ikke med i de to sidste kamptrupper. 

Hausner stod med en ispose på knæet efter kampen fredag, men han forsikrer, at der slet ikke er noget at komme efter. Det er efterveer fra seneste sæson, siger han. Og han skal nok blive klar.

De forsvarende danske mestre kommer på besøg i Aarhus næste søndag.

Indtil nu har de to formodede AGF-stoppere bare spillet sammen i cirka 90 minutter op til det opgør. Mon ikke det minutantal bliver fordoblet om en god uge.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce