Annonce
Erhverv

Aarhus Airport klar til markant ombygning til 140 millioner kroner: Se billederne her

Aarhus Airport kommer til at skinne om kamp med solen, når den står færdig i 2022. Foto: Aarhus Airport
Den østjyske lufthavn får et eksklusivt udseende, når den totalmoderniserede bygning står færdig 2022.

AARHUS: Aarhus Airport bliver nem at få øje på i fremtiden. Når ombygningen af den østjyske lufthavn er færdig, vil den nemlig have et gyldent skær. Lufthavnens nye facader bliver opført i bæredygtige materialer i farven 'Gold Metallic' med store glaspartier, som skal sende masser af lys ind i lufthavnsbygningen.

Den store ud- og ombygning til ca. 140 millioner kroner forventes at være fuldført i 2022 og vil fordoble den nuværende størrelse fra 5000 til 10.000 kvadratmeter.

- Vi holder fortsat fast i den ambitiøse vækststrategi, vi præsenterede i 2019. Målene er 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040. Moderniseringen er et essentielt greb for at gøre lufthavnen attraktiv for internationale flyselskaber og øge trafikken samt for at kunne servicere et langt større antal passagerer. Vores faciliteter bliver toptunede, og hele gæsteoplevelsen skal løftes op i samme høje liga. Det er naturligvis en særlig situation at navigere en turnaround under en pandemi, men vi høster allerede meget positive tilkendegivelser i vores ruteviklingsarbejde, og vi har fuld tiltro til, at lufthavnen kommer til at levere på alle parametre. Faktisk bekræftede Ryanair netop i går aftes, at de starter en helt ny rute til Korfu fra Aarhus Airport to gange om ugen fra den 2. juli, siger lufthavnens nye administrerende direktør Nicolai Krøyer, som tiltrådte 1. marts.


Vores faciliteter bliver toptunede, og hele gæsteoplevelsen skal løftes op i samme høje liga.

Nicolai Krøyer


Annonce

Tre nye gates og stort hotel

Ombygningen af lufthavnen betyder, at man får tre nye gates, så der kan betjenes syv fly ad gangen. Derudover bygges der en toetagers transitlounge, hvor der i underetagen bliver lavet 500 kvadratmeter taxfree shopping, mens første sal skal være lounge-område med vinduer mod landingsbanerne og direkte adgang til café og restaurant.

Den nye bygning vil få store panoramavinduer, som vender ud mod landingsbanen. Foto: Aarhus Airport

Derudover kommer der et nyt lufthavnshotel med 37 dobbeltværelser.

Hotellet skal blandt andet imødekomme behovet for overnatning for internationale erhvervsrejsende, lyder det.

Annonce

Østjyllands fortjener en stærk lufthavn

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, hilser den nye tilgængelighed velkommen.

- Østjylland er Danmarks næststørste vækstcenter, og vi har en lang række internationale virksomheder samt et universitet i verdensklasse. De fortjener en velfungerende lufthavn, der kan understøtte den videre erhvervsudvikling samt øge tiltrækningen af kompetencer og internationale turister. Business- og ferierejsende skal have rig mulighed for at flyve til attraktive destinationer, og det skal være smidigt at komme til og fra lufthavnen, siger Jacob Bundsgaard.

Lufthavnen er længere end forventet med den gennemgribende opgradering, der også tæller en sekssporet ultra-effektiv sikkerhedskontrol, udvidede parkeringsområder, udvidede hangarer, nye politi- og toldfaciliteter, lydisoleret legeplads i to etager, teenagelounge med fodboldbane og flysimulator med mere.

En del af de nye omgivelser blive en taxfreeshop på 500 kvadratmeter. Foto: Aarhus Airport

Designet i lufthavnen er udarbejdet af blandt andre C. F. Møller Architects, AART Architects, Schmidt Hammer Lassen og AMPM Design Studio.

I maj påbegyndes byggeriet af lufthavnshotellet. Aarhus Airport skal selv varetage driften af hotellet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce