Annonce
Sport

Aarhus-bokser rykker forberedelserne til Rom

Jeppe Morell har pakket tasken og gjort klar til afrejse. Han skal sparre med den tidligere italienske verdensmester Giovanni de Carolis i Rom. Foto: Jens Thaysen
Jeppe Morell rejser til den italienske hovedstad for at sparre med den tidligere verdensmester Giovanni de Carolis. En tur, han har taget to gange tidligere og hver gang er vendt tilbage med dyrebar erfaring.

BOKSNING: 1. februar træder Jeppe Morell ind i ringen til sin 13. kamp som professionel, når han er på plakaten ved Mogens Palles stævne i Frederiksberg Hallerne i København. Den 30-årige bokser valgte i efteråret at sige sit job op og satse 100 procent på sin sport. En satsning, der skal stå sin prøve, når den regerende baltiske mester ved International Boxing Federation sætter sin titel på spil i et opgør, der kan åbne nye døre for bokseren.

For at blive helt toptunet til opgøret, har Jeppe Morell valgt at rykke sine forberedelser til Rom, hvor han skal sparre med den 35-årige Giovanni de Carolis. En bokser, han to gange tidligere har besøgt i forbindelse med træningen op til en kamp.

- Han skal forberede sig til en EM-kamp, hvor han skal møde en venstrehåndet bokser. Jeg er venstrehåndet og dermed kan vi bruge hinanden til sparringen i forhold til de kampe, vi begge står overfor. Der har været en løbende dialog om, at vi skulle sparre sammen igen, fordi det har fungeret rigtigt godt de seneste to gange, siger Jeppe Morell.

Han var senest i Rom, da han skulle forberede sig til sin titelkamp mod Dayron Lester og er efterhånden så bekendt med omgivelserne i den italienske hovedstad, at han ser det som en fordel, at han har været der flere gange før.

- Jeg kender miljøet og Giovanni, hvilket betyder, at vi ret hurtigt kan komme i gang, fordi vi ved, hvad vi skal gøre for, at vi begge to får noget ud af det. Giovanni har en kæmpe rutine, fordi han har været professionel igennem mange år. En rutine, som han ikke er bange for at dele ud af. Det er utroligt lærerigt for mig at komme derned, og jeg føler mig virkelig heldig over, at jeg har fået denne forbindelse, som jeg forhåbentlig kan gøre brug af igen i min karriere, siger den 30-årige bokser.

Beslutningen om at fokusere 100 procent på boksning har styrket ham på flere områder. De timer, han normalt brugte på arbejde, er blevet fyldt ud af træningspas, hvor han forsøger at gøre sig selv endnu mere fokuseret og koncentreret ved hjælp af neurofeedback, som træner hjernens evne til regulere og kontrollere sig selv. Derudover benytter han sig af floating, flydende saltvand, som skulle optimere restitutionen.

- Jeg føler, at jeg har rykket mig en del over den seneste periode. Jeg får meget mere ud af de enkelte træningspas, fordi jeg kan presse mig selv mere, ligesom jeg kan træne sammen med Thomas Povlsen og mine andre kolleger. Jeg får meget mere teknisk træning ved at være der på samme tid som de andre i stedet for tidligere, hvor jeg kom direkte fra arbejde og skulle i gang med at træne selvstændigt. Det giver mig så meget mere, at jeg kan give mere af mig selv og trænere hårdere under Thomas' observation, siger Jeppe Morell.

Jeppe Morell er i Rom fra 15. til 25. januar, hvorefter den sidste uge bruges i Aarhus på at fintune de sidste ting, inden slaget står i Frederiksberg Hallerne 1. februar om aftenen.

Blå bog

Navn: Jeppe Morell

Født: 24/10 1989

Job: Professionel bokser

Vægtklasse: Let sværvægt

Er i stald hos Mogens Palles Danish Fight Night

Bor og træner i Aarhus

Har bokset 12 kampe som professionel og vundet 10 af dem.

Er regerende baltisk mester hos IBF, International Boxing Federation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Annonce