Annonce
Aarhus

Aarhus-firma scorer milliard kontrakt med USAs forsvar

Michael Holm, Systematics hovedaktionær og direktør, har tegnet en kontrakt på 1,5 milliarder kroner med USAs forsvar. Det er it-virksomhedens hidtil største kontrakt. Foto: Systematic

Systematic i Aabyhøj tager et stort globalt skridt med en milliardordre til det amerikanske forsvar på et kommando- og kontrolsystem, der øger overblik, samarbejde og sikkerhed.

AARHUS: Den århusianske it-virksomhed Systematic slår sine hidtidige store rekorder med en ny milliardordre med det amerikanske forsvar. Systematic er valgt som ny leverandør af it-løsning til det amerikanske forsvar.

Leverancen gennemføres af Systematics amerikanske datterselskab og er baseret på standard softwareproduktet SitaWare. Den samlede værdi af kontrakten lyder på 222 millioner dollars, eller cirka 1,5 milliarder kroner.

Med løsningen SitaWare får det amerikanske forsvar et kommando- og kontrolsystem, der på alle taktiske niveauer hjælper soldater til bedre overblik, samarbejde, øget sikkerhed og kommunikation også med allierede parter, oplyser Systematic, der holder til på Søren Frichs Vej - og er i sving med at udvide sit hovedkontor samme sted.

- Vores it-løsninger til blandt andet forsvarsindustrien og sundhedssektoren er allerede i brug i over 50 lande og anvendes af over en halv million brugere. Med ordren til USA glæder vi os over at tage endnu et stort, globalt skridt, siger Michael Holm, administrerende direktør for Systematic, som han også er stifter af.

- Systematic har en lang og god lokal erfaring i USA, hvor vi har arbejdet siden 1995. Den nye ordre er den største, vi hidtil har fået på det amerikanske marked, og vi ser frem til at ordren vil bane vejen for at øge vores aktiviteter i USA ganske betragteligt, siger han

Ambassade er til stor hjælp

Michael Holm siger, at den danske ambassade i Washington og ambassadør Lars Gert Lose har været en stor hjælp i processen forud for indgåelsen af kontrakten.

SitaWare anvendes i dag af over 20 lande. SitaWare gør det muligt for flere nationer at arbejde sammen i fælles missioner, da løsningen effektivt kan udveksle informationer med andre forsvarssystemer.

- Det er en meget tilfredsstillende og en stor glæde at tilbyde det amerikanske forsvar et produkt, der gavner og får indflydelse på mange tusinde soldaters arbejdsliv. Én af styrkerne ved SitaWare er blandt andet, at det øger sikkerheden for soldaterne ved at hjælpe dem til nemt og hurtigt at få det nødvendige overblik til at træffe de rigtige beslutninger. For Systematic er det vigtigt at levere produkter, der gør en reel forskel for brugerne, hvilket SitaWare er et rigtig godt eksempel på, siger Michael Holm.

Kontrakten med det amerikanske forsvar er indgået mellem det 100 procent ejede datterselskab Systematic Inc. og det amerikanske forsvar. Systematic Inc blev etableret i 1995 og er beliggende i Virginia, USA.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Sport

Aarhus United smed solid føring på få minutter: - Nu laver vi kun en lille overraskelse ved at tage et point

Alarm 112

32-årig motorcyklist mister livet på køreanlæg

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Debat

Nu går det løs på lygtepælene: Valgplakaterne skal op, og det skal være efter reglerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Annonce