Annonce
Aarhus

Aflysninger og forsinkelser i hobetal: Arriva efterlader frustrerede passagerer tilbage på perronen

Kamp om pladserne til toget fra Aarhus H mod Struer. Arriva kæmper i øjeblikket med aflysninger og forsinkelser. Foto: Henrik Lund
Transportministeriet gav i september togselskabet en bod på en halv million kroner på grund af for mange forsinkelser og aflysninger. Arriva erkender, at toggangen ikke har været tilfredsstillende.

AARHUS/ØSTJYLLAND: De seneste måneder har passagererne i Arrivas tog ofte stået frustreret tilbage på perronen - ventende på et tog, der enten ikke kom eller som var ramt af stor forsinkelse.

En af pendlerne der har været ramt af Arrivas problemer er Finn Jensen, der bor i Ulstrup og arbejder i Aarhus.

- Det er simpelthen ikke godt nok. Det sker flere gange om ugen, at toget er aflyst. Andre gange meddeler de pludseligt, at toget ikke kører længere end til Langå, og så må man ud af toget og vente der i en halv time og så tage næste afgang, forklarer han.

Annonce

Finn Jensen foretrækker toget, selvom turen tager væsentlig længere, end hvis han kørte i bil. I toget har han nemlig den fordel, at han kan arbejde, mens han kommer til og fra arbejde.

- Det kan jeg ikke bilen, men der er en grænse for, hvor mange forsinkelser jeg vil finde mig i. Fortsætter det som det har kørt de seneste måneder, så bliver det bilen fremover, siger han.

En halv time før

Også 75-årige Aase Damgaard fra Ulstrup har mærket forsinkelserne på sin krop. Hun er ellers flittig bruger af Arrivas tog på strækningen mellem Aarhus-Langå-Viborg.

- De er så tit aflyst, og jeg kan ikke lide at komme for sent. Derfor er jeg begyndt at tage toget en halv time tidligere, forklarer Aase Damgaard.

Jeg har flere gange måttet ringe og sige at jeg blev forsinket, fordi toget var aflyst. Jeg synes, det er for dårligt. Det kan ikke være meningen, at man skal tage hjemme fra en halv time før for at være sikker på at komme til tiden.

Aase Damgaard, utilfreds passager

Hun er meget aktiv indenfor forskellige foreninger og har blandt andet læge, øjenlæge og frisør i Bjerringbro ligesom hun ofte skal til Viborg og Hadsten.

Arriva tilbyder både sms og mailtjeneste på aflysninger og forsinkelser. Her ses et lille udpluk af aflysninger og forsinkelser de seneste par dage.

- Jeg har flere gange måttet ringe og sige at jeg blev forsinket, fordi toget var aflyst. Jeg synes, det er for dårligt. Det kan ikke være meningen, at man skal tage hjemme fra en halv time før for at være sikker på at komme til tiden.

De mange forsinkelser og aflysninger var årsag til, at Arriva i september modtog en bod på en halv million kroner fra Trafikministeriet. I den kontrakt, som Arriva kører under, er målsætningen, at selskabets tog kører med en regularitet på mindst 95,8 procent, hvilket Arriva ikke har kunnet leve op til i september.

Annonce

Ikke godt nok

Hos Arriva erkender man da også, at servicen den seneste tid ikke har være god nok.

- Vi har haft alt for mange aflysninger og forsinkelser, siger kommerciel chef hos Arriva, Therese Christensen.

Årsagen til de mange aflysninger og forsinkelser skyldes flere forskellige forhold.

Et af problemerne er, at Arrivas tog klarer sig dårligere, end selskabet havde forventet. Det har presset Arrivas værksteder, der skal sørge for, at togene er klar til passagererne.

- Og så har vi været ramt af ekstraordinære leveringstider på reservedele som følge af corona-pandemien, forklarer Therese Christensen.

Arrivas kontrakt med Transportministeret siger, at målet er en regularitet på 95,8 procent: Illustration: Arriva

Samtidig har Arriva været ramt af en del påkørsler og andre uheld, som hver gang har taget et tog ud af drift.

Endelig er det blevet sværere for Arriva at erstatte lokomotivførerne - for eksempel i forbindelse med sygdom eller uddannelse.

I forbindelse med den nyeste kontrakt med Transportministeriet fra december 2020, overtog Arriva trafikken på strækningen Vejle-Herning-Holstebro og på Svendborgbanen. I den kontrakt indgik også overflytning af to nye togtyper, som nu er en del af Arrivas materiel. Dermed råder selskabet over fire forskellige togtyper.

Arriva i Danmark

Arriva kører tog på følgende strækninger i Danmark:

  • Aarhus H-Viborg-Struer
  • Aarhus H-Herning-Skjern
  • Esbjerg-Skjern
  • Esbjerg-Niebüll
  • Esbkjerg-Nr. Nebel
  • Vejle-Herning-Holstebro-Struer
  • Odense-Svendborg
  • Struer-Thisted

Arriva råder og i alt fire forskellige slags tog. To udgaver af Lint og to udgaver af Desiro.

Samtidig kører selskabets tog på strækninger, der i øjeblikket har to forskellige slags signalsystemer.

- Lokomotivførerne skal være uddannede til at køre den enkelte strækning, i den rigtige togtype og i signalsystemet. Så det er ikke bare sådan at flytte rundt på dem, som det var tidligere, siger Therese Christensen.

Annonce

På vej mod bedring

Hvornår bliver det bedre?

- Vi ser allerede en bedring nu. Materieludfordringerne er ikke noget, man løser fra den ene dag til den anden, men i forbindelse med de påkørsler og uheld, vi har haft, ved jeg, at vi i løbet af de næster par uger får to-tre tog tilbage i drift, som har været ude. Det lysner også i forhold til personalesituationen, så det bliver stille og roligt bedre, lover Arrivas kommercielle chef, der samtidig understreger, at hun ikke kan give nogen dato for, hvornår problemerne er endeligt løst.

- Men alle knokler for, at det skal blive bedre. Det er hverken tilfredsstillende for passagererne eller noget vi er stolte af.

Enhver aflysning er frustrerende for passagererne, så Arriva forsøger at informere så godt og så hurtigt som overhovedet muligt om forsinkelser og aflysninger.

- Og så håber vi, at de vil have tålmodighed med os lidt endnu, for vi gør alt, hvad vi kan for at få løst de udfordringer vi har.

Annonce

Plaster på såret

Arriva her samtidig tilbudt passagererne en rabat på 100 kroner som et plaster på såret.

Arriva lover 100 kroner til de utilfredse passagerer.

Det plaster kan folk, der rejser med pendlerkort imidlertid ikke bruge til fornyelsen af kortet.

- Så jeg synes, det er en gratis omgang, siger Finn Jensen.

Han har stor forståelse for, at selskaber kan løbe ind i problemer. Derimod her han ikke megen forståelse for undskyldningen, der handler om, at det er svært at erstatte lokomotivførere på grund af forskellige togtyper.

- Det viste Arriva jo, da de bød ind på kontrakten. I mine øjne har man gabt over mere end man kunne klare, siger Finn Jensen.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce