Annonce
AGF

På trods af hjemsendelse: AGF-spillere træner på Fredensvang

Flere AGFere trænede sammen på klubbens kunstgræsbane mandag. Her ses Alexander Munksgaard midt i en afslutning på William Eskelinen.
AGF har sendt sine Superligaspillere hjem for at kunne søge statens lønkompensation. Derfor må spillerne ikke arbejde. Alligevel er AGF-spillere flere gange set træne på Fredensvang i den seneste tid. AGF afviser at kende noget til det og kalder det for et arrangement i privat regi.

FODBOLD: I den seneste uge har AGF-spillere flere gange trænet på anlægget Fredensvang, men det må de ikke.

Langfredag blev hele AGFs Superligatrup hjemsendt som et led i at søge statens lønkompensation under coronakrisen. Dermed betaler staten op til 30.000 kr. af den ansattes løn - til gengæld må den ansatte ikke arbejde for virksomheden.

Alligevel var mange velkendte navne at finde på Fredensvang mandag middag. Århus Stiftstidende har fra flere kilder, at blandt andre Mustapha Bundu, Patrick Mortensen og William Eskelinen som en del af en flok på syv trænede på anlægget. Og at blandt andre Gift Links og Sebastian Hausner senere var ankommet til træningsanlægget.

Avisens kilder fortæller, at Superligaspillere også fredag trænede på kunstgræsbanen.

Der var dog ingen trænere til stede, men kegler var sat op ligesom spillerne benyttede sig af klubbens bolde og flere var iklædt officielt AGF-træningstøj med nummer på.

Men AGF kan ikke på samme tid sende spillerne hjem for at få støtte fra staten samtidig med, at de træner, oplyser Erhvervsministeriet til Århus Stiftstidende:

- Det er en forudsætning for at modtage lønkompensation, at de hjemsendte medarbejdere ikke arbejder i de perioder, hvor de er hjemsendt. Det er tilladt, at medarbejdere udøver frivilligt arbejde, selvom de er hjemsendt på lønkompensationsordningen, dog ikke for den virksomhed, som medarbejderen er hjemsendt fra.

Hjemsendelse med løn

  • 15. marts meddelte regeringen, at de har indgået en trepartsaftale, der skal hjælpe økonomisk ramte virksomheder under coronakrisen. I aftalen lyder det, at staten dækker 75 procent af lønnen (dog maksimalt 30.000 kr.) for hjemsendte medarbejdere.
  • AGF meddelte fredag 10. april på sin hjemmeside, at Superligaspillerne, trænerstaben samt ungdomsspillere på kontrakt var sendt hjem:
  • "Superliga-spillerne har de seneste uger trænet i mindre grupper i henhold til anvisningerne fra myndighederne og Divisionsforeningen. Nu bliver de dog hjemsendt - en beslutning, der blandt andet er truffet på baggrund af Divisionsforeningens udmelding om, at klubberne vil få 1-2 ugers træningsforberedelse inden genoptagelse af turneringen," lød det i artiklen.

  • Direkte adspurgt i hvilken grad fodboldspillere må arbejde når de er hjemsendt - helt konkret på klubbens anlæg (med klubbens bolde, kegler, mål etc.) så længe der ingen træner er til stede - svarer erhvervsministeriet:
  • "Det er en forudsætning for at modtage lønkompensation, at de hjemsendte medarbejdere ikke arbejder i de perioder, hvor de er hjemsendt. Det er tilladt, at medarbejdere udøver frivilligt arbejde, selvom de er hjemsendt på lønkompensationsordningen, dog ikke for den virksomhed, som medarbejderen er hjemsendt fra."

Annonce

AGF: Privat regi

Fredag 10. april meddelte AGF på sin hjemmeside under overskriften; "AGF tilpasser sig corona-krisen" at Superligaspillerne, trænerstaben samt ungdomsspillere på kontrakt var sendt hjem.

- Som mange andre virksomheder har vi en stor del af vores medarbejderstab hjemsendt i øjeblikket, og vi har et nødberedskab, der holder klubben kørende. Men bag dem står en stor fanskare og en hel by, der vil AGF det bedste. Det er helt enestående at mærke den opbakning, vi får - senest fra vores sæsonkortholdere, der i stor stil vælger at donere deres tilgodehavende til klubben - det varmer.

- Det er i en svær tid som denne, at man mærker, hvor stærkt fællesskabet er i AGF. Og det fællesskab er helt sikkert vores største trumf til at tackle coronakrisen, sagde AGFs direktør Jacob Nielsen i artiklen fra langfredag.

Og det gælder stadig, at spillerne er sendt hjem, bekræfter AGF. De kender intet til, at spillerne skulle træne på klubbens anlæg under hjemsendelsen.

AGFs sportschef Peter Christiansen er også hjemsendt og kan derfor ikke kommentere, fortæller kommunikationschef Søren Højlund Carlsen.

Derfor svarer sidstnævnte på avisens spørgsmål:

- Vi følger naturligvis alle gældende regler for hjemsendelse af medarbejdere, og spillerne i AGF er - i øvrigt på lige fod med en stor del af det øvrige personale - forsat hjemsendt, hvorfor billedet viser spillere i privat regi, hvilket påklædningen, da også med al tydelighed understreger, skriver Søren Højlund Carlsen i en sms.

Spørgsmål: Spillerne er på deres arbejdsplads, med jeres bolde og kegler - og nogle i AGF-tøj. Hvordan kan det være privat?

- Det viser billederne vist med alt tydelighed, at det er privat.

Spørgsmål: Har spillerne ikke fået besked på, at de ikke må være på deres arbejdsplads? Og hvorfor er de ikke blevet bedt om at gå hjem når de møder op?

- Jo, det har de. Der er ikke nogen på Fredensvang, da alt personalet er hjemsendt og det er ikke et total hermetisk lukket kompleks. På trods af at det er et privat område bliver det faktisk hyppigt brugt af offentligheden.

Spørgsmål: Vi har viden om, at det er forgået gentagende gange - og at andre spillere mødte op efter dem på billedet. Er det rent privat, det er organiseret?

- Ja, og det er nu blevet indskærpet over for spillerne at de ikke må være på Fredensvang - heller ikke i privat regi.

Flere AGFere trænede sammen på klubbens kunstgræsbane mandag. Her ses Patrick Mortensen i færd med en aflevering mens blandt andre Mustapha Bundu, Nicklas Helenius og William Eskelinen ser til.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

Annonce