Annonce
AGF

AGF anmelder konto til Twitter: Falsk profil udgiver sig for at være klubbens officielle kanal

Sådan ser den falske profil ud på Twitter. Ved første øjekast ligner den fuldstændig AGFs, men antallet af følgere, en parentes i sidste linje og omtalen af en uduelig fanskare fremhæver, at det ikke er den. Foto: Screenshot
En falsk profil på det sociale medie Twitter har plagieret navn, logo og billeder fra den århusianske Superligaklub, som har henvendt sig til Twitter for at få den fjernet.

FODBOLD: Det kan være svært at se forskel. Ved første øje kast ligner de to profiler fuldstændig hinanden. Navn, logo og billeder. Der er dog tale om den ægte vare og et plagiat af Superligaklubben AGFs officielle twitterprofil.

Lige siden august måned har en bruger på det sociale medie Twitter udgivet sig for at være Aarhus-klubben. Med AGF og @agffodbold som navn er der blevet udsendt et miks af seriøse og mindre seriøse udmeldinger, hvor det til tider kan være svært at se, at der faktisk ikke er tale om en falsk konto. Blandt andet med udmeldinger om spillersalg, opstillinger til kampe eller, som senest, kommentarer til den europæiske Super League.

Sådan ser AGF's ægte profil ud. Klubben vil gerne have tilføjet en 'verified' knap til profilen, så man kan se, at det er den ægte vare. Bemærk, at denne profil fortæller om en ukuelig - og ikke uduelig - fanskare. Foto: Screenshot

AGFs kommunikationschef Søren Højlund Carlsen fortæller, at klubben blev gjort opmærksom på den falske konto kort efter vinterpausen, hvor man første gang henvendte sig til Twitter for at få lukket den ned.

Annonce

Det skete der ikke noget ved i første omgang, men for 14 dage siden henvendte århusianerne sig igen til den amerikanske mediegigant og fik at vide, at Twitter ville se nærmere på kontoen.

Twitter-konto

  • Begge konti går under navnet AGF og tilføjet @agffodbold under sig. Forskellen ligger i, at den officielle står skrevet med et l i fodbold, mens den falske bruger et stort i.
  • Den falske konto skriver, at de er en århusiansk fodboldklub velsignet med en uduelig fanskare. Her er den officielle ordlyd naturligvis ukuelig fanskare.
  • Den falske konto er oprettet i august 2020, mens AGFs rigtige konto er fra 2010.
  • Antallet af følgere er markant anderledes. AGF har 16.500, mens den falske blot har 99.
  • Den falske skriver desuden (satire) til sidst i sin beskrivelse.

- Vi tager naturligvis stor afstand for den slags og har anmeldt kontoen til Twitter for at få den fjernet. Hvis du kunne se, at der var tale om spøg og skæmt, var det noget andet, men her er der jo tale om et decideret plagiat af vores navn, logo og billeder, siger kommunikationschefen.


Vi tager naturligvis stor afstand for den slags og har anmeldt kontoen til Twitter for at få den fjernet.

Søren Højlund Carlsen


Han understreger, at hvis man nærlæser kontoen, vil der være elementer, som afslører, at der ikke er tale om den officielle profil, men hvis du bare falder over beskederne i dit feed, så kan det være svært at se forskel. Især når profilen kommer udmeldinger om salg og køb af spillere, som ser officielle ud.

Et af eksemplerne på falske tweets er annonceringen af Malte Amundsen fra Vejle. Foto: Screenshot

Det kan blive problematisk for en klub som AGF, der er en børsnoteret virksomhed.

- Der er nogle steder, hvor du kan se, at der ikke er tale om os. De har eksempelvis kun 99 følgere, hvor vi har 16.500, men det ændrer ikke på, at vi vil have kontoen lukket. Vi kan også kun opfordre vores fans og følgere til at blokere og anmelde kontoen, så vi kan få det lukket ned, siger Søren Højlund Carlsen.

Seneste eksempel på et falsk officielt tweet var i forbindelse med Super League. Foto: Screenshot

Han tilføjer, at AGF har anmodet Twitter om at blive verificeret og få tilknyttet en blå knap til den officielle profil, som bekræfter, at det er den officielle konto for klubben. En ekstra service til brugerne på de sociale medier, hvor det kan være svært at navigere mellem ægte og falsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce