Annonce
AGF

AGF-back er gået i slutspilsboks: - Vi kan hurtigt æde afstanden op til Brøndby og FCM

Kevin Diks var mand for at stoppe Brøndbys Jesper Lindstrøm i det seneste indbyrdes opgør. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Kevin Diks er fuld af fortrøstning inden søndagens premierekamp i mesterskabsspillet mod FC Nordsjælland. Han føler ikke, at AGF er sat af i guldkampen, selvom der er syv point op til førstepladsen.

FODBOLD: Kevin Diks er en alsidig fodboldspiller.

Hollænderen, der er i gang med sin anden lejeperiode i AGF, har både turneret på højre back, venstre back, i enkelte kampe også som decideret kant - og senest mod Brøndby blev han så smidt ind på sekser-positionen, smørhullet på midtbanen, da hverken Nicolai Poulsen eller Patrick Olsen var til disposition.

Det gjorde han godt, alle klappede, alle var glade, og frem mod søndagens slutspilspremiere i Farum mod FC Nordsjælland kan Kevin Diks igen være aktuel i forhold til at løse netop den opgave, da Nicolai Poulsen fortsat er tvivlsom.

Men Diks kan såmænd også være i spil til en plads i det centrale forsvar, fordi det kun er Jesper Juelsgård og helt unge Thomas T. Kristensen, der har trænet med de seneste dage.

Frederk Tingager og Niklas Backman er fortsat ukampdygtige, Sebastian Hausner returnerer først torsdag fra U21-landsholdets EM-kampagne, men uden minutter i benene, og så er der Bubacarr Sanneh, der har været afsted med Gambias A-landshold.

Er de friske nok til at spille? Vi får at se.

Annonce

Cheftræneren peger, jeg spiller

Nå, Kevin Diks melder sig i hvert fald klar under fanerne til at spille lige nøjagtigt dér, hvor trænerstaben synes, at han skal spille.

- Jeg kan sagtens spille i midterforsvaret, hvis det bliver aktuelt. Jeg er klar. Jeg har spillet midtstopper tidligere. Både på klubplan i Holland og på U21-landsholdet, så det er ikke noget problem. Jeg spiller, hvor cheftræneren siger, at jeg skal spille. Jeg er ligeglad. Bare jeg hjælper holdet, kommer det fra en smilende Diks efter et veloverstået træningspas i strålende solskinsvejr.


Vi kan jo hente seks point på Brøndby i vores indbyrdes opgør. Jeg siger, at det bliver nemt, men det er heller ikke umuligt. Så alt er fortsat i spil. Alt kan ske,

Kevin Diks


Han har generelt været meget plaget af skader i sin tid i AGF, missede da også forårets to første opgør i Superligaen, men har med undtagelse af Randers-kampen, hvor han måtte melde fra lige op til opgøret på grund af en mindre hjernerystelse - og rent faktisk skulle være startet i det centrale forsvar - spillet lige siden, og været en vigtig brik .

- Det var en mindre migræne, der holdte mig ude fra den kamp, så det var ikke noget. Jeg er helt klar til slutspillet. Jeg er ikke bekymret for skader mere, for jeg føler mig virkelig fit, træner ekstra hårdt i styrkerummet for at holde skaderne væk. Jeg gider ikke spilde tiden på dumme skader mere. Det har jeg gjort rigeligt i min tid som fodboldspiller, og især i AGF, siger AGFeren og tager en slurk af vanddunken.

Annonce

Det kan vi godt hente

Kevin Diks har i det hele taget de positive briller på her op til mesterskabsspillet. Han ser ikke noget uoverstigeligt bjerg foran sig, selvom holdet her og nu har syv point op til Brøndby på førstepladsen og fem point op til FC Midtjylland på andenpladsen.

Og ja, har FC København åndende i nakken, tre point efter.

- Der er kun syv point op til nummer et. Det er ikke nogen stor afstand, når der mangler ti kampe og alle skal møde hinanden to gange. Vi kan jo hente seks point på Brøndby i vores indbyrdes opgør. Jeg siger, at det bliver nemt, men det er heller ikke umuligt. Så alt er fortsat i spil. Alt kan ske, kommer det fra den 24-årige universalspiller, hvis lejeaftale med AGF udløber til sommer.

Så løbet er ikke kørt i forhold til at jagte guldet?

- Nej, nej, i Superligaen kan alt ske. Det er en underlig turnering, men det er også godt, fordi det er så uforudsigeligt. Brøndby og FC Midtjylland møder hinanden i den første kamp, vi har FC Midtjylland hjemme i den næste, så forspringet kan allerede der være skrumpet ind, hvis vi gør det godt. Der skal ikke så meget til. Et par sejre i træk rykker rundt på tingene, lyder det fra Kevin Diks.

For ham handler det om at kigge frem i tabellen, ikke over skulderen.

- Vi skal gøre vores ting, og jeg synes, at vi har vist over de seneste sæsoner, at de andre store hold har det svært mod os. Og kan vi skrue op med bare en eller to procent ekstra i de her indbyrdes opgør i slutspillet, kan vi slå alle, hjemme som ude.

- Vi skal finde noget ekstra frem, men det er vi også i stand til, hvis vi fokuserer fra kamp til kamp, og ikke så meget på, hvem der er foran hvem i tabellen. Det har vi været gode til før, og det kan vi gøre igen. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger hollænderen.

Og søndag er han helt sikkert at finde på holdkortet til opgøret mod FC Nordsjælland. Spørgsmålet er bare, hvor på banen, det bliver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce