Annonce
AGF

AGF-back har rusket skeptikerne: - Det var jo nok det skifte, der blev grinet mest af hele sommeren i dansk fodbold

Oliver Lund er en alsidig herre, og derfor tøvede AGF ikke med at hente ham på en fri transfer i OB denne sommer.  (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
31-årige Oliver Lund blev mødt af en del nedadvendte tommelfingre fra AGF-fans og andre, da han skiftede til AGF på en fri transfer i sommer. Han har spillet stort set alle kampe fra start siden da, været en stabil faktor hele sæsonen, og det overrasker slet ikke cheftræneren.

FODBOLD: Det er måske at stramme den en smule at skrive, at Oliver Lund ligefrem har taget Aarhus med storm.

Men den 31-årige forsvarsspiller har da i hvert fald væltet et hjørneflag eller to siden sit sommerskifte fra OB til AGF.

Dengang for få måneder siden blev der godt nok flere steder rynket på næsen over signingen, en et-årig kontrakt til en spiller, der var blevet til overs i Ådalen i Odense, ovenikøbet over 30 gammel – hvorfor polyfilla, når nu ambitionsniveauet var til meget mere, blev der spurgt i fan-kredse - men Lund har gjort alle skeptikere til skamme, har spillet samtlige kampe i alle turneringer lige siden, heraf 11 ud af 13 fra start, og har pt. sat sig tungt på pladsen som højre back, hvor både Anthony D’Alberto og Alexander Munksgaard er blevet skubbet til side.

Annonce

- Det er jo faktisk den position på banen, hvor vi har hårdest konkurrence. Vi har tre rigtig stærke højre backs, og Oliver Lund har bare leveret. Det er derfor, det er ham, der spiller, kommer det fra AGF-cheftræner David Nielsen, der ikke er så overrasket over, at den alsidige forsvarsspecialist med det hårde ry er trådt direkte ind på holdet, uden dikkedarer, uden raslende knæ.

Det var nu også cheftræneren selv, der pegede på Lund, ville have ham til klubben, da både Casper Højer og Kevin Diks var væk. Han nåede i en kort periode at være træner for Lund i Lyngby.

- Han er bare en fantastisk person. Jeg kender ham rigtig godt, vi har arbejdet sammen før, og han er virkelig en spiller, der har gjort det godt i sin karriere. Men altså, det var jo nok det skifte, der blev grinet mest af hele sommeren i dansk fodbold, og det var allerede dengang for mig helt uforståeligt. Og det har også vist sig, at det var håbløst at grine af. Han har været fremragende, og det vidste jeg godt, at han ville være, siger Nielsen.

Alt for holdet

Så hvad der lugtede af et defensivt træk fra den sportslige ledelse – trods Oliver Lunds 180 Superligakampe inden turen som kontraktfri gik til Aarhus - har vist sig som et skarpt ét af slagsen. Der var hverken tale om panik eller tilfældigheder.

- Vi havde brug for en solid spiller, der kender Superligaen, der altid er topmotiveret, og det fik vi. Han har spillet godt lige fra starten. Og nu er han virkelig steppet op i de seneste kampe.

Oliver Lund

Født: 21. august 1990 (31 år)

Højde: 1,88 meter

Vægt: 79 kilo

Position: Midterforsvar, back, wingback

Klub: AGF (siden juli 2021)

Tidligere klubber:

Ungdom: Herlev, AB

Senior: AB (2009-13), FC Vestsjælland (2013-15), OB (2015-17), Lyngby (2017-18), OB (2019-2021)

Hvad siger han selv til det hele, Oliver Lund?

Jamen, han virker faktisk lettere forundret over, at der pludselig er kommet så meget positivt spotlight på ham. Han passer jo bare sit arbejde. Og som i OB, er han fast mand på holdkortet.

- Nå, får jeg ros derude?  Jeg gør egentlig bare alt, hvad jeg kan for holdet. Jeg ser mere på sammenhængen end på min egen situation. Jeg skal bidrage med det, jeg kan, og det, der hjælper holdet bedst muligt. Det er min tilgang, lyder det lettere afvæbnende svar fra den tidligere Lyngby-, FC Vestsjælland -og OB-spiller.

- Jeg spiller med den power og energi, der kendetegner mit spil, og så prøver jeg ad den vej at hjælpe. Det handler om at være disciplineret, solid defensivt og så også skabe så gode relationer som muligt. Og det er vi i fællesskab lykkedes meget godt med i de seneste fire-fem kampe, siger han, trækker på skuldrene.

Det har tilsyneladende overrasket mange, hvor godt du har præsteret i den hvide trøje, men det har ikke overrasket dig selv?

- Nej, jeg ved godt, hvilket niveau, jeg kan levere på, og jeg synes, at jeg er vokset som spiller i AGF i den korte tid, jeg har været her. Jeg håber, at jeg kan blive ved med at lægge på, og blive ved med at vise mit værd for holdet og for klubben. Det er mit mål.

Annonce

Er du sur, Olli?

Oliver Lund har indtil videre i sin korte tid i AGF gjort sig som back, wingback og central forsvarsspiller – og så blev han i pokalkampen mod Frem for halvanden uge siden hevet op på en decideret kant.

Her viste han en helt ny side af sig selv: Scorede et mål, lavede en assist, driblede, spillede med stort offensivt overskud.

Det er jo faktisk den position på banen, hvor vi har hårdest konkurrence. Vi har tre rigtig stærke højre backs, og Oliver Lund har bare leveret. Det er derfor, det er ham, der spiller

David Nielsen, cheftræner, AGF

Cheftræner Nielsen slår lidt af en latter op, da talen falder på defensivproppens præstation i netop det opgør, fortæller, at han dagen inden til træning så Lund score et mål, fik en god idé, lancerede den. Ifølge Nielsen gjorde det Oliver Lund lidt ”småsur”.

Nu er det AGF-spilleren, der griner højlydt:

- Nej, nej, jeg blev ikke sur på ham. Til træningen siger han ”ja, jeg ved godt, at du er pissesur på mig, men jeg har set noget i dig”. Men jeg har det sådan, at jeg altid spiller, hvor træneren sætter mig til at spille. Så der var ikke noget at være sur over. Og efter kampen kommer han hen og klapper mig på skulderen, og siger: ”Jeg ved godt, at du tror, jeg er dum, men jeg kender dig bedre, end du selv gør”. Det var bare god lir.

Han havde jo så også set rigtigt?

- Ja, ja. Jeg tror nogle gange, at jeg bliver undervurderet lidt sådan rent teknisk. Men det har jeg det helt fint med, for så kan jeg jo netop ind imellem lave nogle ting, der overrasker folk. Jeg ser jo primært mig selv som forsvarsspiller, og jeg er også forsvarsspiller i hjertet, men det behøver jo ikke at komme i vejen for, at man kan lave en lækker lille husmandsfinte en gang imellem.

Han griner igen.

Tilbage til David Nielsen.

Så du vidste godt, da I hentede ham, at han også kunne bibringe holdet noget rent offensivt?

- Ja, for han har en rigtig god teknik. Han er en sindssygt dygtig dribler. Det skal han normalt ikke bruge så meget som back. Der er det mere hans kontante forsvarsspil og den power, han spiller med, som han er kendt for. Men når man har set ham træne, kan man se, at han kan rigtig meget med bolden.

- Det var en no-brainer at hente ham hertil, siger cheftræneren.

- I hvert fald for os.

Oliver Lund har indtil videre takket for tilliden. Han kunne godt have tænkt sig en bedre sæsonstart til holdet, det siger sig selv, men det har de seneste sejre på stribe rettet op på, siger han, vi er, hvor vi skal være, og bliver kun bedre.

Det må tiden vise, men når Oliver Lund begynder at spille brasserbold, er der vel intet loft, der kan holde århusianerne nede? I hvert fald ikke i Valby.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Århusiansk IT-højdespringer tror på 79-årige Gunnar og pensionisterne: - De passer vores firma med enorm ildhu

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce