Annonce
AGF

AGF-chef lykkelig over at slippe med smalt nederlag: - Stort set alt, hvad der kunne gå galt, gik galt

AGFs Cheftræner David Nielsen på vej ud i pausen i superligakampen mellem FC København - AGF i Parken, mandag den 3 maj 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Torsdag aften skulle der et selvmål til for AGF for at komme på måltavlen i Nordirland. Et selvmål som David Nielsen efterfølgende priste sig lykkelig for, for i følge århusianernes cheftræner kunne det sagtens være endt med et større nederlag i en kamp, hvor stort set alt gik galt for AGF.

FODBOLD: Med ti minutter tilbage af torsdagens Conference League kvalkamp mod Larne, så det temmelig skidt ud for AGF.

Nede 2-0 og uden at skabe skyggen af en stor chance. Ud at det blå fik David Nielsens mandskab noget af en livline, da nordirernes målmand, skotske Rohan Ferguson, vippede et ellers harmløst indlæg Alexander Ammitzbøll ind i eget net.

Og den scoring gør i følge cheftræner David Nielsen en verden til forskel for århusianerne, der nu i det mindste kan fremtvinge forlænget spilletid med en etmålssejr på Ceres Park.

Annonce

- Det var sådan en aften, hvor vi kunne have tabt større end det, og jeg er lykkelige med, at vi slap herfra med 2-1, for stort set alt det, der kunne gå galt, gik galt for os, kommer det fra David Nielsen.

Lidelse efter chokstart

Der var end ikke spillet fem minutter af opgøret på Inver Park i Nordirland, før hjemmeholdet havde bragt sig på sejrskurs. Et kikset forsvar af en dødbold resulterede i en nem scoring for nordirernes farligste mand, David McDaid. Og den hurtige scoring satte sit præg.

- Vi kommer jo bagud, og så bliver det bare stressfuldt. Det er klart, at vi møder et hold, der er et stærkt duelhold, og vi har problemer med at få spillet hurtigt nok og alt muligt. Men alt sammen stammer fra, at vi stresser os selv ved at indkassere et hurtigt mål i kampen, og så bliver det bare én lang lidelse derfra, konstaterer David Nielsen.

Der blev forsøgt med en række udskiftninger, og serbiske Milan Jevtovic blev pillet ud allerede efter 38 minutters spil. En udskiftning der var en direkte reaktion på kampens gang.

- Vores hold fungerede ikke, så vi måtte gøre noget andet.

- Vi manglede lidt speed. Lidt speed og power inde centralt, og lidt teknik, så vi ville gerne have Søren Tengstedt ind, så vi kunne finde ham i mellemrummet, og så fik vi lidt mere fart ude på kanten med Albert Grønbæk, så det var egentlig tanken bag det, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen.

Annonce

Tager ansvaret på sig

Forud for kampen var Larne blevet beskrevet som lidt af et klassisk britisk hold, men det var et boldbesiddende mandskab, der mødte århusianerne torsdag aften i Nordirland. En spillestil der var en blandt flere overraskelser.

- Altså, der er jo mange ting at blive overrasket over. Vi bliver også overrasket af, at banen er seks meter smallere, end målene siger, og at vi spiller på en tør bane, der ikke vandes, så der er mange ting, som vi selvfølgelig må justere på, når vi kommer her, siger manager David Nielsen.


Vi får stabiliseret tingene lidt i anden halvleg og får lidt mere kontrol på tingene. Og så er vi selvfølgelig sindssygt heldige med, at vi får scoret et mål, som jo giver os mulighed for at gå ud og trykke til og lave en god plan til returopgøret.

David Nielsen, cheftræner i AGF


Smal og tør bane uagtet, lægger David Nielsen dog ikke skjul på, hvem der til syvende og sidste står med ansvaret for nederlaget i den nordirske havneby.

- Men det skal jo ikke være undskyldninger, for præstationen var bare ikke god nok, og det er mit ansvar. Holdet var ikke klar til at spille kamp, og det der der kun én, der har ansvar for, og det er mig. Så det er egentlig meget let at evaluere på, fortæller David Nielsen.

Annonce

Kaotisk med flere skader

Også århusianernes venstrekant Jon Dagur Thorsteinsson måtte ligesom Milan Jevtovic lade sig udskifte. For islændingen var der dog tale om en skade, der blot gjorde kampen til en endnu mere rodet affære for AGF.

- Vi skal jo prøve at finde den rigtig balance. Og vi får også lidt skader undervejs, der gør, at det bliver meget kaotisk, og vi må skifte rundt og alt muligt, så der var mange ting, der gik galt i aften, påpeger David Nielsen.

Også Frederik Tingager blev skiftet ud i kampens løb og kunne efterfølgende ses med is om knæet. Gift Links var ligeledes rejst med til Nordirland, men var end ikke i kamptruppen torsdag. Men på spørgsmålet om, hvor dyr kampen var for AGF i forhold til skadessituationen var svaret kort og godt fra AGF-cheftræneren.

- Stort set alt, hvad der kunne gå galt, gik galt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce