Annonce
AGF

AGF-cheftræner efter klar sejr over Sønderjyske: - Sæsonens mest helstøbte præstation

Patrick Olsen scorede et flot mål mod sønderjyderne og spillede i det hele taget en mere end godkendt kamp. Foto: Bo Amstrup
David Nielsen var lettet over at få tre point i en runde, hvor mange af de andre bejlere til top seks snublede, og AGF derfor nu har 11 point ned til syvendepladsen. For der venter århusianerne et svært slutprogram på grundspillet.
Annonce

FODBOLD: Der var godt nok lige et VAR-dømt straffespark, der kunne diskuteres, men ellers var der ikke så meget at rafle om hos cheftræner-standen efter søndagens AGF-sejr på 2-0 over Sønderjyske.

- AGF spiller en rigtig flot kamp, og de vinder helt fortjent. De er bedst og lægger det største pres kampen igennem. Det kan jeg ikke sige så meget til, lød det efter opgøret fra sønderjydernes cheftræner Glen Riddersholm.

- Deres back-kant-relationer gør rigtig ondt på os, specielt fra deres venstre side, volder os store problemer defensivt. Og så er AGF gode ting til at finde de der små ting inde på banen, som gør dem gode, og det skal de bare have ros for. Udover at levere godt som hold, er de dygtige til at spille spillet i kampen ved at lægge et enormt tryk på dommeren. De er bare klogere end os, de appellerer og falder på de rigtige tidspunkter. De var skarpere på alle fronter, kom det fra Riddersholm.

Og ja, et skarpt AGF mandskab, syntes David Nielsen også, han havde kigget på i løbet af de 90 minutter, hvor Patrick Mortensen og Patrick Olsen stod for scoringerne.

- Det er vel den mest helstøbte indsats fra holdet i den her sæson. Alle byder ind, og alle gør det i hele kampen. Det var godt at se. Vi ser lidt uskikre udlige i starten af kampen, hvor bolden flyver frem og tilbage i luften, men ellers var det en fantastisk kollektiv præstation, kom det fra AGF-cheftræneren, der var ekstra glad for fuld gevinst, og de nu 11 point, der med fem kampe tilbage af grundspillet er ned til OB på syvendepladsen.

For i slutprogrammet i de sidste kampe gemmer sig både FC København, FC Midtjylland og Brøndby. Både AaB, Randers, OB og Vejle tabte point hen over weekenden.


Det kan godt være, at vi mangler at spille mod FCK, FCM og Brøndby, men det er ikke fordi, jeg synes, at de er klasser bedre end os. Det er hold, vi sagtens kan spille lige op mod, og også tit være bedre end.

Patrick Olsen


- Det er kæmpe vigtig sejr for os det her. Vi har et virkelig svært slutprogram, og selvom det ikke er noget, jeg tror, at spillerne går så meget op i, hvem vi møder hvornår, ja, nogle af dem ved ikke, hvor vi ligger i tabellen, så gør den her sejr en forskel, for nu har vi lagt afstand til AaB, OB og Vejle, og skal ikke tænke så meget over, hvor mange point de skraber sammen, sagde Nielsen.

Annonce

Kigger ikke tabel

AGF-målscorer til 2-0, Patrick Olsen, var selvsagt også glad for de tre point, men så ikke sejren som særligt vigtig.

- Det kan godt være, at vi mangler at spille mod FCK, FCM og Brøndby, men det er ikke fordi, jeg synes, at de er klasser bedre end os. Det er hold, vi sagtens kan spille lige op mod, og også tit være bedre end. Vi tager det kamp for kamp, og jeg tænker i hvert fald ikke så meget over det. Jeg vil bare gerne vinde den næste kamp, sagde han.

- Vi fokuserer på os selv. Vi vil gerne være med oppe, hvor det er sjovt at være, men vi kigger egentlig ikke så meget på tabellen lige nu. Det er altid vigtigt at få tre point. Og i Superligaen kan alle slå alle, kom det fra midtbanespilleren, der ikke giver så meget for den kritik, der har været af holdets manglende forårs-evne til at skabe chancer.

- Vi får en lidt dårlig start, men vi spiser os hurtigt ind i kampen. Vi får skabt masser af chancer, og har desværre lidt svært ved at få hul på bylden, men det kom så heldigvis til sidst. Jeg er i bund og grund ligeglad med, hvor mange chancer, vi skaber, når bare vi får tre point, men det giver da selvtillid, at vi viser, at vi kan spille os frem til så meget, sagde Olsen.

AGF møder i næste weekend FC København på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

Annonce