Annonce
AGF

AGF-cheftræner inden returmøde i pokalen: - I vores hoveder fører vi ikke 3-1. Det står 0-0, når kampen fløjtes i gang

AGF-cheftræner David Nielsen gider ikke fedte et resultat med hjem fra torsdagens pokalkvartfinale for at gå videre. Han vil vinde. returmødet mod B93. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Det tyder på, at cheftræner David Nielsen kommer til at foretage flere ændringer i startformationen til torsdagens pokalkvartfinale mod B93. Det er han helt rolig omkring, for der er sket meget med AGF-truppen siden efteråret 2019, hvor holdet sejlede rundt i det Sydfynske øhav.

FODBOLD: Det er allerede en måned siden, at AGF tog første spadestik i pokalkvartfinale-dubletten mod B93 fra 2. division, vandt 3-1 på Ceres Park, og nu skal arbejdet så gøres færdigt, semifinalebilletten i hus, når der torsdag aften er returmøde i Farum.

Århusianerne overlader trods det solide udgangspunkt, og modstanderens status som tophold i den tredjebedste række, ikke noget som helst til tilfældighederne, og drager derfor allerede onsdag til det nordsjællandske for at forberede sig på opgaven, overnatter på hotel.

Men meget kan gå galt i pokalfodbold, AGFerne har tidligere – ja, i forrige sæson - bokset unødvendigt mange omgange med hold fra både benævnte række og endnu lavere niveau, og det gider cheftræner David Nielsen ikke ud i igen.

Annonce

B93 har således gjort kål på AaB fra Superligaen i indeværende turnering, uefne er de ikke, så hvad skal AGF-mandskabet først og fremmest undgå torsdag på kunstgræsset i Farum?

- Det er meget simpelt, lyder det fra Nielsen efter tirsdagens træningspas på klubbens egen kunstgræsbane på Fredensvang.

- Vi skal sørge for, at vi ikke går ud og spiller kampen med det mindset, at vi er foran med 3-1, for så kommer vi til at forsvare for meget og måske give for meget plads væk, som de kan bruge. Det er en helt ny kamp det her, vi begynder ved 0-0, og vi skal vinde. Det er det, det handler om, siger han.

Det kan godt snyde lidt

Over cheftræneren er der blå himmel, solen bager løs på den frost, der stadig hænger i græsset foran klubhuset, og ud fra de spillere, der blev hængende længst på banen til træningen, kommer han trods alt til at skifte ud på en del positioner i forhold til den 11-mandsflok, der tog tre point med hjem fra Herning søndag.


Jeg kan i hvert fald sige, at Sebastian Hausner ligner en helt anden spiller i dag, end han var mod Marstal dengang. Det er nok den største kontrast, jeg overhovedet kan pege på. Så hvis vi skal se på, hvor langt vi har rykket os som trup, kan vi kigge på ham

David Nielsen


Spillere som Alex Gersbach, der i øvrigt scorede den første kvartfinalekamp, Alexander Munksgaard, Milan Jevtovic, Albert Grønbæk Erlykke, Alexander Ammitzbøll samt Bubacarr Sanneh (der har karantæne i Superligaen) ligner alle spillere, der får chancen fra start.

- Den første kamp var lidt en snyder, for vi spillede på vores bane og de havde slet ikke spillet en kamp på det tidspunkt, var meget tidligt i deres formopbygning, så vi kan jo reelt godt få et lille chok over, at de er meget bedre, end de var i den første. Det er ikke sådan, at jeg forventer, at de blæser os bagover, men vi skal bare forstå, at de er bedre end for en måned siden.

- Så det bliver vigtigt, at spillerne har den forståelse, at det er sådan, det er. Og så skal vi ud at lave et mål. Det er vigtigt, at vi har et målsøgende spil. Vi skal spille kampen for at vinde. Vi skal ikke forsvare et resultat, siger cheftræneren.

- Vi har en god trup i forhold til de ting, så jeg er sikker på, at vi nok skal være, hvor vi skal være.

Annonce

Se bare på Hausner

I har jo tidligere brændt fingrene ved at lade andet geled spille i de her pokalkampe, så hvor meget tør du skifte ud?

- Jeg stoler på, at vi kan ramme et godt niveau med dem, vi vælger at stille med. Vi bliver tvunget til at skifte ud på nogle positioner i forhold til FCM-kampen, og så skal der træffes nogle beslutninger i forhold til andre spillere. Nu må vi se, hvad vi gør, hvordan vi lige blander kortene, ved jeg ikke, men det hold, der spillede mod B93 sidst klarede det jo rigtig godt og leverede en super præstation, siger han.

Føler du, at I som trup har rykket jer i forhold til, at det ikke virkede i forrige sæson, når I stillede med reservespækkede hold mod Marstal/Rise og VSK Aarhus?

- Jeg kan i hvert fald sige, at Sebastian Hausner ligner en helt anden spiller i dag, end han var mod Marstal dengang. Det er nok den største kontrast, jeg overhovedet kan pege på. Så hvis vi skal se på, hvor langt vi har rykket os som trup, kan vi kigge på ham, griner Nielsen.

Og ja, Sebastian Hausner var en del af startopstillingen hin dag på Ærø for halvandet år siden, hvor AGF med nød og næppe fik slæbt sig videre i turneringen efter en miserabel indsats mod fynsseriemandskabet i silende regn og stormstyrke 17.

Der er sket lidt af hvert siden.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce