Annonce
AGF

AGF-cheftræner: - Når vi mangler bare fem procent af vores energiniveau, mister vi vores identitet som hold

David Nielsen har i følge ham selv ikke tvivlet på sine spillere på noget tidspunkt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
David Nielsen så i torsdagens pokalexit små tegn på, at han igen er ved at få sit fodboldhold tilbage. Det skal spillerne tage med ind på banen søndag mod Brøndby.

FODBOLD: Nej, torsdagens 1-1-kamp i Randers kunne AGF ikke bruge til en pind i resultatmæssig forstand, farvel pokalfinale, men for cheftræner David Nielsen var opgøret - eller i hvert fald de første 30-35 minutter - et vigtigt skridt i den rigtige retning, væk fra de energiforladte præstationer, der ellers har præget holdet på det seneste.

Søndag gælder det så point til Superliga-tabellen i udekampen mod rækkens nummer to, Brøndby, og her skal der tages nye skridt, hvis drømmen om kvalifikation til europæisk fodbold skal gødes.

- Vi er et hold, der er helt afhængig af at spille med en superintensitet, og når vi spiller på så høje nagler og vi ryger måske bare fem procent under i nogle kampe, mister vi stort set alt vores identitet og måde at spille på. Jeg har aldrig tvivlet på mit hold, og de viste mod Randers, at de ville det, og at noget af energien var tilbage, kommer det fra Nielsen.

Annonce


Der er otte sindssygt vigtige kampe tilbage. Vi er ude af pokalturneringen, og jeg ved godt, at det er lidt hårdt at sige, for folk i Aarhus er skuffede, og det er vi også selv, men nu må vi videre, for vi har et slutspil, hvor vi skal til at levere nogle point

David Nielsen


- I fodbold er der ikke noget, der hedder vanligt niveau, for du er kun så god, som du lige har været i den seneste kamp. Vi ved godt, at vi har været hårdt ramt og ikke spillet så godt, men gør alt for at få energien tilbage i kroppen på spillerne. Vi har brug for et højt energiniveau, og når vi så bliver ramt af mangel på netop det, sygdom oveni, ser det skidt ud.

Så du har været relativ rolig omkring det, trods alt?

- Ja, for vi skal jo blive bedre. Det er det, det handler om. Der kommer altid nedgangsperioder, og for mig som træner handler det om at få gjort de perioder så korte som overhovedet muligt. Hvis man som træner ved, hvad problemet er, er det nemmere at holde sig rolig, og jeg ved, hvad problemet er. Vi skal have vores fodboldhold tilbage. Og det skal gerne ske mod Brøndby. Men det bliver ikke nemt. Vi har rigeligt at se til med kampe søndag, torsdag, søndag, lyder det fra AGF-træneren.


Har holdet i en svær periode, hvor de ellers skulle have peaket, været påvirket af at spille på to heste - både liga og pokal - kan de nu samle kræfterne om mesterskabsspillet.

- Der er otte sindssygt vigtige kampe tilbage. Vi er ude af pokalturneringen, og jeg ved godt, at det er lidt hårdt at sige, for folk i Aarhus er skuffede, og det er vi også selv, men nu må vi videre, for vi har et slutspil, hvor vi skal til at levere nogle point, kommer det fra Nielsen.

Der er kampstart på Brøndby Stadion søndag klokken 18.00. Hjemmeholdet har ligesom AGF tabt de to første opgør i slutspillet, og har derfor fortsat et forspring på syv point ned til århusianerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce