Annonce
AGF

AGF-cheftræner: Vores sejre over OB har gjort dem til et bedre hold

AGF's cheftræner David Nielsen i 3F Superligakampen mellem AGF og Vejle Boldklub på Ceres Park i Aarhus , mandag den 14. september 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
I den forgangne sæson vandt AGF alle fire indbyrdes opgør mod OB. Søndag kommer fynboerne forbi Ceres Park for at få revanche, og David Nielsen ser en markant stærkere modstander
Annonce

FODBOLD:  AGF havde meget godt fat i kraven på OB i den forgangne sæson. Ja, de fynske striber blev faktisk rusket godt og grundigt.

Fire gange var der infight – to gange i Superligaen, en gang i pokalturneringen og rosinen i pølseenden; Europa Playoff-finalen – og hver gang endte det med århusiansk sejr.

I sidstnævnte var der reelt tale om klasseforskel, men der er sket ting og sager siden da, OB-udtrykket har været stærkt og dynamisk i denne sæson to første opgør, hvor de rev FC København midtover på en halvleg, vandt kampen 3-2 og derudover har spillet uafgjort mod FC Nordsjælland.

Søndag kommer OB med den tidligere Skovbakken-træner Jakob Michelsen i sulkyen altså på besøg på Ceres Park med fornyet selvtillid. Ligesom AGF er de ubesejret.

- De er jo blevet bedre. De har fået Emmanuel Sabbi ind, har fået gang i deres offensive spillere, hvilket har været med til at give dem mere bid i omstillingerne. De så vanvittigt stærke ud mod FC København, og ser ud til at have fundet noget med den her 4-3-3-opstilling. De ser skarpe ud, men vi er også stærke, så det bliver en kamp med fuldt skrald på, lyder vurderingen fra AGF-cheftræner David Nielsen, der også peger på profiler som Issam Jebali og Mads Frøkjær.


Jeg finder som træner ud af langt mere om mit hold efter sådan en kamp, end jeg gør efter en sejr over Vejle. Mod Randers var spillerne presset helt ud til det yderste i forhold til, hvad de normalt kan tolerere

David Nielsen


Annonce

Alle gør hinanden stærkere

Søndagens gæster havde en lang svær periode i sidste sæson, ti kampe i træk uden sejr, men fik samlet stumperne sammen i nedrykningsslutspillet.

Og de har ifølge David Nielsen taget ved lære.

- På samme måde som nogle af de andre hold i ligaen har gjort os stærkere ved at vi har tabt til dem, har vi jo så omvendt også været med til at gøre nogle af de andre stærkere, fordi de nu ved, at der skal mere til, hvis de skal slå os. Og det gælder jo i særdeleshed et hold som OB, som vi slog fire gange i sidste sæson. Og det er kun godt, for det gør langsomt Superligaen bedre og bedre. De er kommet stærkere ud på den anden side, så vi skal også rykke os, hvis vi vil slå dem nu, kommer det fra Nielsen.

- Vi bliver testet på, hvor langt vi er, for er vi ikke 100 procent skarpe og klar på søndag, vil vi også mærke, at det ikke er nok at have præsteret godt mod et hold som OB i fortiden, hvis vi ikke kan føre det videre. Vi skal være klar på, at vi møder en modstander, der er skarpere end vi er vant til, siger AGF-træneren.

Annonce

De lægger sig ikke ned

Han nikker bekræftende til spørgsmålet om, hvorvidt undertalspræstationen i Randers har givet truppen et fornyet boost af moral efter den europæiske skuffelse i Slovenien.

- Jeg finder som træner ud af langt mere om mit hold efter sådan en kamp, end jeg gør efter en sejr over Vejle. Mod Randers var spillerne presset helt ud til det yderste i forhold til, hvad de normalt kan tolerere. Alt kan jo ske i en fodboldkamp, og det lærte vi på den hårde måde. Det handler om altid at være klar på et nyt scenarie og få det bedste ud af det. Det viste spillerne mig, at de er klar til, lyder det fra David Nielsen.

Men det bliver selvsagt en helt ny kamp mod OB. 11 mod 11. To hold, der vil frem.

- Vi gjorde det, der skulle til mod Randers for at få point, og det var stærkt af spillerne, men nu er det så en helt ny kamp. Vi er på hjemmebane, og det er vigtigt, at vi bevarer vores optimisme og tro på egne evner, men vi skal også forstå, at der ikke er nogen i rækken, der kommer til Aarhus for at lægge sig ned. Og da slet ikke OB med den fine start de har fået på sæsonen, siger Nielsen.

Og nej, de ryster ikke i bukserne i den fynske lejr:

- Det er et utrolig godt hold, men vi kan slå FCK, vi skulle have slået FC Nordsjælland, og vi kan også slå AGF. Dem er vi ikke så bange for, men vi har respekt for dem, for det er et godt hold. Vi skal bare ud og levere en god præstation, og så kan vi godt spille op med dem og vinde over dem, siger OB-forsvarer Kasper Larsen til klubbens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce