Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Jacob Nielsen måtte ikke være til stede da AGF mødte FC København i Parken i mandags. Arkivfoto: Jens Thaysen
Jacob Nielsens opførsel over for dommertrioen efter AGFs 1-2-nederlag til FC København får konsekvenser. Det er ikke første gang, AGF-direktøren får en bøde, og derfor skal han afsone en dags karantæne.

FODBOLD: Blodet kan komme på kogepunktet hos AGFs direktør Jacob Nielsen når det århusianske Superligahold spiller.

Det kan TV-seere følge uge efter uge når han lever sig ind i spillet på banen, men forrige søndag gik han ifølge Fodboldens Disciplinærinstans over stregen. Derfor idømmes han en bøde på 20.000 kr. samt en dags karantæne hvor han ikke må komme på stadion.

Bøden er han idømt på baggrund af en indberetning fra kampens dommer Morten Krogh. Han har blandt andet indberettet, at AGF-direktøren sagde "det er så skamfuldt!", råbte "it's a fucking disgrace!" og "gav hånd med knyttet næve med hård kraft imod især linjedommeren, som var den sidste af de tre dommere i rækken".

Annonce

Indberetning fra dommer Morten Krogh

Dommeren indberettede følgende i forbindelse med AGFs hjemmekamp mod FC København 25. april:

- At AGF-lederen efter slutfløjt kom ind på banen til dommertrioen

- At AGF-lederen til dommertrioen sagde ’Det er så skamfuldt!’

- At AGF-lederen herefter gav hånd med knyttet næve med hård kraft imod især linjedommeren, som var den sidste af de tre dommere i rækken.

- At AGF-lederen højt og tydeligt råbte ’It's a fucking disgrace!’, da dommertrioen er på vej fra banen.

AGF har dog ikke samme opfattelse af episoden. De svarer i kendelsen:

- At AGF-lederens udtalelser efter slutfløjt hverken var personligt nedgørende eller møntet på dommertrioen. De var en reaktion på den hektiske og usportslige afslutning som kampen fik.

- Begge udtalelser henviste til den usportslige afslutning på kampen, hvor flere tydelige forsøg på film fra modstanderens side gik upåtalt hen og ikke fik konsekvenser. Udtalelserne var således ikke et personligt angreb på dommeren, da ordlyden i så fald skulle have været ’You are...’ i stedet for ’It’s...’

- AGF-lederens ’tak-for-kampen-hilsen’ var ikke anderledes, end den plejer at være. AGF-lederen brugte ikke knyttet næve med hård kraft mod linjedommeren. Der er ikke dokumentation for dommerens opfattelse af situationen og seancen udspillede sig mens 8.000 tilskuere råbte ’skandaledommer’, skriver AGF, der tilføjer, at dommeren har opfattet de faktiske omstændigheder forkert.

Ikke første gang

I afgørelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans lyder det, at Jacob Nielsen skal afsone karantænen "i den næstkommende kamp hvor han ikke har adgang til stadion fra én time før kampen til én time efter kampen."

Da kendelsen er fra 30. april, skulle Jacob Nielsen altså afsone karantænen i Parken mandag hvor AGF tabte 2-3 til FC København. Avisen har fået bekræftet hos AGF, at Jacob Nielsen ikke var til stede i Parken i mandags.

Fodboldens Disciplinærinstans har i strafudmålingen lagt vægt på, at der to gange tidligere er afsagt kendelser, hvor AGF-lederen har udvist usportslig adfærd.

I foråret 2020 fik han en bøde på 10.000 kr. for angiveligt at henvende sig til dommerkvartetten med en aggressiv adfærd og råbe "fucking fjols", "I er så fucking ringe" og "centrumsøgende nar" efter 1-2-nederlaget til Silkeborg IF.

I 2013 - dengang som Randers-direktør - havde Jacob Nielsen i pausen en ordveksling med dommer Jakob Kehlet hvor han benyttede sig af "nedsættende sprog". Dengang slap direktøren med en advarsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce