Annonce
AGF

AGF drager til Kolding i fuldt ornat: Cheftræneren vil ikke klatte pokalturneringen væk

AGF-cheftræner David Nielsen ser ingen grund til at stille med B-kæden i pokalkampen mod Kolding IF.  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.
Det bliver i stort set stærkeste opstilling, når AGF torsdag møder Kolding i pokalen. Modstanderens cheftræner kalder det en 80-20-kamp i århusiansk favør.
Annonce

FODBOLD: David Nielsen ser ingen grund til at tage unødige chancer.

Så selvom det er et mandskab fra den tunge ende af 1. division, Kolding IF, som AGF torsdag møder i 3. runde af pokalturneringen, og startprogrammet har været hårdt i kølvandet på en stort set ikke-eksisterende, corona-forskubbet sommerferie, skal de undertippede fra Autocentralen Park ikke gøre sig forhåbninger at få noget foræret fra Superligaens p.t. tredjestærkeste mandskab.

AGF stiller med stort set samme start-11’er som i søndagens 2-1-sejr i Lyngby. Patrick Mortensen er med A-landsholdet, og Jon Dagur Thorsteinsson, der kom ind fra bænken og lagde de sidste to point i kurven, er afsted med Island.

Men ellers er det stærkeste opstilling.

- Vi har jo ikke ligefrem de bedste erfaringer fra sidste sæson - eller sæsonen før for den sags skyld - med at skifte for meget ud til de her pokalkampe. Det har vi ikke været dygtige nok til at håndtere, lyder det fra cheftræneren.


Der er langt fra toppen af superligaen til bunden af 1. division. Det hedder vel 80-20 i AGF’s favør, men 20 procent er en god chance. Den skal have et skud for at komme videre

Morten Mølkjær, cheftræner, Kolding IF


- Det viste kampen mod Marstal og den efterfølgende mod VSK Aarhus. Det var meget tæt på at gå galt begge gange. Det var også tilfældet mod Næsteved året før. Og det skal vi ikke ud i igen, hvis vi vil noget med pokalturneringen. Og det vil vi i AGF. Så vi tager ingen chancer. Det kan vi ikke, siger han.

- Så når nu, at vi har en landskampspause på den anden side af opgøret, kan vi lige så godt stille med et rigtig stærkt hold. Det giver ikke den store mening at spare spillere, når de alligevel får en lille pause lige efter, kommer det fra Nielsen, der også bemærker, at banen i Kolding meldes i ganske fremragende stand.

Det rynker han ikke på næsen over.

Annonce

Altid en chance

Koldings IF's cheftræner er tidligere ungdomstræner i AGF samt cheftræner i Aarhus Fremad, Morten Mølkjær, og selvom underdog-rollen i netop pokalbold ofte viser sig som en fordel, erkender han, at der bør være klar niveauforskel torsdag aften.

- Der er langt fra toppen af superligaen til bunden af 1. division. Det hedder vel 80-20 i AGF’s favør, men 20 procent er en god chance. Den skal have et skud for at komme videre. Det ville give et boost til holdet, lyder det fra Mølkjær.

Så jo, han prioriterer - ligesom David Nielsen - opgøret højt, selvom der er nok at tænke over i 1. division.

- Vi har haft nogle gode oplevelser i pokalen før, gode oplevelser som hold og for spillerne individuelt. Nu får de mulighed for at prøve sig af mod et tophold fra Danmark. Vi skal se, hvor vi står mod de bedste i landet. Vi snakker ikke om, at vi skal vinde pokalen, men vi vil gerne komme så langt som muligt, siger han.

- Vi antager, at AGF kommer med et stærkt hold, og at de vil gøre alt for at komme og dominere os. Vi prioriterer den bestemt. Vi har ændret lidt i vores formation, men der er ikke store ændringer, siger Kolding-træneren.

3. runde, Pokalturneringen

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til pokalkampen mod Kolding IF (1. division):

  • Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Bror Blume, Gift Links - Nicklas Helenius
  • Der er kick off på Autocentralen Park i Kolding klokken 16.30
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce