Annonce
AGF

AGF er forberedt på nordirsk fight: - Der er efterhånden ikke rigtigt nogle kampe i europæisk fodbold, der ikke er svære

AGF kom godt fra land i sæsonens første Superliga-kamp, da Jón Dagur Thorsteinsson bragte dem foran mod Brøndby. Nu venter nordirske Larne så for Thorsteinsson og Co. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF er storfavoritter hos bookmakerne til torsdagens udebaneopgør mod nordirske Larne. Men i europæisk fodbold er der efterhånden ikke en kamp, der ikke er svær i følge klubbens nye assistenttræner Dave Reddington.

FODBOLD: Når AGF torsdag tager hul på sæsonens første af med sikkerhed to europæiske kampe, står de overfor en lidt ukendt størrelse i nordirske Larne.

Mandskabet havde ikke spillet en eneste europæisk kamp før det første opgør i Conference League kvalifikationen mod walisiske Bala Town.

Et opgør som nordirerne endte med at vinde 1-0, hvilket i øvrigt også blev resultatet i returopgøret, der dermed sendte Larne videre med samlet 2-0.

Annonce

Uagtet deres manglende europæiske historie og erfaringen, uagtet det faktum, at de først for ganske nylig indfandt sig i toppen af nordirsk fodbold, uagtet at AGF er storfavoritter hos bookmakerne, så skal torsdagens modstandere ikke undervurderes.

Ingen nemme kampe

For spørger man AGFs nye engelske assistent Dave Reddington, der har fortid i Premier League-klubben Crystal Palace, er der nemlig ikke for alvor noget, der hedder nemme kampe længere.

- Der er efterhånden ikke rigtigt nogle kampe i europæisk fodbold, der ikke er svære. Det så vi også til EM. Alle hold er organiserede, alle hold ved, hvad de skal gøre, hvornår de skal presse og hvordan, fortæller Dave Reddington.


Det er et hold, der har nogle andre positioner, end holdene har i Superligaen, og det kan godt gøre, at det bliver lidt tricky for os.

David Nielsen, cheftræner i AGF


Derfor er det også alfa og omega, at de elleve spillere, der torsdag aften løber på banen i den nordirske havneby, er fuldstændig klar til at kæmpe for tingene.

- Det handler bare om at give gutterne så meget information, som vi kan, og sørge for at de er klar rent mentalt til en stor aften for klubben og for holdet, påpeger Dave Reddington.

Annonce

Det kan blive tricky

Mens AGF naturligvis har forberedt sig på at møde Larne, skal man ikke tro, at der er brugt mange timer på Fredensvang på at træne på en helt anden og speciel måde, end man normalt ville gøre.

- Vi arbejder egentlig bare på, hvad vi ville arbejde på under alle omstændigheder, kommer det fra Dave Reddington.

Trænerstaben er dog fuldt ud klar over, at Larne kan byde på nogle andre udfordringer, end man er vant til fra danske modstandere.

- Det er et hold, der har nogle andre positioner, end holdene har i Superligaen, og det kan godt gøre, at det bliver lidt tricky for os, siger cheftræner David Nielsen.

Annonce

Handler om udvikling

Det vigtigste for klubbens engelske assistent, der især arbejder med holdets defensive struktur og organisation, er ganske enkelt, at man bliver ved med at udvikle sig fra kamp til kamp - og det er også vigtigere end at forberede minutiøse petitesser til hver enkelt modstander.

- Jeg er kommet til og arbejder på de ting, jeg skal arbejde på, så i det store billede handler det bare om at udvikle sig fra søndagens kamp. Vi kommer heller ikke til at forberede en masse specifikt til denne ene kamp, men vi ønsker i stedet bare at fortsætte med at arbejde med de ting, vi alligevel arbejder med til daglig, lyder det fra Dave Reddington.

Værd at vide om Larne

Fem hurtige om Larne FC:

  1. Klubben er ejet af den lokale rigmand Kenny Bruce, der har skabt sin formue på en online ejendomsplatform. 
  2. Seks gange har klubben været i finalen i den nordirske pokalturnering - alle seks gange har de tabt, hvilket er en rekord. 
  3. Sidste sæsons fjerdeplads var historisk god i klubbens 132 år lange historie. 
  4. De er det første nordirske hold i historien til at vinde i begge af deres første to europæiske kampe. 
  5. Anfører Jeff Hughes har en fortid i Crystal Palace, præcis som AGFs assistent Dave Reddington. Jeff Hughes' tid i klubben var dog før Dave Reddingtons. 

Torsdag kan du på Stiften.dk læse mere om Larne FC og blandt andet få indblik i holdets største profiler.

For uanset hvor meget man analyserer på de kommende modstandere i europæiske såvel som danske kampe, så får man i følge århusianernes cheftræner først for alvor syn for sagn, når man står på grønsværen og gør klar til kamp.

- Vi kan se meget på video og sådan noget, men nu skal vi op og mærke, hvad det er for et hold, vi skal møde. Og så skal vi jo bare sørge for at gøre de ting, der skal til, for at vi kommer videre over de her to kampe, fortæller David Nielsen.

Annonce

Det er rigtig fodbold, det her

Sidste sæson blev det europæiske eventyr et kort et af slagsen for AGF, for det blev kun til to kampe, den første af dem en 5-2 sejr over finske Honka.

Men herefter røg man ud med et slemt 3-0 nederlag ude mod slovenske Mura. Dengang blev der dog kun spillet en enkelt kamp, hvor der i denne omgang altså er både en udebane- og en hjemmebanekamp at gøre godt med, hvilket glæder cheftræneren på Fredensvang.

- Altså, det er jo rigtig fodbold, det her. Det er jo det, man gerne vil. Man vil gerne have to chancer for at gå videre, fortæller David Nielsen.

Torsdagens opgør sparkes i gang klokken 20.30 dansk tid og kan naturligvis følges på Stiften.dks liveblog.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

AGF

David Nielsen skal gøre drenge til mænd i AGF: - Den her klub spiser lidt af din sjæl, hver gang du taber

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Annonce