Annonce
AGF

AGF følger trop: Revser proces om nyt ekspertudvalg og kritiserer manglende fodbold-genåbning

Sådan så det ud, da AGF mødte OB i september. Dengang måtte der være 500 mand på stadion inklusiv spillere, trænere og øvrig stab. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
AGF havde håbet på, at der kunne komme tilskuere tilbage på stadion, men det er der ikke lagt op til i nær fremtid. Klubben er dog ikke på vej i et økonomisk morads.

FODBOLD: AGF stiller sig i koret over utilfredse fodboldklubber, efter regeringen mandag aften præsenterede deres kommende genåbningsstrategi.

Elitefodboldklubberne i Superligaen, 1. Division og 2. Division var ikke en del af genåbningen i denne omgang, selvom liberale erhverv åbner fra 6. april, mens blandt andet biografer potentielt åbner 6. maj under det krav, at alle borgere over 50 år er blevet vaccineret.

Men det bliver ikke muligt at se AGF's kommende kampe i mesterskabsspillet på Ceres Park, og det ærgrer selvsagt klubben. Det siger klubbens kommunikationschef Søren Højlund Carlsen.

Annonce

- Vi er meget ærgerlige over, at fodbold ikke var med i planen, som blev præsenteret. Vi er også kede af det på fansenes vegne, for der er tusindvis af mennesker over hele landet, som gerne vil være en del af fællesskabet på stadion, siger Søren Højlund Carlsen.

Århus Stiftstidende ville gerne have interviewet direktør Jacob Nielsen, men det har ikke været muligt.

Regeringen følger ikke Divisionsforeningens model

Tidligere har Divisionsforeningen præsenteret et forsøg med 30.000 tilskuere, som henover marts måned skulle til fodbold på stadion og som både før og efter kampen skulle modtage en PCR-test for at afkode, om der var sket en smittespredning. Regeringen har i første omgang ikke valgt at benytte sig af forsøget.

Det kommer heller ikke til at blive muligt at være 500 tilskuere på stadion, som man tidligere har set det.


Som Divisionsforeningen også har givet udtryk for, undrer vi os over, at den her ekspertgruppe skal i gang, for der ligger en masse materiale allerede, som Divisionsforeningen og klubberne har indsamlet.

Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef i AGF.


Jeg ved selvfølgelig godt, hvad I havde håbet på. Men havde I regnet med, at fodboldstadioner nu ville blive åbnet op?

- Vi havde håbet på, at det store testforsøg kunne sættes i gang. Forsøget var klar, der var finansiering til det, og vi manglede bare grønt lys fra myndighederne. Ud fra den test ville man kunne se, om det var forsvarligt, siger Søren Højlund Carlsen.

Men havde I regnet med det?

- Jeg ved ikke, hvad vi havde regnet med. Men det er klart, vi havde håbet på det. Men vi må også indrømme, at vi er blevet skuffede så mange gange og har haft høje forhåbninger så mange gange de seneste år, at vi gerne først ville se det, før det skete.

Annonce

Andre klubber er også utilfredse

I løbet af tirsdagen har både FC København og Vejle Boldklub også reageret negativt på genåbningsplanen. Det er dog kommet frem, at en ekspertgruppe i midten af april skal have kommet med forslag til, hvordan man kan få folk lukket ind på stadion.

Vejle Boldklubs administrerende direktør Henrik Tønder har blandt andet kaldt beslutningen om ikke at åbne fodbolden for "skandaløs."

I AGF er man nogenlunde af samme holdning.

- Som Divisionsforeningen også har givet udtryk for, undrer vi os over, at den her ekspertgruppe skal i gang, for der ligger en masse materiale, som Divisionsforeningen og klubberne allerede har indsamlet. (på grund af Superliga-ordningen i 2020, hvor stadioner blev inddelt i sektioner med plads til 500 tilskuere i hver red.) Så vi kan ikke forstå, at man nu går i gang med en ekspertgruppe, når man kunne have været i gang for lang tid siden. Vi er lidt uforstående, siger Søren Højlund Carlsen.

Er I uforstående over for, at der skal laves en ny undersøgelse, eller over hvor lang tid der går? 

- Vi undrer os over, at det tager tre-fire uger mere at undersøge sagen, når der er masser af tilgængelig viden.

Men det er vel fair nok, at der kommer en uvildig undersøgelse i stedet for en, der kommer fra Divisionsforeningen, og som er en part i sagen? 

- Jojo, det er rigtigt. Det er bare mærkeligt, at det først kommer nu og ikke i februar eller i januar. Det virker mærkeligt, at man åbner nogle ting, der ligger indendørs, når vi tilbyder udendørs underholdning med afstand, siger Søren Højlund Carlsen.

Der er vel også et økonomisk synspunkt fra jeres side. Hvor langt tid går der, før smertegrænsen er nået?

- Selvfølgelig er der en masse økonomi i det, men isoleret set har vi i AGF vist, at vi godt kan holde skindet på næsen. Det, der er vores store ønske, er at få fansene tilbage. Det er dem, det handler om og ikke så meget økonomi lige nu, men der er selvfølgelig også en vigtig økonomisk faktor for hele idrætsdanmark. Vi skal nu nok klare den i de her par måneder, eller hvor lang tid der kommer til at gå.

Så det kommer ikke til at give økonomiske problemer, hvis der ikke kommer tilskuere før næste sæson?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det ligger uden for mit resortområde at kigge så langt ind i fremtiden i forhold til økonomi. Jeg kan ikke forestille mig, at der kommer til at gå så lang tid, før vi får tilskuere. Hvis vi tænker på, at vi har fans, der ikke har været på stadion i et år, og vi også kigger ind i, at resten af sæsonen også er uden tilskuere, så er det en tanke, jeg ikke tør tænke til ende, siger Søren Højlund Carlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Nedlukning truer: Coronaen spreder sig på Djursland

AGF

AGF skal sandsynligvis igen spille playoff-kamp om Europa: - Om ikke andet betydet det, at vi slutter sæsonen på en fredag, og det er jo meget fedt

Annonce