Annonce
AGF

AGF-kriger vil vende dårlig sæsonstart torsdag: - Man skal ikke toppe for tidligt, og det har vi så heller ikke gjort

Nicolai Poulsen (tv) og AGF er bagud 1-2 efter det første opgør mod nordirske Larne FC. Arkivfoto: Philip Magowan
Opskriften er simpel for AGF, der torsdag skal vinde over Larne FC for at have en chance for at gå videre i kvalifikationen til Europa Conference League.

FODBOLD: Talefejlen virker ikke bevidst fra Nicolai Poulsen. Det skal nok nærmere forstås sådan, at han kun har én ting i hovedet før torsdagens returopgør i kvalifikationen til Europa Conference League.

Han tænker ikke så meget over opdelingen af Irland, storpolitik og forskellige trosretninger. Han vil bare snart gerne vinde nogle fodboldkampe.

- Nu håber jeg bare, at vi kan klaske de irere på torsdag. Det har vi i hvert fald en sult efter, fordi alle mand ved godt, at det ikke var godt nok, det vi leverede i den første kamp.

Annonce

Nicolai Poulsen refererer selvfølgelig til 1-2-nederlaget til Larne FC i Nordirland for en uge siden. En pinlig omgang fra århusianerne, der vel ikke er set meget ringere i cheftræner David Nielsens snart fireårige periode i AGF.

- Jeg håber, det bliver en anden kamp torsdag, og det skal det også blive. Dét, vi leverede i Nordirland, har vi lagt bag os.

- Vi skal ud og vise vores udtryk på vores hjemmebane, som vi har for vane at gøre på Aarhus Stadion. Jeg forventer, at vi kommer buldrende og får vist, at vi er et langt bedre hold end dem, siger Nicolai Poulsen.

Ude godt ...

Det er langt fra første gang, at AGF har skuffet mod lavererangerende hold. Det er også sket en håndfuld gange i pokalturneringen. Men især på udebane.

- Vi har haft problemer mod hold, hvor vi har været kæmpe favoritter. Det er selvfølgelig noget, vi arbejder på og skal blive bedre til at håndtere. Det er primært på udebane, vi har haft de problemer, så det er altid noget, vi spiller hjemme på torsdag, siger Nicolai Poulsen, der bakkes op af David Nielsen.

- Vores hjemmebane er blevet en stor styrke. Jeg kan ikke huske hvornår vi senest har spillet en uinspireret kamp på hjemmebane, siger cheftræneren.

Kvalifikation, Europa Conference League

AGF møder torsdag Larne FC fra Nordirland i kvalifikationen til Europa Conference League. AGFs formodede startopstilling:

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Yann Bisseck, Oliver Lund - Nicolai Poulsen - Gift Links, Zach Duncan, Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson - Dawid Kurminowski

Reglen om udebanemål er afskaffet, derfor vil kampen gå i et kvarters forlængelse samt eventuelt straffesparkskonkurrence hvis AGF torsdag vinder med ét mål efter 1-2-nederlaget i Nordirland.

Kampen spilles klokken 19.00 på Ceres Park.

Ifølge Poulsen kan en sejr torsdag være nøglen til at kickstarte en lidt haltende sæsonstart, der endnu ikke har budt på en sejr i tre forsøg.

- Vi kan forhåbentligt tage et stort skridt torsdag ved at gå videre, og så er der lys for enden af tunellen.

- I sidste ende, når det hele gøres op, så er der ingen, der husker hvordan vi har spillet. Sæsonen er meget lang endnu, og man skal ikke toppe for tidligt, og det har vi så heller ikke gjort - det er ingen hemmelighed, siger Nicolai Poulsen.

Annonce

- Det er fløjtende ligegyldigt

Ifølge David Nielsen kan torsdagens kamp blive en slem oplevelse hvis ikke han og resten af holdet griber den rigtigt an.

- Vi skal sørge for at give spillerne ro til at spille kampen, fordi lige nu får de ikke ro. Hvis vi bliver i det mode, hvor vi skal svare på katastrofespørgsmål, så bliver det en ekstremt ubehagelig kamp at spille - og det skal det egentlig også være, fordi vi har selv bragt os i den her situation. Men spillerne skal have lov til at spille kampen, så kan folk hugge mig i stykker over den indsats, vi leverede deroppe. Det er jeg ligeglad med. Bare spillerne får lov til at spille kampen.

Hvordan skal de have ro? Skal de stoppe med at lytte og læse medier, eller hvordan skal det forstås?

- Nej, de skal bare koncentrere sig om at spille kampen. Og ikke gøre den til noget, som den ikke er.

I er vel stadig favorit til at gå videre?

- Det er fløjtende ligegyldigt, om vi er favorit eller ej, vi skal ud og finde en måde at vinde kampen på, siger David Nielsen.

AGF skal vinde kampen med to mål for at undgå forlænget spilletid.


Vi skal sørge for at give spillerne ro til at spille kampen, fordi lige nu får de ikke ro. Hvis vi bliver i det mode, hvor vi skal svare på katastrofespørgsmål, så bliver det en ekstremt ubehagelig kamp at spille.

David Nielsen, AGF
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

AGF

To scoringer på to minutter: AGF's kvinder fortsatte deroute på svær udebane

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce