Annonce
AGF

Top seks er en gave for AGF på lang sigt: - Her kan vi spille frigjort bundgas-fodbold

AGF har tabt alle tre indbyrdes opgør til FC Nordsjælland i denne sæson. Søndag mødes de for sidste gang i sæsonen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det vil betyde 'alt' for AGF at kvalificere sig til Europa for anden sæson i træk, siger Casper Højer og David Nielsen. Søndag kan århusianerne tage første skridt og sikre fjerdepladsen med en sejr over FC Nordsjælland.

FODBOLD: Forskellen er måske ikke til at se for alle, men den må ikke undervurderes.

Det mener AGFs cheftræner David Nielsen, der lægger stor vægt på, at hans AGF-hold konkurrerer på højest mulige niveau; i top seks i Superligaen og ved at kvalificere sig til at spille kampe i Europa.

Hvis du vil løfte overliggeren, bliver du nemlig nødt til at skubbe til den - hele tiden.

Annonce

- Nu er det anden gang i træk, at vi er kvalificeret til top seks, og det er der noget læring i. Vi så senest i pokalfinalen, hvad forskellen er på at spille i top seks eller ej - det er simpelthen et andet tempo, der spilles i. Det var ret tydeligt, siger David Nielsen med henvisning til Randers FCs 4-0-sejr over Sønderjyske.

Han pointerer, at det samme billede har vist sig i forbindelse med den afsluttende Europa Playoff-kamp hvor et hold fra top seks møder det bedste hold fra nedrykningsspillet om den sidste Europa-billet. Her har top seks-holdet vundet ret klart alle fire gange, kampen er blevet spillet.


Vi skal gøre alt hvad vi kan for at nå Europa. Der er mange ting, vi skal lære, og vi skal blandt andet lære at spille i Europa.

David Nielsen, AGF


- Det er et andet spil i top seks. Her møder du gode hold hele tiden. Hold, der som oftest prøver at dominere kampene, og derfor får kampene en anden intensitet. Samtidig har du ikke frygten for at rykke ned, så der bliver spillet en helt anden form for frigjort bundgas-fodbold.

- Vores spillere lærer mere af at spille i top seks. Den udvikling, Hausner, Hvidt og Grønbæk går igennem er enorm, mener David Nielsen.

Tæt på Europa

Hans hold kan søndag sikre sig som minimum at slutte på fjerdepladsen i Superligaen når de møder FC Nordsjælland på Ceres Park.

Pladsen vil give adgang til føromtalte playoff-kamp, og det er slet ikke uden betydning for AGF at komme ud og spille kvalifikationskampe til Conference League.

- Det vil betyde alt. Det er derhen, vi gerne vil vokse som klub. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at nå Europa. Der er mange ting, vi skal lære, og vi skal blandt andet lære at spille i Europa, siger David Nielsen.

Sådan fordeles de fem europæiske billetter

Dansk mester

- Får en plads i playoffrunden til Champions League.

Nummer to i Superligaen

- Får en plads i kvalifikationen til Champions League

Nummer tre i Superligaen

- Får en plads i kvalifikationen til den nye Conference League.

Nummer fire i Superligaen

- Møder vinderen af Superligaens nedrykningsspil om en plads i kvalifikationen til Conference League.

Pokalvinder

Får en plads i playoffrunden til Europa League.

Han bakkes op af venstre back Casper Højer Nielsen.

- Er du sindssyg, det betyder megameget for klubben og os spillere. Vi prøvede sidste år at spille lidt i Europa, og det skal vi gerne gøre igen, så vi kan få nogle lidt bedre oplevelser end dem, vi havde sidst, siger Casper Højer Nielsen med henvisning til sejren over FC Honka og det store nederlag til NS Mura fra Slovenien.

Annonce

Tre nederlag på stribe

Før AGFerne begynder at tænke alt for meget på Europa-kampene, skal de dog lige forbi FC Nordsjælland først. Og det kan blive svært nok.

AGF har nemlig tabt alle tre kampe i denne sæson til holdet, der er fem point efter århusianerne med tre spillerunder igen.

- Da vi mødte dem hjemme synes jeg, at vi så tegninger til, at vi nok havde domineret, hvis ikke Bubacarr (Sanneh, red.) var røget ud. Og det regner jeg også med, at vi gør søndag, selvom vi er oppe imod et formstærkt hold, siger Casper Højer Nielsen, der glæder sig over, at kampen spilles på græsset i Aarhus.

- Det er to vidt forskellige verdener at spille ude og hjemme mod dem, selvom de er rigtig dygtige begge steder. Men det handler nok mere om, at vi skal skifte over til kunstgræs når vi møder dem på udebane. Det er et underlag, vi spiller på én gang om året, mens de jo ofte spiller på græs også.

AGF møder FC Nordsjælland klokken 18.00 på Ceres Park, der er udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce