Annonce
AGF

AGF-lejesvend efter skadesperiode: - Føler mig klar til Superligaen

20-årige Mathias Jørgensen har spillet fem MLS-kampe for sin amerikansk klub New York Red Bulls, der i december sendte ham på leje i Aarhus. Arkivfoto: Ole Nielsen
AGF lejede i december Mathias Jørgensen fra amerikanske New York Red Bulls, men en skade har hidtil holdt den 20-årige offensivspiller ude. Nu melder Jørgensen sig klar til Superliga-fodbold.

FODBOLD: En skade kan aldrig rigtig have god timing, men da Mathias Jørgensen blev skadet kort før forårets Superliga-premiere var det alligevel exceptionelt skidt timet.

Den hurtige angriber er nemlig i AGF på en halvårlig lejeaftale, og en pause på adskillige uger kom derfor ekstra ubelejligt for den tidligere OB-spiller.

Nu er offensivspilleren dog tilbage på græs, både til træning og forleden dag også i en testkamp med holdets reserver, hvor Randers FC's ditto var modstanderen. Her fik Mathias Jørgensen endelig minutter i benene.

- Jeg fik de sidste 20 minutter for at se, hvordan korpusset holdt, og det kunne holde til fuld skrue. Skaden var væk fra mit hoved, og jeg tænkte ikke over, hvad jeg før har kunnet mærke, så alt føltes godt, fortæller Jørgensen.

Annonce

Klar til Superliga-fodbold

Selvom Jørgensen blot er 20 år gammel, er det snart tre år siden, han fik sine første minutter i den bedste danske række, da han i marts 2018 løb på banen som indskifter for OB.

Tiden på det fynske mandskab resulterede i hele 16 Superliga-optrædener som teenager, såvel som to scoringer, så Superliga-bold er ikke nogen ukendt størrelse for Jørgensen.


Jeg er jo lidt en anden type, end dem vi har, i forhold til at være meget boldfast og gerne ville have bolden i fødderne. Der kan jeg godt lide nogle gange at løbe ned i ryggen på forsvarsspillerne.

Mathias Jørgensen, AGF


Foruden minutterne i reservernes testkamp, har Jørgensen trænet med på fuldt blus tre dage i den forgangne uge og alle dage i indeværende uge, og nu kan ligaens forsvarsspillere bare komme an.

- Jeg føler mig klar til Superliga-minutter nu, men der er hård konkurrence, så hvornår det bliver, er jo ikke op til mig. Jeg kan ikke gøre andet end at vise, at jeg er klar. Så nu handler det for mig om at give den fuld gas til træning og få bevist overfor alle, at jeg er klar til at komme ind og gøre en forskel, siger lejesvenden, der er hentet i amerikanske New York Red Bulls.

Annonce

Kan bidrage med noget andet

Trods et vist tidspres, da Jørgensen som bekendt kun er i Aarhus på en halvt år lang lejeaftale, er der ingen stress at spore hos den talentfulde angriber, der umiddelbart efter sin skade formåede at vende den til noget positivt.

Nu føler Jørgensen nemlig, at han står stærkere end før sin skade, og han bruger hvert træningspas som sin egen lille kamp, hvor den får fuld gas.

Mathias Jørgensens Karriere

Ungdomsklubber:

  • Hundested IK
  • FC Nordsjælland (-2016)
  • OB (2017-2018)

Seniorklubber:

  • OB (2018-2019) - 16 ligakampe og 2 mål
  • New York Red Bulls (2019-) - 5 ligakampe
  • AGF (2021, lejeaftale)

Jørgensen, der startede karrieren i det nordsjællandske, før han rykkede til Fyn som 16-årig, er i det hele taget faldet godt til det århusianske.

Og hvis AGF, som det forventes, når årets mesterskabsslutspil, er Jørgensen klar til at bidrage med sit.

- Jeg er jo lidt en anden type, end dem vi har, i forhold til at være meget boldfast og gerne ville have bolden i fødderne. Der kan jeg godt lide nogle gange at løbe ned i ryggen på forsvarsspillerne. Jeg er i det hele taget meget dynamisk og kan spille alle tre pladser oppe foran, fortæller Jørgensen.

Hvis Jørgensen bliver udtaget til kamptruppen, kan han allerede søndag få sin ligadebut for AGF, når århusianerne spiller på udebane mod FC København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce