Annonce
AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

Denne såkaldte Cable Pull-station med en vægt på 150 kg løsnede sig fra væggen og væltede ned over en AGF-træner, der efterfølgende lå fastklemt og bevidstløs. Foto: AGF/Arbejdstilsynet
En alvorlig ulykke på AGFs træningsanlæg tilbage i maj kan nu få konsekvenser for Superligaklubben, der efter inspektion fra Arbejdstilsynet er blevet meldt til politiet.

FODBOLD: En uhyggelig episode udspillede sig i AGFs styrkecenter på træningsanlægget Fredensvang 23. maj i år.

Under en øvelse med et 150 kg tungt træningsredskab, løsnede en bolt i væggen sig hvorefter udstyret faldt ned over den AGF-træner, der var i færd med at bruge det. Han var alene i lokalet og lå efterfølgende fastklemt i en halv time, hvor han mistede bevidstheden.

Det beskriver en rapport fra Arbejdstilsynet, som Århus Stiftstidende har søgt aktindsigt i. B.T. har tidligere skrevet om ulykken.

Annonce

Ifølge Stiftens oplysninger blev træneren fundet af en kollega, som slog alarm og tilkaldte en ambulance. Den pågældende var siden sygemeldt og er ikke længere ansat i AGF.

Ifølge Arbejdstilsynets afgørelse har AGF "overtrådt arbejdsmiljølovgivningens regler om at sikre, at træningsredskab opstilles sikkerhedsmæssigt forsvarligt i træningslokalet" samt "overtrådt reglerne om at få foretaget et passende eftersyn efter leverandørens anbefalinger."

Ulykken kunne være sket på en identisk måde for en spiller, hvis den ikke var sket for skadelidte, da apparatet var anvendt på samme måde, som andre ville anvende det.

Arbejdstilsynet

I en kortfattet meddelelse oplyser Arbejdstilsynet desuden til avisen, at "der er sket en indstilling til politiet" på baggrund af afgørelsen. Dermed anbefaler tilsynet, at der rejses tiltalte, og det skal Østjyllands Politi nu følge op på.

Hvis ordensmagten vælger at rejse en tiltale mod AGF, risikerer klubben både bøde og straffesag.

Manglende kontrol

Redskabet kunne rive sig fri, fordi den fem cm lange bolt i væggen var monteret gennem en kunststofplade på en pudset væg.

Af vejledningen til redskabet fremgår det, at skruer og lignende skal efterses én gang månedligt, og det er ikke overholdt, fortæller AGF til Arbejdstilsynet. Det pågældende redskab har været opstillet siden august 2020.

AGF har siden lavet en aftale med et firma, der jævnligt efterser træningsredskaberne.

Annonce

Kunne være sket for en spiller

Der er tale om de samme styrkeredskaber og maskiner som Superligaholdet benytter sig af. Trænerne har ligeledes lov til at benytte dem.

I rapporten skriver Arbejdstilsynet:

- Ulykken kunne være sket på en identisk måde for en spiller, hvis den ikke var sket for skadelidte, da apparatet var anvendt på samme måde, som andre ville anvende det. Belastningen har været cirka halvdelen af det mulige. Det ville have været muligt at andre havde anvendt træningsapparatet med en større belastning, hvilket kunne have betydet, at apparatet hurtigere var trukket ud af væggen og med større skadepotentiale, da der havde været en større vægt, der havde været trukket højere op.

Sagen har fået AGF til at indføre nye regler for hvordan træningsrummet må bruges. Fremover må ingen træne alene i lokalet, hvilket får konsekvenser for spillere, der genoptræner, da de ofte bruger lokalet når resten af truppen træner på græs.

Desuden er pågældende redskab blev fastmonteret med en længere bolt samt sikret med en wire, der skal fastholde redskabet, hvis bolten igen skulle løsne sig.

Stiften har været i kontakt med både AGF og den pågældende træner. Ingen af parterne ønsker at udtale sig til avisen om sagen.Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Annonce