x
Annonce
AGF

AGF nappede det hele efter straffesparkkonkurrence mod Slavia Prag

Jakob Ankersen scorede to gange i den ordinære kamp mod Slavia Prag. Arkivfoto: Ole Nielsen
Århusianerne fik en perfekt start på The Atlantic Cup i Portugal med lørdagens sejr over Slavia Prag. Opgøret endte 3-3, hvorefter AGF sikrede sig sejren efter straffespark.

FODBOLD: Når man – som AGF gjorde det lørdag eftermiddag på Estadio Municipal i Albufeira – er i stand til at spille lige op med det suveræne førerhold i den tjekkiske liga, Slavia Prag – i øvrigt forsvarende mestre og pokalvindere – står det ikke helt skidt til med blot et par uger til forårspremieren hjemme i Danmark.

I strålende solskinsvejr og på en forholdsvis plan græsbane delte AGF i porten, 3-3, i det første opgør i The Atlantic Cup over de ellers så sejrsvante modstandere fra Østeuropa, der i 20 ligakampe blot har lukket fire mål ind i indeværende sæson.

Ja, AGF vandt reelt opgøret, for de vandt den efterfølgende straffesparkkonkurrence med 4-2, samlet altså 7-5, så der kunne blive fordelt et ekstra point.

Annonce

Træningskamp

AGF-Slavia Prag 3-3 (2-0)

AGF vinder den efterfølgende straffesparkkonkurrence med 4-2 (målscorere: Nicklas Helenius, Alex Gersbach, Albert Grønbæk Erlykke, Jesper Juelsgård) – og sikrer sig dermed et ekstra point.

Mål: 5. 1-0 Jakob Ankersen. 33. 2-0 Patrick Mortensen. 48. 2-1 Petar Musa. 49. 3-1 Jakob Ankersen. 54. 3-2 Petar Musa. 60 3-3 Daniel Kosek.

William Eskelinen – Alexander Munksgaard/71. Mikkel Møller Lassen, Niklas Backman/71. Sebastian Hausner, Frederik Tingager/71. Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen/71. Alex Gersbach – Nicolai Poulsen/71. Magnus Anbo – Kasper Lunding/55. Gift Links, Bror Blume/71. Albert Grønbæk Erlykke, Benjamin Hvidt/71. Zach Duncan, Jakob Ankersen/71. Alexander Ammitzbøll – Patrick Mortensen/71. Nicklas Helenius

Skønhedspletter og personlige fejl

AGF scorede i ordinær spilletid tre gange mod en normalt stålsat defensiv. Det er værd at tage med, men der var da bestemt også skønhedspletter, som der også skal være i testkampe. Og at indkassere tre mål – også mod en flok tjekker fra Prag – er for meget. Især, når det i grunden var unødvendigt og skete på personlige fejl.

To scoringer før pausen banede ellers vejen for hvad der lignede en sejr for de hvidblusede århusianere: Efter fem minutter nettede Jakob Ankersen efter flot forarbejde af Kasper Lunding og Benjamin Hvidt, og i det 33. minut har det så en velspillende Patrick Mortensen, der fordoblede føringen ved at heade et perfekt indlæg ude fra højre side af en lige så veloplagt Alexander Munksgaard ind bag tjekkernes højtråbende brød af en målmand, Ondrej Kolár.

Flere viste sig frem

Cheftræner David Nielsen måtte til opgøret undvære Mustafa Amini, Mustapha Bundu, Jon Dagur Thorsteinsson og Kevin Diks, der alle træner med i Portugal, men også hver især har et efterslæb fra en skadesplaget opstart.

I stedet fik minut-trængende spillere som Jakob Ankersen, Kasper Lunding og Benjamin Hvidt alle chancen for at vise sig frem mod en yderst kompetent modstander – og de gjorde det godt. Ankersen scorede to gange, Lunding var involveret i de to første scoringer og selvom der var lidt fysiske udfordringer for Benjamin Hvidt mod de firskårne Slavia-spillere, knoklede den unge midtbanespiller på.

Derudover var der solide præstationer over hele linjen. Det må skyde masser af selvtillid ind i Nielsens spillere inden de to sidste testkampe.

Defensivt var der dog i perioder visse problemer. Naturligvis mest udtalt efter pausen, hvor indskiftede Petar Musa to gange reducerede: Første gang efter at være gået i ryggen på Frederik Tingager, og anden gang lukrerede angriberen på, at William Eskelinen sparkede hul i luften med bolden for fødderne, så han kunne rende ned og score.

Jakon Ankersen havde bragt AGF på 3-1, inden Musas anden scoring – og kort efter var der så udlignet, da en anden indskifter, Daniel Kosek, listede bag Frederik Tingager, der virkelig var udfordret efter pausen, og bankede bolden ind bag Eskelinen.

Og her stoppede målene så også. I løbet af halvlegen skiftede AGF ti markspillere ind, så alle kampklare kom i aktion, og det gjorde selvfølgelig det hele mere rodet.

Fair deling

Slavia Prag sad på det meste af spillet i slutfasen, men både Zach Duncan og Albert Grønbæk Erlykke kom frem til afslutninger, der med lidt mere kvalitet kunne have sendt sejren i favnen på AGF. Slavia Prag ramte nu også den ene opstander i overtiden, så alt i alt var en pointdeling i Albufeira meget fair.

Eller sådan en rigtig pointdeling blev det faktisk ikke til, for de to mandskaber blev jo kastet ud i en straffesparkkonkurrence for et ekstra point.

Den vandt AGF med 4-2 – og dermed hele kampen 7-5.

AGF spiller næste testkamp i Portugal på tirsdag mod svenske BK Häcken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce