Annonce
AGF

AGF-spiller alvorligt skadet og ude resten af sæsonen: - Jeg er stadig ung, så det skal nok gå

Benjamin Hvidt kommer næppe i kamp for AGF i denne sæson. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Benjamin Hvidt må se AGFs kampe fra tribunen i resten af sæsonen. Talentet blev for en måned siden opereret for en skade, der holder ham ude i et år.

FODBOLD: Benjamin Hvidt kommer sandsynligvis ikke til at optræde for AGF i denne sæson.

Midtbanespilleren har revet korsbåndet i sit højre knæ over og kan se ind i en skadespause, der formentligt varer hele sæsonen.

Da den 21-årige kommer ud af Fredensvangs klubhus for at møde avisens journalist, sker det med meget langsomme og haltende skridt.

Annonce

Men AGF-spilleren smiler, fordi han har netop smidt krykkerne, så han glæder sig over fremskridt efter den operation, som et ar på hans blottede ben ikke kan skjule.

Skaden skete i en soloulykke til træning i dagene op til premierekampen mod Brøndby.

Det er snart to måneder siden, og avisen har da også tidligere antydet, at Hvidt var alvorligt skadet, men det er først nu, at den tidligere ungdomslandsholdsspiller har haft lyst til at fortælle om sin skade.

Han er forbandet, men glæder sig også over, at det "kun" er korsbåndet, der er røget, og ikke også menisk og ledbånd, hvilket han blev undersøgt for.

Benjamin Hvidt fik debut for AGF som 17-årig. Han er 21 år i dag. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Det kunne trods alt have været værre hvis det hele var røget med.

- Men det var en hård nyhed at sluge. Især lige op til turneringsstart når jeg havde været med i hele opstarten og vi skulle til at spille i Europa. Det ville jeg gerne have været med til, fortæller Benjamin Hvidt.

Han blev opereret 13. august - en fredag! - og kan se frem til mellem ni og 12 måneders genoptræning før han igen forventes at være i aktion for AGF.

Skæbnefælle med Duncan

Benjamin Hvidt er ikke ene i AGF-truppen om at pådrage sig en alvorlig knæskade i en meget ung alder.

Zach Duncan rev sit korsbånd over for halvandet år siden, og Søren Tengstedt - der for nyligt skiftede til Silkeborg IF - oplevede den hårde skade som ungdomsspiller i Aalborg.

Derfor har Hvidt brugt de to til at sparre med. Ikke mindst fordi en skade af den kaliber også er en stor mental udfordring for en ung fodboldspiller.

- Jeg har talt med Zach og Søren om de stadier, man går igennem. Det handler om at opnå nogle små succeser hele tiden, fordi det er en lang periode, hvor man kun laver det samme. Så det handler om at være glad for de små succeser, siger Benjamin Hvidt, og det giver pludselig mening, hvorfor han var så glad for at smide krykkerne.

Benjamin Hvidt

Født: 12. marts 2000

Højde og vægt: 185 cm og 78 kg

Klub: AGF (kontrakt til nytår 2023)

Position: Central midtbanespiller

Superligakampe for AGF: 47 (1)

U-landskampe for Danmark: 28

- Det næste lange stykke tid kommer jeg til at møde ind for at genoptræne, og det er jo ikke dét, jeg havde forestillet mig, at jeg skulle. Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle spille fodbold. Mens de andre går ud på banen, kommer jeg til at gå op i styrkerummet. Og det er dét, der har været hårdest indtil nu. Og så har det været hårdt at se kampene, fordi man stille og roligt går en anden vej end holdet. Zach sagde det meget godt, da han sammenlignede det med, at man cykler mens de andre kører i bil på motorvejen.

Annonce

Kommer styrket tilbage

Benjamin Hvidt fik debut i AGF som 17-årig og det føles måske som om, at han derfor har været med i en evighed. Men han er trods alt stadigvæk kun 21 år.

Derfor ser han også lyst på fremtiden på trods af skaden. I de seneste sæsoner har han deltaget i henholdsvis 23 og 16 Superligakampe. Han var ikke i nærheden af at være fast mand, men det gik den rigtige vej, og han vil bruge den ufrivillige pause bedst muligt.

- Jeg kommer til at bygge rigtig meget på i styrkerummet. Jeg kan bygge min krop op forfra, så de ting, jeg ikke har nået før i tiden, kan jeg indhente nu hvor jeg ikke kan komme på banen.

- Jeg var opsat på, at jeg skulle spille i de første kampe og prøve at bide mig fast. Jeg vil rigtig gerne have en masse kampe i streg og spille en masse fodbold. Jeg er stadig ung, og jeg har en masse år endnu, så det skal nok gå. Det var noget andet, hvis jeg havde fået sådan en skade her som 37-årig, siger Benjamin Hvidt.

Han humper tilbage mod klubhuset. Det går langsomt, men det er trods alt uden krykker.

Det var en hård nyhed at sluge. Især lige op til turneringsstart når jeg havde været med i hele opstarten og vi skulle til at spille i Europa. Det ville jeg gerne have været med til.

Benjamin Hvidt
Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Se højdepunkterne: AGF går videre i pokalen på tre et halvt gyldne minutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce