Annonce
AGF

AGF's kvinder lukkede efteråret med remis, men der er stadig en tro på projektet: - Det tager lidt længere tid, end vi havde håbet på

Tingene har ikke flasket sig i efteråret for Katrine S. Pedersens århusianske mandskab, men cheftræneren tror stadig på, at projektet vil lykkes fremadrettet. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Det er ikke blevet til mange sejre i efteråret for AGF's kvinder, og lørdag blev det også blot til et enkelt point mod bundholdet fra AaB. Nu venter en pause for de århusianske fodboldkvinder, før de i foråret skal spille kvalifikationsspil igen, men trods det resultatfattige efterår er der stadig stor tro på projektet hos cheftræneren.

FODBOLD: Det kan gå rasende hurtigt i fodbold. Det fik AGF's kvinder lørdag at føle, da de på hjemme Vejlby Stadion tog imod ligaens bundprop fra AaB.

For i første halvleg var de århusianske kvinder kommet foran i to omgange, således at der ved anden halvlegs begyndelse stod 2-1. Og det så faktisk helt fornuftigt ud, især da Sofie Bloch efter godt en times spil tog et tørt hug fra distancen.

Sådan en afslutning fortjener nærmest et mål, men langskuddet tog i stedet overliggeren, og så gik det ellers hurtigt den anden vej. En lang bold, helt nede fra eget felt, der sejlede over samtlige århusianske markspillere, og pludselig var nordjydernes offensive profil Nicole Robertson helt alene med Katrine Svane.

Annonce

Så hurtigt gik det altså. Ikke meget mere end ti sekunder adskilte Sofie Blochs kanonskud på overliggeren, der altså var få centimeter fra at give AGF en solid 3-1 føring, og så til at bolden lå i århusianernes egne netmasker. 2-2 - og sådan sluttede det også på Vejlby Stadion.

Overlevelse på spil

Kampen markerede samtidig afslutningen af grundspillet. 14 kampe er spillet, men det er blot blevet til otte point for Katrine S. Pedersens mandskab. Dermed skal AGF-kvinderne for andet år i træk ud i kvalifikationsspillet for at forsøge at få en plads i kvindeligaen i næste sæson.

- Vi ville da sindssygt gerne have været i slutspillet. Vi stiler efter det bedste og den bedste præstation hver gang, og det har vi ikke opnået i alle kampene, kommer det fra Katrine S. Pedersen.

Kvindeligaen, 14. spillerunde

AGF-AaB 2-2 (2-1)

 • 1-0 Tina Fremo (6.)
 • 1-1 Nicole Robertson (13.)
 • 2-1 Tina Fremo (45+1.)
 • 2-2 Nicole Robertson (62.)

Det så ellers lovende ud i starten af sæsonen, hvor AGF's kvinder blandt andet hentede et point med hjem fra en svær udebanekamp mod Brøndby, mens de også fik sat to scoringer ind mod traditionsrige Fortuna Hjørring.

- Vi ved, at vi ikke lige nu er noget tophold, og derfor skal vi præstere 100 procent over næsten hele linjen for at opnå point, fortæller Katrine S. Pedersen ovenpå det uafgjorte resultat mod AaB.

Annonce

Bedre i felterne

Særligt ovenpå 2-2 kampe ude mod Brøndby, var der grund til optimisme, da kvinderne fra Vestegnen er blandt landets allerbedste, men sidenhen er de store resultater altså udeblevet for de århusianske fodboldkvinder. Spørgsmålet er bare, hvordan et hold, der fik point ude mod Brøndby, ikke formår at samle mere end otte point over 14 kampe.

- Det helt simple svar er jo, at vi ikke skaber nok chancer og dermed ikke scorer nok mål. Samtidig lukker vi for mange mål. På den måde er det i begge ender, forklarer Katrine S. Pedersen.

Der er dog særligt et område, et område som fra starten har været et fokuspunkt for cheftræneren, hvor AGF'erne har gjort det ganske fint i løbet af sæsonen.

- Vi har i kampe været dygtigere end modstanderne til at holde fast i bolden, og få spillet mellem de to bokse til at fungere godt, men det vinder man ikke fodboldkampe på. Det er ikke fordi, vi vil gå på kompromis med det, for det var den måde, jeg og vi mente, at vi ville være bedst på, men vi er ikke lykkedes godt nok med at være bedst i felterne, lyder det fra Katrine S. Pedersen.

Annonce

En anden opgave

Til foråret venter altså endnu en omgang kvalifikationsspil for AGF's kvinder, hvor det bliver Odense Q, B93, Sundby og Varde, der er modstanderne. Det giver ifølge århusianernes cheftræner nogle anderledes opgaver, end hvis AGF skulle spille slutspil.

- Jeg tipper, vi skal møde nogen, der ligger lavere i banen, end vi ville møde, hvis vi skulle spille slutspil. Med det i tankerne skal vi have bygget på vores offensive, vores spil på sidste tredjedel og vores fase to til tre, altså hvordan vi skal komme igennem en modstander, som ligger lavere, fortæller Katrine S. Pedersen.

AGF-kvindernes kampe i efteråret

 • Nederlag: 2-5 mod Fortuna Hjørring, hjemme.
 • Nederlag: 1-0 mod FC Thy-Thisted Q, ude. 
 • Sejr: 2-1 mod Kolding IF, hjemme. 
 • Uafgjort: 2-2 mod Brøndby, ude. 
 • Nederlag: 0-2 mod HB Køge, hjemme. 
 • Sejr: 0-1 mod AaB, ude. 
 • Nederlag: 3-1 mod FC Nordsjælland, ude. 
 • Nederlag: 0-1 mod FC Nordsjælland, hjemme. 
 • Nederlag: 3-0 mod Fortuna Hjørring, ude. 
 • Nederlag: 2-3 mod FC Thy-Thisted Q, hjemme. 
 • Nederlag: 2-1 mod Kolding IF, ude. 
 • Nederlag: 1-4 mod Brøndby, hjemme. 
 • Nederlag: 2-0 mod HB Køge, ude. 
 • Uafgjort: 2-2 mod AaB, hjemme.

Helt grundlæggende forsikrer cheftræneren dog om, at de går ind til forårets slutspil på en positiv og offensiv måde, og selvom tingene ikke har flasket sig i dette efterår, er den 44-årige forhenværende landsholdsassistent absolut optimistisk fremadrettet.

- Det er da en tung følelse, men samtidig tror jeg også på det projekt, vi har gang i. Det tager lidt længere tid, end vi havde håbet på. Men jeg tror på det projekt, vi har gang i.

Og hvem ved, måske tipper de berygtede marginaler i fremtiden over i AGF-kvindernes favør, for som bekendt kan tingene bare gå rigtig hurtigt i fodboldens verden.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce