Annonce
AGF

AGF-sportschef: - Der er generelt bare en stor interesse for vores spillere

AGF's sportschef Peter Christiansen (tv.) står i en helt anden situation i dag end for bare et par år siden. Nu kan han tillade sig - grundet klubbens forbedrede økonomi - at sige nej til bejlere, der vil have fingre i de mest attraktive spillere . Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
AGF's sportschef Peter "PC" Christiansen afviser, at han var tæt på at sælge profilen Casper Højer Nielsen på transfervinduets sidste dag, og garanterer, at backen nu bliver i klubben efteråret ud.
Annonce

FODBOLD: Mandag aften smækkede transfervinduet langt om længe i, og AGF solgte på sidstedagen Kasper Lunding til hollandske Heracles og udlejede Magnus Kaastrup tre måneder frem til Viborg FF i landets næstbedste række.

Derudover fyldte det ret meget i mediebilledet, at Casper Højer Nielsen tilsyneladende var tæt på et skifte til kroatiske Dinamo Zagreb, hvorfor AGF lige til det sidste jagtede en afløser. Det blev aldrig til noget.

Så nogle hektiske sidste timer inden deadline?

- Nej, det var det egentligt ikke. Det blev aldrig rigtig seriøst, så den blev faktisk lukket ned forholdsvis tidligt på dagen. Det var ikke et ordentligt bud, de (Dinamo Zagreb, red.) kom med, og derfra var der ikke så meget mere i det, kommer det dagen derpå fra AGF-sportschef Peter "PC" Christiansen .

- Der er mange parametre at tage hensyn til, når der er tale om så stort et skifte. Hvordan er timingen, økonomien og hvilken plan er der for spilleren og os som klub? Det var ganske enkelt ikke seriøst nok, fortæller Christiansen, der dermed også garanterer, at backen er AGF-spiller i resten af efteråret, selvom der fortsat er 14 dage tilbage af det kroatiske transfervindue.

- Han bliver. Skulle han af sted, skulle vi have haft noget den anden vej, og det har vi ikke fået. Så et salg er udelukket i denne omgang, siger han.

Annonce

Stor interesse for AGF'ere

Sportschefen melder i det hele taget om en sund interesse for flere af AGF-truppens spillere.

- Det er også forventeligt, når nu holdet har klaret sig så godt. Vi har mange spillere, der har leveret på et højt niveau over en længere periode og som har en rigtig interessant alder for udenlandske klubber. Så interessen har været bred. Også for spillere, som lige er kommet til AGF, kommer det fra Peter "PC" Christiansen.

- Det er en interesse, vi også må forvente vil være der fremadrettet, og det er jo kun positivt, for vi er nu i position, hvor vi kan tillade os at sige nej til at sælge profiler. Det kunne vi ikke for få år siden. Og det gør en kæmpe forskel. Der er generelt bare en stor interesse for vores spillere, og det gør, at vi står i en fordelagtig position som klub.

AGF har i dette vindue hentet Patrick Olsen, Søren Tengstedt, Milan Jevtovic og Kamil Grabara samt gentegnet med Kevin Diks og Mustafa Amini. Den modsatte vej er gået Jakob Ankersen, Mustapha Bundu, Kasper Lunding, Magnus Kaastrup og Daniel Thøgersen.

Et godt vindue?

- Det vil tiden vise. Det er jo ikke muligt at vurdere før der er gået nogle måneder. Det har været et unødvendigt langt transfervindue, synes jeg, og jeg havde gerne set, at vi havde lukket tingene helt ned noget før. Men jeg synes trods alt, at vi har handlet rettiddigt, havde Søren Tengstedt, Milan Jevtovic og Patrick Olsen tidligt på plads, fik Kevin Diks på plads, og så slog vi til, da muligheden pludselig opstod med Grabara, kommer det fra Christiansen, der også i tidligere vinduer har været tidligt ude i forhold til at få lukket aftaler med nye spillere.


Vi har mange spillere, der har leveret på et højt niveau over en længere periode og som har en rigtig interessant alder for udenlandske klubber. Så interessen har været bred. Også for spillere, som lige er kommet til AGF

Peter Christiansen, sportschef


Annonce

Tingene hober sig sammen

Men alligevel skete der altså ting og sager i løbet af mandagen: Salg af Kasper Lunding, udleje af Magnus Kaastrup og lidt snakken frem og tilbage med Højer og Zagreb.

-  Sådan er det altid. Det er psykologi. Det er som om, at der bare altid skal ske et eller andet - eller i hvert fald dukker et eller andet op - på den sidste dag. Alt hober sig op, og jeg ved ikke helt, hvorfor det skal være sådan, for klubberne risikerer jo bare at komme til at betale mere i den situation. Har man en stærk strategi i forhold til, hvad man vil, er det også nemmere at have det på plads tidligere, og det synes jeg også, at vi har haft denne gang i forhold til, hvad vi selv ville have ind, siger han.

- Det er ikke længere så meget følelserne, der styrer processen i AGF. Det er en kæmpe styrke.

Annonce

Godt besat på kanterne

Med hensyn til at sende 19-årige Kaastrup på 1. divisionsgræs i Viborg og sælge 21-årige Lunding (der i forvejen var udlejet til norske Odds, og først var returneret til nytår, red.)  til Heracles, er truppen blevet to kantspillere mindre. Og fra AGF har det tidligere været meldingen, at man gerne vil have mange kantspillere til rådighed.

Er der nu nok tilbage til efterårets opgaver i Superligaen?

- Ja, det synes jeg. Vi har Jon Thorsteinsson, Gift Links, Milan Jevtovic og Søren Tengstedt. Og så har Albert Grønbæk Erlykke i de seneste kampe også vist, at han sagtens kan begå sig derude. Vi er dækket godt ind.

Men der er vel også masser af fremtidspotentiale i Lunding og Kaastrup?

- Magnus Kaastrup havde brug for at få noget spilletid, det var han selv helt med på, og så kan det være, at vi får ham tilbage i en endnu bedre udgave efter de her måneder, og i forhold til Kasper Lunding var Heracles bare den helt rigtige case for ham. De har fulgt ham gennem flere år, og det, at vi igen kan sælge en spiller af egen avl til en god pris, og ved, at vi sender ham et rigtig godt sted hen, er godt for både os og ham, siger Peter Christiansen.

Endnu et transfervindue er kørt i garagen, håndbremsen trukket. De kommende kilometer i Superligaen vil vise, hvor fræk en vogn, AGF er blevet efter den seneste finpudsning.

- Jeg er tilfreds med den trup, vi har. Og så må vi se, hvad det rækker til, siger sportschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce