Annonce
AGF

AGF-sportschef: - Jeg ved, at der kommer forandringer, men det bliver stadigvæk ikke noget med otte-ti spillere ind og ud

Jakob Ankersen jubler sammen med Mustpaha Bundu i onsdagens opgør mod FC Nordsjælland. Førstnævnte har kontraktudløb med udgangen af sæsonen, og ved endnu ikke, hvor han skal spille i den kommende sæson, mens Bundu er klubbens mest selvlysende salgsobjekt.
Med en aktuelt tredjeplads har AGF kurs mod en playoff-finale om en plads i Europa League. Det gør også klubbens spillere endnu mere interessante for andre. Sportschefen regner med at skulle sige farvel til et par profiler henover de kommende måneder, men satser ellers på på at holde sammen på stammen.
Annonce

FODBOLD: Søndag aften er AGF tilbage på heden.

Senest århusianerne besøgte MCH Arena tilbage i december splittede de ligaens duks fuldstændigt ad, vendte 0-1 til 3-1 på ni minutters mål-hidsighed lige efter pausen, og understregede i den grad, at de i denne sæson mener det alvorligt.

Nu hedder det mesterskabsspillet, AGF ligger nummer tre, jagter bronze, de første medaljer til klubben i 23 år, og dermed er det også indenfor det muliges rige at indløse billet europæisk fodbold. Det kræver, at AGF holder sig i top tre og vinder en eventuelt playoff-finale mod det bedste mandskab fra nedrykningsspillet.

Et realistisk scenarie som tingene arter sig p.t., og en gulerod, der vel andet lige må få sportschef Peter ”PC” Christiansen til at strække sig rigtig langt for, som udgangspunkt, at holde sammen på den nuværende trup, da tiden fra den igangværende sæson slutter til en ny begynder, bliver kort. Meget kort.

Eller hvad siger han selv, sportschefen? Kan han på en bund af den sportslige succes holde sammen på flokken?

- Jeg ved ikke, hvor realistisk det er, lyder det fra Christiansen.

- Jeg ved, at der kommer forandringer, men det bliver stadigvæk ikke noget med otte-ti spillere ind og ud i det kommende vindue. Men med de interessante navne vi har i truppen, er det svært ikke at se i hvert fald en eller to afgange via salg, når sæsonen er spillet færdig. Og så er der naturlig afgang i form af kontraktudløb. Der har vi også flere ubesvarede spørgsmål, siger han, og bekræfter, at der – som det også var tilfældet før coronakrisen – er en yderst sund interesse udefra for flere af spillerne i AGF-truppen.

- Det kan ikke undgås, når vi ligger nummer tre. Det betyder jo, at holdet og dermed også mange af spillerne har præsteret på et højt niveau. Vi har en ung trup, hvor mange har en alder og et niveau, der gør dem interessante at kigge nærmere på for andre klubber. Det følger med, siger Peter ”PC” Christiansen.

Annonce

Det vil være ren bonus

Europa playoff-finalen er programsat til 29. juli. Og Uefa har netop fastsat datoen for de første kvalifikationskampe til næste sæsons Europa League: Det er 20. august. Her opererer man dog kun med, at klubberne mødes en enkelt gang – og ikke ude/hjemme.

Samtidigt håber Divisionsforeningen at kunne sparke den ny Superligasæson i gang ultimo august.

Det kan altså potentielt blive et rigtig sammenpresset program for AGF.

Har muligheden for at komme ud i Europa en indvirkning på dit arbejde med at sammensætte truppen?

- Nej, ikke lige nu. Det er noget, vi rigtig gerne vil, og som alle klubber går efter, men for os handler det aktuelt om at klare os så godt som overhovedet muligt i slutspillet, og så vil det andet bare være en kæmpe bonus. Vi er også nødt til lige at se, hvad det sammenpressede kampprogram får af konsekvenser for spillerne med skader. Men skal vi ud i Europa i den kommende sæson, skal der generelt set et par ekstra hoveder til i forhold til det antal, vi er nu. Det vil det kræve.

Et oplagt bud på en spiller, der kan forlade AGF efter sæsonen, er Mustapha Bundu. Sierraleoneren har et år tilbage af sin kontrakt med klubben, og er ifølge denne avis’ oplysninger på sigtekornet i en række europæiske klubber. Vi snakker England, Tyskland, Tyrkiet, Frankrig, Italien.

Som vanligt ønsker AGFs sportschef ikke at kommentere på konkrete navne eller rygter.

Annonce

Højer er også en varm kartoffel

Casper Højer Nielsen er ifølge stiftens oplysninger også i høj kurs. Venstrebacken har halvandte år tilbage af sin kontrakt, leveret en stærk sæson, og venstrebenede, tilmed offensivt indstillede backs er i høj kurs på markedet. Især udlandet lokker, men Stiftstidende erfarer også, at FC København skulle være ganske interesserede i at hente Højer tilbage til hovedstaden og er villige til at smide en omkring en million euro samt målmand Sten Grytebust for et skifte.

Spørgsmålet er så, hvorvidt ”PC” er villig til at sende endnu en AGF-profil afsted til en direkte konkurrent i Superligaen, som det var tilfældet med Jens Stage?

Selv regner Casper Højer med, at han bliver hængende lidt endnu i Aarhus.

- Det ser ud som, at jeg skal være i AGF. Det er her, jeg er på kontrakt. Jeg tror, at alle har ambitioner om at komme så langt som de kan i deres fodboldkarriere, og det har jeg også. Men på hvilken måde, og hvornår det eventuelt kommer til at ske, tænker jeg ikke rigtig over, udtalte Højer i sidste uge.

Derudover er det heller ingen hemmelighed, at australske Mustafa Amini drømmer om at fortsætte karrieren i et andet land end Danmark. Den 27-årige landsholdsspiller har været fem år i Danmark og vil prøve noget nyt.

Derfor har han også flere gange sagt nej tak til tilbud om en kontraktforlængelse, ja, har ladet den løbe ud, men har endnu ikke selv fået et tilpas lukrativt bud udefra. Han risikerer altså, at AGF lukker døren i på et tidspunkt.

Spillere som Jon Dagur Thorsteinsson, Alexander Munksgaard, Benjamin Hvidt og snart tilbagevendte Magnus Kaastrup er også oplagte salgsobjekter.

Det kan jo også tænkes, at spillerne vil blive, hvis I skal ud i Europa?

- Det vil vise sig.

Er den generelle værdi på spillerne faldet på grund af den lange pause?

- Det ved jeg ikke nok om endnu. Det er stadigvæk for tidligt at gennemskue effekten af corona, og hvad det har betydet for klubberne rundt i de forskellige lande. De bedste spillere vil der stadigvæk være et marked for, det er jeg ikke i tvivl om, men hvad med lagene derunder? Det bliver spændende at se, kommer det fra Christiansen.

Annonce

Det hele har skubbet sig.

Normalt ville Superligaen ligge stille på nuværende tidspunkt, men lige nu ruller mesterskabsspillet for fulde nagler, nedrykningsspillet ligeså, og det fortsætter til ultimo juli. Det kommer så også til at skubbe transfervinduet en smule. Det vil komme til at køre et godt stykke ind i september også.

Spillere med klassisk sommerudløb på kontrakten 30. juni har forlænget med en måned, således også i AGF, hvor Mustafa Amini, Jakob Ankersen, lejesvenden Kevin Diks samt til Kolding udlejede Daniel Thøgersen alle har skrevet under på en ekstra måneds tilknytning.

Det er altså en skævvreden omgang, men det hele begynder at knirke igen.

- Jeg synes, at der begynder at ske noget. Jeg kan godt se på min indbakke og mærke på min telefon, at der kommer mere og mere skred i tingene. Nu er vi kommet i gang med at spille igen, og de store ligaer kører også. Det er klart, at når fodbolden ligger helt stille i så lang tid, sker der ikke så meget, men nu er der kampe, klubber og andre kan igen se spillere an, kommer det fra Peter Christiansen.

AGF er kommet et stort skridt ved endelig at kvalificere sig til det "rigtige" slutspil". Nu skal holdet så også stå distancen.

- Det var vigtigt for os endelig at komme med i top seks. Nu prøver vi kræfter med et mesterskabsslutspil, bliver matchet i hver eneste kamp med de bedste hold i Danmark. Det bliver interessant for os, og vigtigt i forhold til at lægge yderligere til vores nuværende niveau, siger han.

- Det kommer også til at give masser af svar. Hvor står truppen, hvordan reagerer spillerne i den her situation? Hvor konkurrencedygtige er vi egentlig i top seks? Der er meget mere at opnå for os i sæsonen, end bare at være tilfredse med at være, hvor vi er nu.

- Så når folk snakker om, at vi er det hold, der lige nu bliver jagtet i forhold til tredjepladsen, ser vi det helt anderledes. Vi er jo selv på jagt. På jagt efter at blive endnu bedre og komme tættere på dem, der ligger foran os. Der er stadigvæk masser af uforløst potentiale i den her trup, kommer det fra sportschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Wellness-center brød igen og igen coronaregler: Til sidst kom politiet forbi med bøder

Annonce