Annonce
AGF

AGF-talent har fået blod på tanden: Jeg skal knokle videre

AGFs Albert Grønbæk Erlykke gav og tog mod AaB - og gik uimponeret til værks i sin startdebut.
Albert Grønbæk Erlykke fik fredag aften sin drengedrøm opfyldt, da han startede på banen som AGFer på Ceres Park. Han fik ros for præstationen fra cheftræneren.
Annonce

FODBOLD: Albert Grønbæk Erlykke, rundende 19 år for en måned siden, og fredag aften fik den offensivt-orienterede AGFer så sin startdebut i den hvide trøje i Superligaen.

1-4 tabte århusianerne til AaB, ikke en kamp til historiebøgerne, men skulle der efterfølgende peges på en frisk sommerhistore, var det teenageren, der trods alt lyste op, og var sit holds bedste.

Det var cheftræner David Nielsen enig i.

- Han spillede en fin kamp, det er der ingen tvivl om. Det var hans første 90 minutter i Superligaen og han kom rigtig fint fra det. Og det er også en læring for ham at spille en dag som i dag, og han slap godt fra det, kom det fra Nielsen.

- Vi kan ikke sætte en finger på Alberts indsats. Han er en dygtig spiller, men der var mange ting rundt om ham, der ikke var som det skulle være i dag, sagde cheftræneren.

- Det var stort at spille fra start - og så på det her stadion. Det er noget, jeg har drømt om siden jeg var en lille dreng. Et stort øjeblik, en stor oplevelse, men selvfølgelig ærgerligt, at resultatet ikke var bedre. Det var skuffende, kom det efterfølgende fra en haltende Albert Grønbæk Erlykke, der dog ikke var skadet, blot døjede med en vabel.

- Vi lukker pludselig tre mål ind på kort tid. Vi mangler fokus i ti minutter, og det afgør kampen. Det var skidt, og det kan vi ikke være bekendt over for klubben og fansene, lød det videre.

Erlykke, der spillede samtlige 90 minutter, virkede aldeles upåvirket undervejs, spillede med stort overblik og mod. Som én af de få AGFere.


Vi lukker pludselig tre mål ind på kort tid. Vi mangler fokus i ti minutter, og det afgør kampen. Det var skidt, og det kan vi ikke være bekendt over for klubben og fansene,

Albert Grønbæk Erlykke


- Jeg er aldrig nervøs inden kampe. Heller i dag. Jeg kom fint i gang, og spillede en ok kamp. De indhop, jeg har lavet, har givet mig en øget tro på mig selv, og jeg på, at jeg godt kan tage det her skridt fra U19 og til Superligaen.

Er du selv overrasket over, hvor hurtigt det er gået?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg har gjort det ok, men det overrasker mig ikke. Jeg synes, at jeg arbejder hårdt til træning og er ydmyg. Jeg knokler. Det er min opskrift, sagde han.

Superliga, 30. runde

AGF - AaB 1-4 (1-3)

Mål: 0-1 Rasmus Thelander (38.), 0-2 Tom van Weert (40.), 0-3 Iver Fossum (44.), 1-3 Jakob Ankersen (46.), 1-4 Søren Tengstedt (90.)

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Kevin Diks (Alex Gersbach, 82.), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen (Alexander Munksgaard, 82.) - Benjamin Hvidt (Jesper Juelsgård, 77.) - Jon Dagur Thorsteinsson, Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume (Nicklas Helenius, 55.), Jakob Ankersen (Gift Links, 55.) - Patrick Mortensen

AaB (4-3-3): Andreas Hansen - Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander (Mathias Ross, 58.), Jores Okore, Lukas Klitten (Patrick Kristensen, 46.) - Iver Fossum, Robert Kakeeto, Patrick Olsen - Kasper Kusk (Søren Tengstedt, 46.), Tom van Weert (Kasper Pedersen, 58.), Lucas Andersen (Frederik Børsting, 75.)

Advarsler: Benjamin Hvidt, Casper Højer Nielsen, Jesper Juelsgård, AGF. Mathias Ross, Patrick Olsen, AaB

Dommer: Morten Krogh

Tilskuere: 300 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce