Annonce
AGF

AGF tog endnu et skridt mod bronze: - Det ser forrygende ud

AGF vandt senest bronze i 1997. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF har haft krammet på FC Nordsjælland i denne sæson, som de nu har besejret tre gange. Dermed lugter det af bronzemedaljer i Aarhus for første gang i 23 år.
Annonce

FODBOLD: En af de smukke ting ved fodbold er, at spillet rent taktisk kan angribes på forskellige måder.

AGF og FC Nordsjælland står for hver sin variant, og i denne sæson har århusianernes vist sig stærkest. Senest onsdag aften hvor AGF vandt 2-1 efter at have skabt flest chancer i en kamp, hvor de kun havde bolden 35 procent af tiden.

Mens gæsterne spillede med korte, hurtige afleveringer på Ceres Parks græstæppe gik AGF direkte til værks når de endelig fik bolden.

AGFs taktik har nu vist sig stærkest tre gange i denne sæson. 3-1 og 1-0 i grundspillet og altså onsdagens 2-1-sejr.

- Vi leverede en fantastisk præstation i dag med at lukke Nordsjælland ned samtidig med, at vi selv var farligst, sagde AGFs cheftræner David Nielsen efter kampen mod ligaens nummer fem.

- Vi prøver jo altid at gætte på hvad modstanderen kommer med - og nogle hold er nemmere at gætte end andre. Men det kræver stadigvæk at spillerne er villige til at gøre som planlagt. Og det kræver meget af spillerne at gøre det, vi gjorde i dag. Så det er jeg rigtig glad for, at vi kunne lykkes med, sagde David Nielsen med henvisning til det fysiske pres, modstanderen blev sat under.

I den anden lejr var FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen heller ikke overrasket over dét, modstanderen kom med, men hans filosofi er at blive bedre til at spille på den måde, han vil, i stedet for at ændre på taktikken som AaB for eksempel gjorde mod AGF i pokalsemifinalen for en uge siden.

- AGF spillede som de plejer at gøre. Det var jo som en kopi af de tidligere kampe i sæsonen. Så der var ikke noget, der overraskede os. Udover at vi havde nogle forventninger efter FCK-kampen (i søndags, red.), til at vi kunne spille tilstrækkeligt hurtigt til at komme igennem deres pres.

- Vi kunne godt have gjort ligesom AaB i pokalsemifinalen og spillet lange bolde op over AGF-presset og lagt opgaven om at skabe noget over til dem. Men det vil jeg ikke, vi bliver nødt til at blive bedre til at spille igennem presset, sagde Flemming Pedersen, i øvrigt med et stort smil.

Annonce

Bronze i sigte

De to hold mødes endnu engang i denne sæson, i næstsidste runde.

Men på det tidspunkt kan bronzemedaljerne meget vel være uddelt hvis medaljeslutspillet fortsætter som det er begyndt for AGF.

Med sejren onsdag er århusianerne ni point foran netop FC Nordsjælland og otte point foran Brøndby, der har en kamp i hånden.

Med otte runder igen er AGF altså favorit til at tage bronzen for første gang siden 1997, hvilket onsdagens målscorer Jakob Ankersen da heller ikke vil løbe fra.

- Det ser forrygende ud, det må vi sige. Vi var alle sammen lidt skuffede over den uafgjorte mod Brøndby, men dette var en fin måde at skyde tilbage på.

- Hvis du kigger på tabellen så er vi selvfølgelig favoritter. Men slækker vi fem procent, så kommer de andre bagfra. Men holder vi niveauet, så ser det godt ud, sagde Jakob Ankersen.

AGF spiller næste gang på søndag mod FC Midtjylland.

Superliga, 28. runde

AGF – FC Nordsjælland 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Jakob Ankersen (45.), 2-0 Patrick Mortensen (45.), 2-1 Ibrahim Sadiq (90.)

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu (Gift Links, 53.), Benjamin Hvidt (Jon Dagur Thorsteinsson, 83.), Bror Blume (Mustafa Amini, 73.), Jakob Ankersen (Kevin Diks, 83.) – Patrick Mortensen (Nicklas Helenius, 83.)

FC Nordsjælland (4-3-3): Peter Vindahl Jenen – Mads Døhr Thychosen (Oliver Marc Rose-Villadsen, 71.), Kian Hansen, Abdul Mumin (Ibrahim Sadiq, 63.), Ivan Mesik – Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen (Joachim Rothmann, 71.), Mohammed Diomande – Mikkel Rygaard (Kamal-Deen Sulemana, 46.), Abu Francis (Tochi Chukwuani, 46.), Mikkel Damsgaard

Advarsler: Nicolai Poulsen, Jakob Ankersen, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen, AGF. Kamal-Deen Sulemana, Tochi Chukwuani, FC Nordsjælland

Dommer: Jakob Sundberg

Tilskuere: 300 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce