Annonce
AGF

AGF-topscorer afviser lang pause: Jeg er i fuld gang med genoptræningen

AGF's Patrick Mortensen jubler, efter han har scoret til 3-1 på straffespark mod FC Nordsjælland 16. maj. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Patrick Mortensen er blevet opereret i det ene knæ, men er fortrøstningsfuld i forhold til snart at være tilbage på træningsbannen igen.

FODBOLD: Patrick Mortensen træder ud i sollyset, knæbindet sidder stramt, han smiler efter et par timer i styrkelokalet, sved på panden.

Genoptræningen er i fuld gang, kører på tredje uge.

AGF-topscoreren tager den ene hånd op for øjnene, kigger over mod bane 2, hvor holdkammeraterne knokler løs til højlydte kommenadoer fra den nytilkomne engelske assistenttræner Dave Reddington.

Annonce

Det ser hårdt ud, men det klør i stængerne på den 31-årige angriber.

- Jeg vil bare gerne derud, jeg savner det, og især når jeg står her og kigger ud på drengene, der træner i det her vejr og på så gode baner, lyder det fra Mortensen, der missede de to sidste kampe i den forgangne sæson efter at være kommet til skade med sit ene knæ i opgøret mod FC Nordsjælland.

Han røg hurtigt på operationsbordet, og har derfor ikke trænet med endnu i denne opstart.

- Det var et mindre indgreb. Jeg fik skrabet lidt af menisken, og det var det, fortæller han.

Det går efter planen

Nu venter en ny sæson - tilmed med europæiske kvalifikationskampe hen over sommeren - lige rundt om hjørnet. Hvornår er han klar til at give den fuld skrald ude i solen?

- Det går planmæssigt fremad. Alt er godt. Jeg er selvfølgelig ikke ude på banen endnu, men genoptræning går som den skal, jeg kan gøre de ting, jeg skal. Der er ingen set-backs. Så jeg er ved godt mod i forhold til snart at kunne spille igen, siger Mortensen.

- Der er ikke nogen hævelse, og jeg genoptræner fint. Det har jeg faktisk gjort i lang tid.

Han afviser, at han står foran en lang pause, som det ellers er blevet beskrevet i flere medier.

- Det er klart, at når vi ikke har meldt noget entydigt ud om skaden, begynder der at florere rygter og løse spekulationer. Det er blevet blæst voldsommere op, end det egentligt er. Jeg kan læse mig til, at jeg er tre uger fra at kunne genoptræne, men jeg har sådan set genoptrænet i tre uger nu. Det er lidt irriterende at skulle læse sådan noget, men det vigtigste er, at jeg ved, at alt går i den rigtige retning, kommer det fra Mortensen.

Annonce

Fra dag til dag

Er der en plan i forhold til, hvornår du kommer på græs igen?

- Ja, det er der, men det er så usikkert sådan noget. Det handler om at mærke efter fra dag til dag, hvor meget jeg kan trykke på, og hele tiden være opmærksom på, hvor jeg er, så der ikke sker tilbagefald. Og derfor vil jeg helst ikke sætte nogen dato på eller noget i den dur, men jeg håber og tror på, at jeg snart er tilbage og kan træne sammen med holdet derude.


Det går planmæssigt fremad. Alt er godt. Jeg er selvfølgelig ikke ude på banen endnu, men genoptræning går som den skal, jeg kan gøre de ting, jeg skal. Der er ingen set-backs. Så jeg er ved godt mod i forhold til snart at kunne spille igen,

Patrick Mortensen


Sigter du efter sæsonpremieren mod Brøndby?

- Jeg sigter efter at blive klar, og hvornår det så er, må tiden vise. Jeg er meget fortrøstningsfuld. Vi bygger på hver dag, og det går godt, siger han.

AGF lægger fra land i Superligaen 18. juli på hjemmebane mod Brøndby. På lørdag spiller holdet sommerens første testkamp. Modstanderen er FC Nordsjælland. Og lad os bare slå fast, at Patrick Mortensen ikke spiller.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce