Annonce
AGF

AGF-topscorer inden endnu en AaB-kamp: Det er revanchetid

Patrick Mortensen og målmand William Eskelinen fejrer sejren over FC København søndag på Ceres Park. Torsdag skal de forsøge at kopiere bedriften i Aalborg mod AaB.
Hverken Patrick Mortensen eller Casper Højer Nielsen tænker på sølv eller bronze eller tabellen i det hele taget. Det eneste, der fylder i deres afdeling, er tre point - og revanche - torsdag aften mod AaB.
Annonce

FODBOLD: Er det nu dem igen?

Torsdag aften venter det fjerde møde mellem AGF og AaB indenfor en måned.

Århusianerne har inden startfløjtet ni point ned til Brøndby på fjerdepladsen, fem kampe tilbage, så det begynder i den grad - udover den kedelige sommerregn - at lugte af medaljer, de første i 23 år.

Meget skal i hvert fald gå galt, hvis ikke cheftræner David Nielsens tropper skal holde sig indenfor top tre.

Og med kun fire point op til FC København på andenpladsen, er der sågar en realistisk chance for at konvertere bronze til det noget mere skinnende sølv.

Noget, der skal jagtes nu?

- Vi jagter hele tiden. Vi har ikke på noget tidspunkt følt, at vi skulle forsvare noget, men derimod haft det sådan, at vi hele sæsonen skulle ud og jagte. Det ændrer sejren over FCK ikke på. Og det er også det mindset, vi går ind til hver eneste kamp med: at vi skal jagte de tre point, kommer det fra AGF-topscorer Patrick Mortensen.

Det giver altså sig selv, hvis man spørger Mortensen, at AGF er på jagt, stiler efter mere, vil have mere.

- Vi kommer ikke til at forsøge at forsvare tredjepladsen hjem, for er du der, er du allerede et defensivt sted, og det, der har båret os så langt er bare, at vi har været gode til at fokusere på den enkelte kamp. Det bliver vi ved med. Nu skal vi møde AaB, og det er en klub, vi ikke har haft det så godt med på det seneste. Så det glæder jeg mig til. Vi skal vise, at det fandeme skal være løgn. Vi har i hvert fald revanche til gode, lyder det fra angriberen, der henviser til nederlagene i de to seneste opgør mod nordjyderne i henholdsvis Superligaen og pokalturneringen.

Annonce

Ingen grund til at ændre fokus

Matchvinderen fra søndagens intense fight på Ceres Park, Casper Højer Nielsen, ser også frem til torsdagens tur til Aalborg.

- Mod FC København spillede vi med den power, som vi har gjort, når vi er bedst i sæsonen, og den manglede bare i opgøret inden mod AaB. Derfor var det vigtigt for os, at vi viste, at vi stadig kan bringe den. Der var noget træthed mod AaB, men heldigvis fik vi slået tilbage, siger han.

Skal I ud og jagte andenpladsen og dermed sølvet nu?

- Vi skal jagte tre point mod AaB. Og efter det skal vi gå efter sejren mod FC Midtjylland. Og så videre. Der er ikke nogen her, der tænker på sølv eller bronze. Vi tænker på at spille den næste kamp, det er det, der har virket for os, så jeg ser ingen grund til, at vi skal ændre på det. Det er snuden i sporet, kommer det fra Casper Højer.


Nu skal vi møde AaB, og det er en klub, vi ikke har haft det så godt med på det seneste. Så det glæder jeg mig til. Vi skal vise, at det fandme skal være løgn. Vi har i hvert fald revanche til gode

Patrick Mortensen


I er tæt på at have spillet tredjepladsen hjem, så kan I vel godt stile efter mere?

- Ja, vi ligger godt til. Det var vigtigt, at vi kunne slå FC København og dermed lægge ekstra afstand til Brøndby, så selvfølgelig ser det godt ud lige nu, men det kan hurtigt gå den anden vej, hvis vi mister fokus. Vi møder hinanden på kryds og tværs. Der er ikke noget, der er givet. Der venter svære kampe, en hård afslutning, lyder det fra AGF-backen, der ligesom mange andre AGFere så noget tyndslidt ud i slutfasen af søndagens kamp.

Men med flere profiler – Mustapha Bundu, Niklas Backman, Mustafa Amini – ude med skader, er der ikke andet for end at komme til hægterne igen.

Der er ikke tid til at smække benene op.

- Det var en rigtig hård kamp mod FCK, men vi skal nok blive klar. AaB-kampen er lige så vigtig som den søndag. Alle hold er trætte, vi har spillet mange kampe på kort tid, men det hjælper, når man vinder, siger Højer.

AGF har spillet ni kampe – otte i Superligaen, en pokalsemifinale – siden coronapausen, og har altså blot tabt to gange, begge til AaB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

Annonce