Annonce
AGF

AGF-topscorer: - Succes for holdet er vigtigere end mig og mine mål

AGFs Patrick Mortensen har scoret fire gange i Superligaen efter coronapausen. Her til 2-0 i hjemmekampen mod FC Nordsjælland.
Selvom Patrick Mortensen har mulighed for at blive Superliga-topscorer, og dermed AGFs første i 24 år, er det - ifølge angriberen selv - ikke noget han sigter efter. For ham fylder holdets præstationer og vikarrollen som anfører meget mere.
Annonce

FODBOLD: AGF har ikke haft en Superliga-topscorer siden sølvsæsonen 1995-96.

Det var ’den smilende dræber’, Thomas Thorninger, der over de 33 kampe hamrede 20 bolde i kassen, og blev en suveræn nummer et på listen. Fire scoringer mere end både Viborgs Steffen Højer og OBs Per Pedersen, og som et lille kuriosum havnede AGFs nuværende cheftræner David Nielsen i samme sæson som Lyngby-spiller på ti træffere, hvormed han delte niendepladsen på samme liste med Herfølges Miklos Molnar og AGFs norske fyrtårn Håvard Flo.

Så det er vel ved at være oppe over, er det ikke?

Og med seks kampe tilbage i mesterskabsspillet – den første på søndag på Ceres Park mod FC København – ligger det faktisk indenfor det muliges rige, at hæderen, topscorerprisen igen lander i Aarhus.

AGF-angriber Patrick Mortensen er med sine 14 liga-træffere placeret på en tredjeplads på den aktuelle topscorerliste. Tre scoringer har han op til Kamil Wilczek, der på trods af, at han stoppede i Brøndby i vinterpausen fortsat er duks. Men polakken kommer altså ikke til at lave flere end de 17 mål.

Og på andenpladsen har vi FC Midtjyllands Ronnie Schwartz med 15 af slagsen. Men han spiller ikke nær så mange minutter som Mortensen, der er fast starter i AGF.

Annonce

Holdet er vigtigst

Hvad siger han selv til det? Går han benhårdt efter at blive den første AGFer på toppen i 24 år?

- Joh, jeg har da fokus på at score så mange mål som overhovedet muligt, og hjælpe holdet på den måde. Det vil da være stort at bliver topscorer i Superligaen, det benægter jeg ikke, men det skal ikke være på bekostning af, at vi ikke opnår noget som hold, kommer det fra Mortensen efter torsdagens træning.

- For mig er det vigtigste, at holdet præsterer, og jeg vil hellere have, at vi vinder, hvor jeg ikke scorer, end at jeg scorer, og vi så taber. Sådan vil jeg altid have det, det er den person, jeg er, siger den 30-årige frontløber, der også er fast straffesparksskytte for århusianerne.

- Det er da fedt at ligge godt til på listen og være helt deroppe, hvor folk begynder at stille en masse spørgsmål i forhold til, hvad jeg tænker om det, og det kaster måske endnu mere pres på udefra. Men det er egentlig ikke noget, jeg bruger så meget tid på.


Det vil da være stort at bliver topscorer i Superligaen, det benægter jeg ikke, men det skal ikke være på bekostning af, at vi ikke opnår noget som hold

Patrick Mortensen, AGF-topscorer


Annonce

Ikke kun målscorer

AGF er inden søndagens hjemmekamp placeret på en tredjeplads, seks point foran Brøndby, syv point efter netop FC København, så der ligger både et forsvar af den aktuelle position samt et direkte angreb på hovedstadens løver længere fremme.

- For mig er det vanvittig vigtigt, at vi slutter sæsonen godt og bedst muligt af, fremfor, at jeg får en eller anden personlig pris. Vi har heldigvis rigtig meget at spille for, så tingene går selvfølgelig hånd i hånd, for scorer jeg nogle mål, er chancen for at holdet vinder alt andet lige også bedre, kommer det fra AGFeren, der peger på, at hans rolle på holdet er meget mere end ”bare” at score mål.

- Jeg har også stor fokus på mange andre ting inde på banen. Nu har jeg i de seneste kampe på grund af Niklas Backmans fravær været anfører, det er et stort ansvar, det bruger jeg også energi på, og det er noget, jeg lærer af for hver eneste kamp. Jeg spiller også en rolle, når der skal forsvares, særligt på dødbolde, så for mig handler det ikke kun om at score, siger Patrick Mortensen, der er én af de spillere i truppen, der har fået fleste minutter på banen efter coronapausen – og heller ikke har døjet med hverken skader eller træthed på trods af det komprimerede kampprogram.

- Jeg har været virkelig frisk, og synes, at min form er helt i top. Jeg har ikke haft problemer i forhold til restitution, og det føler jeg egentlig er generelt i truppen, og det må jo være fordi, vi hver især har lagt et stort arbejde i det under coronakrisen, siger han.

Superligaens topscorerliste

17 mål Kamil Wilczek, Brøndby

15 mål Ronnie Schwartz FC Midtjylland (Silkeborg)

14 mål Patrick Mortensen AGF

12 mål Sander Svendsen OB

11 må Mohammed Kudus FC Nordsjælland

Og kan han holde sig fit for fight i de resterende opgør, kan det jo faktisk være, at det hele går op i en højere enhed, at han ender dér, hvor 'den smilende dræber' gjorde tilbage i 1996: Som toppen af poppen, ligaens hidsigste målnæse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Aarhus

Ingen fly: Aarhus Lufthavn lukket

Annonce