Annonce
AGF

AGFs bestyrelsesformand råbte kraftigt og aggressivt mod dommeren: Slap med en advarsel

AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais var utilfreds med dommeren efter AGFs 0-1-nederlag til FC Nordsjælland. Arkivfoto: Axel Schütt
Lars Fournais er blevet indberettet for at 'råbe meget kraftigt og aggressivt mod dommeren' og grine hånligt. Modsat direktør Jacob Nielsen er han dog sluppet uden at skulle i straffeboksen.

FODBOLD: AGFs direktør Jacob Nielsen er ikke den eneste fra den århusianske Superligaklubs ledelse, der har modtaget en indberetning fra en dommer i dette forår.

Torsdag kom det frem, at Jacob Nielsen havde afsonet karantæne da AGF i mandags var i Parken for at møde FC København. Årsagen var brug af ukvemsord mod dommerkvartetten samt et Randers-håndtryk efter 1-2-nederlaget til samme modstander i Aarhus ugen forinden.

Episoden med direktøren udspillede sig små to måneder efter, at AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais, havde modtaget en indberetning på grund af sin opførsel under en Superligakamp - pudsigt nok fra samme dommer, Morten Krogh.

Annonce

Det var i forbindelse med 0-1-nederlaget til FC Nordsjælland på Ceres Park 3. marts. Den kamp hvor Bubacarr Sanneh blev udvist efter få minutter.

Om det var det røde kort, der fik bestyrelsesformanden op i det røde felt vides ikke, men han påtalte ifølge dommeren præstationen fra manden i midten i så grove vendinger, at han altså endte med at blive indberettet.

Blandt andet står der i inderetningen, at Lars Fournais kampen igennem brokkede sig over dommerteamets kendelser og at han specielt i pausen, da dommerteamet var på vej til omklædningsrummet, råbte meget kraftigt og aggressivt mod dommeren, hvor han tydeligt fortalte "hvor dårlig en dommer" han synes Morten Krogh er.

Derudover skulle Lars Fournais have grint hånligt af dommeren da han blev orienteret om, at han blev indberettet og sagt; "den vil jeg glæde mig til at læse."

Upassende og uberettiget

Lars Fournais og AGF har svært ved at kende forløbet. De svarer i rapporten:

- AGF finder det indledningsvist problematisk, at en fodbolddommer lader sig påvirke af tilråb og kommentarer fra tribunerne. Under de nuværende omstændigheder uden tilskuere skal en dommer kunne håndtere, at stadion er langt mere lydt en normalt.

- Påstanden om, at bestyrelsesformanden skulle have råbt nedsættende bemærkninger til dommeren, kan han ikke genkende. Lars Fournais har som så mange andre givet sin mening til kende under kampen, men på intet tidspunkt udtalt sig nedsættende om dommeren som det påstås.

- Det fremgår af videomateriale fra kampen, at en af TV-kommentatorerne udtaler, at det ikke er bestyrelsesformanden og den administrerende direktør, der er fremkommet med tilråbene fra tilskuerpladserne.

- Efter slutfløjt gik bestyrelsesformanden - som altid - ned på banen og takkede dommeren for kampen. Dommeren sagde her til bestyrelsesformanden "du bliver indberettet". Forbløffet svarede Lars Fournais; "for hvad?". Idet dommeren ikke svarede, ræsonnerede bestyrelsesformanden derpå og sagde "Nå, men det ser jeg så frem til."

AGF understreger til sidst i deres svar, at de finder dommerens indberetning både upassende og uberettiget.


Under de nuværende omstændigheder uden tilskuere skal en dommer kunne håndtere, at stadion er langt mere lydt en normalt.

AGFs svar til Fodboldens Disciplinærinstans


Annonce

En advarsel

Fodboldens Disciplinærinstans afsagde dom i henhold til DBUs adfærdskodeks, som de mener Lars Fournais har overtrådt. Derfor bliver han sanktioneret med en advarsel.

- DBUs adfærdskodeks pkt. 2.11.1 siger: "Personer, der er omfattet af dette kodeks, skal beskytte, respektere og værne andres integritet og personlige værdighed." Fodboldens Disciplinærinstans finder, at bestyrelsesformanden ved sin adfærd og henvendelse til dommerteamet har overtrådt DBUs adfærdskodeks, herunder særligt pkt. 2.11.1.

Jacob Nielsen blev også dømt for blandt andet at overtræde DBUs adfærdskodeks, men da det var tredje gang, at direktøren blev dømt, slap han ikke kun med en advarsel. Han fik han en spilledags karantæne og 20.000 kr. i bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce