Annonce
AGF

AGFs sportschef afslører: Forhandler med Blume mens flere lejespillere kasseres

Bror Blume scorede det første mål da AGF fredag besejrede AaB i kampen om Europa-billetter. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det bør være muligt for AGF at nå gruppespillet i Conference League, mener klubbens sportschef, der allerede er godt i gang med et vindue, der bliver voldsomt travlt.

FODBOLD: Stig Inge Bjørnebye trak let på smilebåndet.

- Jeg vidste på forhånd, at der var en del arbejde at gøre for mig til sommer.

Mens AGFs spillere fredag gik på sommerferie indtil 16. juni, går klubbens sportschef et par travle måneder i møde.

Annonce

Han kan risikere at skulle ud og erstatte et halvt hold, og han lægger ikke skjul på, at det er med at komme i gang.

- Jeg kan sige, at Daniel Arzani og Mathias Jørgensen ikke bliver forlænget, men for de andre er situationen uafklaret foreløbigt, sagde Stig Inge Bjørnebye efter AGFs sejr i straffesparkskonkurrence over AaB om en plads i Conference League-kvalifikationen.

Foruden de to nævnte har AGF lejet Kevin Diks, Kamil Grabara og Bubacarr Sanneh.


Min erfaring er, at når Europa bliver en vane og det er noget, man bare skal deltage i, så er man kommet et stykke vej som klub.

Stig Inge Bjørnebye, sportschef AGF


- Hvad Grabara angår, så har jeg talt med Liverpool om hans situation. Og der er andre klubber, der er interesseret i ham. Vi har ikke magt over situationen, fordi han har en kontrakt med Liverpool, der varer i tre år endnu. Det er dem og spilleren, der bestemmer hans fremtid, og det eneste, jeg kan gøre, er at være tydelig i dialogen med Liverpool om hvor vi står.

- Det er klart, at en spiller som Grabara, altid har ambitioner om at spille på højst mulige niveau. Vi kan ikke styre den proces, sagde Stig Inge Bjørnebye.

Blume-forlængelse?

Mens Bror Blume fredag scorede til 1-0 for AGF, så kan kampen også være hans sidste kamp for Superligaklubben.

Midtbanespillerens kontrakt løber nemlig ud denne sommer, men i modsætning til Casper Højer Nielsen, der er solgt, fik han ikke nogen officiel afsked på Ceres Park.

Og det er der en god forklaring på.

- Situationen med Bror er uafklaret. Da jeg blev ansat, havde han kort tid tilbage af sin kontrakt. Jeg har haft en god samtale med ham om situationen. For mig var det vigtigt at forstå hvad han selv tænkte om situationen. Vi har haft en god dialog, og jeg tænker, at han vil være interessant at beholde med tanke på kontinuiteten. Han har spillet meget og vi skal åbenlyst lave en del ændringer i truppen. Men det er op til ham fordi han er uden kontrakt og kan vælge, sagde AGFs sportschef.

De kan forlade AGF

- Bror Blume (kontraktudløb)

- Kevin Diks (lejet i Fiorentina)

- Kamil Grabara (lejet i Liverpool)

- Bubacarr Sanneh (lejet i Anderlecht)

- Daniel Arzani (lejet i Manchester City)

- Mathias Jørgensen (lejet i New York Red Bulls)

- Casper Højer Nielsen (solgt til en endnu unavngiven udenlandsk klub)

Hvor mange spillere skal du ud og hente?

- Det kommer an på Kevin, Grabara, Blume og en masse andre ting. Vi arbejder hele tiden på at få afklaret tingene. Nu lukker Fredensvang og spillerne tager på ferie, og så har jeg kun ét fokus i de næste uger.

- Truppen er sårbar, fordi der er så mange ubesvarede spørgsmål. Men det er mit arbejde at skabe et overblik. Vi må også se, hvor alvorligt det er med Patrick Mortensen og Frederik Tingager, der er skadede. Vi må lave nogle vurderinger over, hvornår de er tilbage.

- Vi har et godt stykke arbejde at gøre til sommer, det ved alle, der følger med i klubben. Vi må arbejde hårdt, så vi er konkurrencedygtige til den nye sæson. Og det tror jeg, at vi nok skal nå. Målet er selvfølgelig at styrke os, den ambition skal vi hele tiden have.

Annonce

Drømmer om gruppespil

Mens Bjørnebye og AGF skal ud og erstatte Casper Højer Nielsen, muligvis flere af lejespillerne og måske også forstærke truppen derudover, glæder han sig over, at det fredag lykkedes klubben for anden sæson i træk at kvalificere sig til europæisk fodbold.

- Det er vigtigt for at kunne tage næste skridt, at du kommer ud i Europa og får noget erfaring. Det er vigtigt psykologisk for hele klubben, og det har en stor betydning mere end bare at spille kampene. Min erfaring er, at når Europa bliver en vane og det er noget, man bare skal deltage i, så er man kommet et stykke vej som klub.

AGF indtræder i anden kvalifikationsrunde i Conference League. De skal igennem tre runder for at nå gruppespillet.

- Vi kan ikke stille op med andre tanker, end at vi skal i gruppespillet. Det er ambitionen og det bør være muligt. Det er meget vigtigt psykologisk for klubben at kæmpe på det niveau, siger Stig Inge Bjørnebye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce