Annonce
Østjylland

Akademi for Talentfulde Unge

»Akademiet for Talentfulde Unge«, og lige inden jul fik fem af dem besked om, at de var optaget. 21. januar begyndte de så på to års tillægsuddannelse sammen med flere end 200 andre gymnasieelever fra Region Midt.

»Akademiet for Talentfulde Unge«, og lige inden jul fik fem af dem besked om, at de var optaget. 21. januar begyndte de så på to års tillægsuddannelse sammen med flere end 200 andre gymnasieelever fra Region Midt.

Annonce
Tysk Master Class-eleverne Louise Lund-Sørensen og Ida E. Wulf-Andersen ved at gøre sig klar til at tale i telefon med tyske kontakter. Pressebillede

De fem elever, der er blevet optaget på ATU i år, er Andreas Filskov Kirk Østergaard, Nicoline Markvardt Larsson, Jacob Hauerslev Foss, Rikke Skov Udengaard og August Rumle Gersholm Brask.

De fem afløser fire 3.g'ere fra Skanderborg, som fredag 15. januar modtog et diplom for at have gennemført to års ATU.

De fire diplommodtagere er Anne Sofie Bank-Mikkelsen, Lisbeth Nikolajsen, Simon R. Dalsgaard og Andreas Hillers-Bendtsen

Et af de andre talenttilbud, eleverne på Skanderborg Gymnasium gerne vil benytte, er de forskellige faglige konkurrencer, som udbydes på regionalt og nationalt plan.

Gymnasiet har f.eks. for tredje år i træk haft en elev, som har kvalificeret sig til Kemi OL, og gymnasiet håber, at årets elev - Andreas Hillers-Bendtsen fra 3x - kommer så langt, at han også kan få lov til at deltage på årets landshold, som tager til Norge for at dyste med de andre nordiske lande.

Gymnasiet sender også et meget stærkt 1.g-team til DM i Science. Det er Rasmus L. Johansen, Jacob H. Foss og Mads K Simonsen skal dyste på vegne af Skanderborg Gymnasium.

Gymnasiet har i år oprettet Master Class i fem fag: dansk, engelsk, kemi, matematik og tysk, og man samarbejder med naboen Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (SOCU).

Tilsammen har skolerne optaget 81 elever, hvoraf 43 af eleverne kommer fra Skanderborg Gymnasium.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce