Annonce
AGF

Amini: Jeg drømmer om at vinde pokalfinalen med AGF

Mustafa Amini skal være far til marts. Arkivfoto: Ole Nielsen
Mustafa Amini ser frem til et travlt forår, hvor han udover at gøre alt for at få succes med AGF, også skal være far - og så sigter han i øvrigt efter at skulle med Australien til Copa America til juni.
Annonce

FODBOLD: Der er blevet talt og skrevet rigtig meget om Mustafa Amini i de seneste måneder.

Midtbanespilleren har kontraktudløb med AGF til sommer, og da han har afvist et nyt kontraktudspil fra klubben, og i øvrigt har givet udtryk for, at han gerne vil prøve sig selv af et andet sted ude i verden, er det i mange kredse blevet taget for givet, at han ville forlade AGF i det nu afsluttede transfervindue.

Det skete ikke.

Der var bud efter Amini, men det var ikke bud, der var interessante for hverken ham selv eller AGF.

Så han er stadigvæk AGFer, og det passer ham ganske fint.

- Jeg har haft en fin januar-måned. Det har ikke påvirket mig. Jeg har mit hjerte her i AGF, og jeg vil gøre sæsonen færdig og være med til at levere noget rigtig godt. Jeg har en stor drøm om at vinde pokalfinalen, og derudover også hjælpe klubben i top seks.

Så det har ikke været et tema for dig at forlade AGF over vinteren?

- Nej. Hvis der var kommet en eller anden stor klub med en kæmpe pose penge, så havde det jo nok været interessant. Og det er jo ikke sket. Jeg har været helt rolig, og haft fokus på opstarten i AGF. Der har været nogle enkelte klubber, der har henvendt sig, men jeg ville ikke afsted.

- Jeg har været her i fire år nu, og jeg er meget motiveret for at gøre det til en stor sæson for AGF, kommer det fra Amini.

Men hvad så til sommer – kan du ligefrem se dig selv forlænge med AGF?

- Ja, sagtens. Du ved aldrig i fodbold, og jeg kender jo ”PC” (sportschef Peter Christiansen, red.) rigtig godt, så vi snakker om tingene. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men har fuldt fokus på den første kamp mod Randers. Min kæreste og jeg venter også barn til marts, et barn, der altså bliver født her i Danmark, så der er mange beslutninger, der skal tages, siger han med et stort smil.

Annonce

Vil elske at møde Messi

Et barn, der sat til at komme til verden 15. marts. Samme dag som AGF hjemme møder OB i næstsidste runde af grundspillet.

Så må du spille med telefonen i lommen?

-Ja, måske, griner han.

Så hvis du forlænger med AGF til sommer, er det så, fordi det er det bedste tilbud, du kan få?

- Nej, for man skal tage alt med i betragtning. Hvad vil familien, hvad er det for en klub, hvor meget kommer jeg til at spille, er det overhovedet en bedre liga? Der er meget at tage højde for, og derfor afhænger det, hvad der kommer af muligheder. Jeg ved ikke, om jeg bliver eller rejser, men jeg kan sige, at jeg er vild med Aarhus, og så må vi se. Det hele skal passe sammen.

Og så har Amini også et helt andet mål for foråret, der gør, at han vil give alt for AGF i de kommende måneder.

- Australien er kvalificeret til Copa America til juni, og at kunne komme med der og måske spille mod Argentina i Buenos Aires, er noget af en drøm. Jeg vil gøre alt for at komme med i landsholdstruppen til den turnering, og det kræver selvfølgelig, at jeg spiller og gør det godt for AGF, kommer det fra AGFeren.

Australien er i turneringen i gruppe med Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay, Chile og Bolivia – og møder Argentina i Buenos Aires 23. juni. Men først gælder det altså noget mere usexede Randers FC om små to uger.

Amini har været småskadet i løbet af januar, og har derfor endnu ikke spillet en testkamp.

Bliver du klar?

- Ja, ja, det er ikke noget problem. Jeg er fit, og skal nok være klar. Det er ikke noget seriøst, men hellere være på den sikre side. Jeg skal nok blive klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce