x
Annonce
AGF

Ankersen har intet hørt fra AGF: Hvis kontrakten udløber, er udlandet førstevalg

Da AGF startede den udendørs træning op tirsdag, var det ikke specielt koldt. Alligevel havde Jakob Ankersen, som den eneste, erhvervet sig en hvid hue. Foto: Axel Schütt
Jakob Ankersen er glad for at være i AGF, men fremtiden er slet ikke lagt fast. Til sommer kan han stå uden klub.

FODBOLD: Seks af AGF's spillere har kontraktudløb efter denne sæson. Men med de fleste af spillerne er der en form for afklaring.

Nimo Gribenco og Youssef Toutouh har pænt, men bestemt, fået at vide, at deres fremtid ikke ligger i AGF. Daniel Thøgersen er blevet lejet ud i det sidste halve år af sin kontrakt, og Mustafa Amini vil klubben helt sikkert gerne beholde.

Men Jakob Ankersen? Han har ikke hørt noget, og så er det jo af gode grunde sådan, at han kvit og frit må forhandle med andre klubber jævnfør Bosman-dommen fra 1995. Ankersen selv er dog rolig.

- Der har ikke været diskussioner om en kontraktforlængelse, og det kan man jo selvfølgelig tolke på, som man vil. Men jeg ved ikke, hvad de tænker. Jeg har det godt i AGF, og jeg har det fint med situationen. Vi må tage det, som det kommer.

- Det kan gå mange veje, og der er ingenting, der er afgjort. Lige nu er jeg AGF-spiller, og jeg har ikke lagt mig fast på noget omkring min fremtid. Og så vil jeg stadig sige, at jeg har det godt med at være i AGF, for det er en god klub med gode folk og faciliteter, siger Jakob Ankersen.

Annonce

Jakob Ankersen

  • 2017-?: AGF (Kontrakten udløber 30/06/2020)
  • 2017-2017: Zulte Waregem (Belgien)
  • 2015-2017: IFK Göteborg (Sverige)
  • 2010-2015: Esbjerg fB

Et succesfuldt og skrækkeligt udlandseventyr

Kantspilleren er efterhånden blevet 29 år gammel, og det er ved at være et stykke tid siden, den hurtige kantspiller kom igennem nåleøjet i Esbjerg fB og var en vigtig del af den oprejsning, klubben havde med både pokalsejr og et succesfuldt ridt i Europa League, hvor holdet noget overraskende formåede at gå videre fra gruppespillet. Dengang skabte Jakob Ankersen en målgivende aflevering i Firenze og havde senere et ret vellykket udlandsophold i IFK Göteborg.

Men det er da også værd at bemærke, at der også var et noget mindre vellykket tid i Belgien, hvor det efter fem måneder i Zulte Waregem blev til bare en enkelt optræden og en tilbagevenden til Danmark, hvor AGF stod klar.

Og hvis hele den nuværende situation ikke munder ud i en ny AGF-aftale, kigger han nærmere mod udlandet end mod sin gamle klub i Esbjerg. Og farten? Den har han ikke mistet. Ifølge Superligaens statistikker har han den næsthøjeste topfart i AGF i denne sæson.

- Jeg udelukker ikke noget, og jeg udelukker heller ikke Esbjerg, men jeg kigger ikke den vej. Hvis jeg skal til udlandet igen, er det nok denne gang, det skal være, for jeg bliver jo ikke yngre. Men man skal heller aldrig sige aldrig i fodboldverdenen. Det har jeg da lært, siger Jakob Ankersen.

I løbet af sine to og et halvt år i AGF har Ankersen statistisk set været rimelig succesfuld med 16 Superliga-scoringer og syv assists. Især i starten af 18/19-sæsonen var god, og her blev det til scoringer i tre kampe i træk. I løbet af denne sæson er startpladserne dog blevet færre og færre, som tiden er skredet frem. Han startede godt nok mod Lyngby i den næstsidste efterårsrunde, men det var også den eneste gang i de sidste syv kampe i 2019. I stedet er islandske Jon Dagur Thorsteinsson blevet foretrukket på venstrekanten, og det hører med til historien, at Jakob Ankersens ene plads i startopstillingen blandt andet var på grund af, at Thorsteinsson var i karantæne på grund af gule kort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce