Annonce
AGF

Ankersen har intet hørt fra AGF: Hvis kontrakten udløber, er udlandet førstevalg

Da AGF startede den udendørs træning op tirsdag, var det ikke specielt koldt. Alligevel havde Jakob Ankersen, som den eneste, erhvervet sig en hvid hue. Foto: Axel Schütt
Jakob Ankersen er glad for at være i AGF, men fremtiden er slet ikke lagt fast. Til sommer kan han stå uden klub.

FODBOLD: Seks af AGF's spillere har kontraktudløb efter denne sæson. Men med de fleste af spillerne er der en form for afklaring.

Nimo Gribenco og Youssef Toutouh har pænt, men bestemt, fået at vide, at deres fremtid ikke ligger i AGF. Daniel Thøgersen er blevet lejet ud i det sidste halve år af sin kontrakt, og Mustafa Amini vil klubben helt sikkert gerne beholde.

Men Jakob Ankersen? Han har ikke hørt noget, og så er det jo af gode grunde sådan, at han kvit og frit må forhandle med andre klubber jævnfør Bosman-dommen fra 1995. Ankersen selv er dog rolig.

- Der har ikke været diskussioner om en kontraktforlængelse, og det kan man jo selvfølgelig tolke på, som man vil. Men jeg ved ikke, hvad de tænker. Jeg har det godt i AGF, og jeg har det fint med situationen. Vi må tage det, som det kommer.

- Det kan gå mange veje, og der er ingenting, der er afgjort. Lige nu er jeg AGF-spiller, og jeg har ikke lagt mig fast på noget omkring min fremtid. Og så vil jeg stadig sige, at jeg har det godt med at være i AGF, for det er en god klub med gode folk og faciliteter, siger Jakob Ankersen.

Jakob Ankersen

  • 2017-?: AGF (Kontrakten udløber 30/06/2020)
  • 2017-2017: Zulte Waregem (Belgien)
  • 2015-2017: IFK Göteborg (Sverige)
  • 2010-2015: Esbjerg fB

Et succesfuldt og skrækkeligt udlandseventyr

Kantspilleren er efterhånden blevet 29 år gammel, og det er ved at være et stykke tid siden, den hurtige kantspiller kom igennem nåleøjet i Esbjerg fB og var en vigtig del af den oprejsning, klubben havde med både pokalsejr og et succesfuldt ridt i Europa League, hvor holdet noget overraskende formåede at gå videre fra gruppespillet. Dengang skabte Jakob Ankersen en målgivende aflevering i Firenze og havde senere et ret vellykket udlandsophold i IFK Göteborg.

Men det er da også værd at bemærke, at der også var et noget mindre vellykket tid i Belgien, hvor det efter fem måneder i Zulte Waregem blev til bare en enkelt optræden og en tilbagevenden til Danmark, hvor AGF stod klar.

Og hvis hele den nuværende situation ikke munder ud i en ny AGF-aftale, kigger han nærmere mod udlandet end mod sin gamle klub i Esbjerg. Og farten? Den har han ikke mistet. Ifølge Superligaens statistikker har han den næsthøjeste topfart i AGF i denne sæson.

- Jeg udelukker ikke noget, og jeg udelukker heller ikke Esbjerg, men jeg kigger ikke den vej. Hvis jeg skal til udlandet igen, er det nok denne gang, det skal være, for jeg bliver jo ikke yngre. Men man skal heller aldrig sige aldrig i fodboldverdenen. Det har jeg da lært, siger Jakob Ankersen.

I løbet af sine to og et halvt år i AGF har Ankersen statistisk set været rimelig succesfuld med 16 Superliga-scoringer og syv assists. Især i starten af 18/19-sæsonen var god, og her blev det til scoringer i tre kampe i træk. I løbet af denne sæson er startpladserne dog blevet færre og færre, som tiden er skredet frem. Han startede godt nok mod Lyngby i den næstsidste efterårsrunde, men det var også den eneste gang i de sidste syv kampe i 2019. I stedet er islandske Jon Dagur Thorsteinsson blevet foretrukket på venstrekanten, og det hører med til historien, at Jakob Ankersens ene plads i startopstillingen blandt andet var på grund af, at Thorsteinsson var i karantæne på grund af gule kort.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

Aarhus

Dagens corona-tal: Kontakttallet stiger og smitten er fortsat høj i Aarhus

Annonce