Annonce
AGF

Ankersen har intet hørt fra AGF: Hvis kontrakten udløber, er udlandet førstevalg

Da AGF startede den udendørs træning op tirsdag, var det ikke specielt koldt. Alligevel havde Jakob Ankersen, som den eneste, erhvervet sig en hvid hue. Foto: Axel Schütt
Jakob Ankersen er glad for at være i AGF, men fremtiden er slet ikke lagt fast. Til sommer kan han stå uden klub.

FODBOLD: Seks af AGF's spillere har kontraktudløb efter denne sæson. Men med de fleste af spillerne er der en form for afklaring.

Nimo Gribenco og Youssef Toutouh har pænt, men bestemt, fået at vide, at deres fremtid ikke ligger i AGF. Daniel Thøgersen er blevet lejet ud i det sidste halve år af sin kontrakt, og Mustafa Amini vil klubben helt sikkert gerne beholde.

Men Jakob Ankersen? Han har ikke hørt noget, og så er det jo af gode grunde sådan, at han kvit og frit må forhandle med andre klubber jævnfør Bosman-dommen fra 1995. Ankersen selv er dog rolig.

- Der har ikke været diskussioner om en kontraktforlængelse, og det kan man jo selvfølgelig tolke på, som man vil. Men jeg ved ikke, hvad de tænker. Jeg har det godt i AGF, og jeg har det fint med situationen. Vi må tage det, som det kommer.

- Det kan gå mange veje, og der er ingenting, der er afgjort. Lige nu er jeg AGF-spiller, og jeg har ikke lagt mig fast på noget omkring min fremtid. Og så vil jeg stadig sige, at jeg har det godt med at være i AGF, for det er en god klub med gode folk og faciliteter, siger Jakob Ankersen.

Jakob Ankersen

  • 2017-?: AGF (Kontrakten udløber 30/06/2020)
  • 2017-2017: Zulte Waregem (Belgien)
  • 2015-2017: IFK Göteborg (Sverige)
  • 2010-2015: Esbjerg fB

Et succesfuldt og skrækkeligt udlandseventyr

Kantspilleren er efterhånden blevet 29 år gammel, og det er ved at være et stykke tid siden, den hurtige kantspiller kom igennem nåleøjet i Esbjerg fB og var en vigtig del af den oprejsning, klubben havde med både pokalsejr og et succesfuldt ridt i Europa League, hvor holdet noget overraskende formåede at gå videre fra gruppespillet. Dengang skabte Jakob Ankersen en målgivende aflevering i Firenze og havde senere et ret vellykket udlandsophold i IFK Göteborg.

Men det er da også værd at bemærke, at der også var et noget mindre vellykket tid i Belgien, hvor det efter fem måneder i Zulte Waregem blev til bare en enkelt optræden og en tilbagevenden til Danmark, hvor AGF stod klar.

Og hvis hele den nuværende situation ikke munder ud i en ny AGF-aftale, kigger han nærmere mod udlandet end mod sin gamle klub i Esbjerg. Og farten? Den har han ikke mistet. Ifølge Superligaens statistikker har han den næsthøjeste topfart i AGF i denne sæson.

- Jeg udelukker ikke noget, og jeg udelukker heller ikke Esbjerg, men jeg kigger ikke den vej. Hvis jeg skal til udlandet igen, er det nok denne gang, det skal være, for jeg bliver jo ikke yngre. Men man skal heller aldrig sige aldrig i fodboldverdenen. Det har jeg da lært, siger Jakob Ankersen.

I løbet af sine to og et halvt år i AGF har Ankersen statistisk set været rimelig succesfuld med 16 Superliga-scoringer og syv assists. Især i starten af 18/19-sæsonen var god, og her blev det til scoringer i tre kampe i træk. I løbet af denne sæson er startpladserne dog blevet færre og færre, som tiden er skredet frem. Han startede godt nok mod Lyngby i den næstsidste efterårsrunde, men det var også den eneste gang i de sidste syv kampe i 2019. I stedet er islandske Jon Dagur Thorsteinsson blevet foretrukket på venstrekanten, og det hører med til historien, at Jakob Ankersens ene plads i startopstillingen blandt andet var på grund af, at Thorsteinsson var i karantæne på grund af gule kort.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce