Annonce
AGF

Ankersen har intet hørt fra AGF: Hvis kontrakten udløber, er udlandet førstevalg

Da AGF startede den udendørs træning op tirsdag, var det ikke specielt koldt. Alligevel havde Jakob Ankersen, som den eneste, erhvervet sig en hvid hue. Foto: Axel Schütt
Jakob Ankersen er glad for at være i AGF, men fremtiden er slet ikke lagt fast. Til sommer kan han stå uden klub.

FODBOLD: Seks af AGF's spillere har kontraktudløb efter denne sæson. Men med de fleste af spillerne er der en form for afklaring.

Nimo Gribenco og Youssef Toutouh har pænt, men bestemt, fået at vide, at deres fremtid ikke ligger i AGF. Daniel Thøgersen er blevet lejet ud i det sidste halve år af sin kontrakt, og Mustafa Amini vil klubben helt sikkert gerne beholde.

Men Jakob Ankersen? Han har ikke hørt noget, og så er det jo af gode grunde sådan, at han kvit og frit må forhandle med andre klubber jævnfør Bosman-dommen fra 1995. Ankersen selv er dog rolig.

- Der har ikke været diskussioner om en kontraktforlængelse, og det kan man jo selvfølgelig tolke på, som man vil. Men jeg ved ikke, hvad de tænker. Jeg har det godt i AGF, og jeg har det fint med situationen. Vi må tage det, som det kommer.

- Det kan gå mange veje, og der er ingenting, der er afgjort. Lige nu er jeg AGF-spiller, og jeg har ikke lagt mig fast på noget omkring min fremtid. Og så vil jeg stadig sige, at jeg har det godt med at være i AGF, for det er en god klub med gode folk og faciliteter, siger Jakob Ankersen.

Annonce

Jakob Ankersen

  • 2017-?: AGF (Kontrakten udløber 30/06/2020)
  • 2017-2017: Zulte Waregem (Belgien)
  • 2015-2017: IFK Göteborg (Sverige)
  • 2010-2015: Esbjerg fB

Et succesfuldt og skrækkeligt udlandseventyr

Kantspilleren er efterhånden blevet 29 år gammel, og det er ved at være et stykke tid siden, den hurtige kantspiller kom igennem nåleøjet i Esbjerg fB og var en vigtig del af den oprejsning, klubben havde med både pokalsejr og et succesfuldt ridt i Europa League, hvor holdet noget overraskende formåede at gå videre fra gruppespillet. Dengang skabte Jakob Ankersen en målgivende aflevering i Firenze og havde senere et ret vellykket udlandsophold i IFK Göteborg.

Men det er da også værd at bemærke, at der også var et noget mindre vellykket tid i Belgien, hvor det efter fem måneder i Zulte Waregem blev til bare en enkelt optræden og en tilbagevenden til Danmark, hvor AGF stod klar.

Og hvis hele den nuværende situation ikke munder ud i en ny AGF-aftale, kigger han nærmere mod udlandet end mod sin gamle klub i Esbjerg. Og farten? Den har han ikke mistet. Ifølge Superligaens statistikker har han den næsthøjeste topfart i AGF i denne sæson.

- Jeg udelukker ikke noget, og jeg udelukker heller ikke Esbjerg, men jeg kigger ikke den vej. Hvis jeg skal til udlandet igen, er det nok denne gang, det skal være, for jeg bliver jo ikke yngre. Men man skal heller aldrig sige aldrig i fodboldverdenen. Det har jeg da lært, siger Jakob Ankersen.

I løbet af sine to og et halvt år i AGF har Ankersen statistisk set været rimelig succesfuld med 16 Superliga-scoringer og syv assists. Især i starten af 18/19-sæsonen var god, og her blev det til scoringer i tre kampe i træk. I løbet af denne sæson er startpladserne dog blevet færre og færre, som tiden er skredet frem. Han startede godt nok mod Lyngby i den næstsidste efterårsrunde, men det var også den eneste gang i de sidste syv kampe i 2019. I stedet er islandske Jon Dagur Thorsteinsson blevet foretrukket på venstrekanten, og det hører med til historien, at Jakob Ankersens ene plads i startopstillingen blandt andet var på grund af, at Thorsteinsson var i karantæne på grund af gule kort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Aarhus

32-årig fængslet i kidnapningssag: To personer bortført med køller og pistoler

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];