Annonce
Kultur

Anmeldelse: Thomas Buttenschøn var ikke frækkere end politiet tillader

Den 35-årige entertainer Thomas Buttenschøn er både kendt som børnenes ven på Ramasjang og er tidligere talentdommer i “Danmark har talent”. Lørdag spillede han såkaldt drive in-koncert i Tangkrogen i Aarhus. Foto: Andreo Michaelo Mielczarek
At være til koncert i sin bil er en spøjs oplevelse. Lidt som at høre musik med tømmermænd. Og efter 25 minutter måtte vi ikke dytte mere.

ANMELDELSE: Som anmelder kommer man ud for lidt af hvert. Telefonen drukner i vand, fordi himlens bruser åbner sig under Radioheads koncert på Northside. Skriveblokken bliver trampet ned af ivrige fans, som alle vil se Prince med stort mikrofonhår på Smukfest.

Og lørdag eftermiddag sidder jeg i en bil foran en scene og stiller ind på en radiokanal. På scenen foran spiller Thomas Buttenschøn. Uden store højttalere.

Sådan er situationen for os alle i denne tid. Alt er nyt.

Kulturen er dog ikke parkeret. Kreative sjæle gør, hvad de kan for at skabe live-oplevelser i nye formater. Hurra for det!

Aarhus’ nye såkaldte drive in-scene ved Tangkrogen blev fredag indviet af Mads Langer, publikum i 500 biler og repræsentanter fra flere danske medier. For der er virkelig ikke mange steder, man kan gå – eller køre – til koncert i disse dage.

Avisens musikanmelder på plads i bilen foran P Scenen i Tangkrogen, hvor Thomas Buttenschøn gav koncert lørdag eftermiddag. Foto: Andreo Michaelo Mielczarek

En sjæler skal der til

Lørdag eftermiddag var bilisterne igen bænket med bremsen trukket og på behørig afstand. Buttenschøn og et orkester på fire musikere i bandet Soul Glo, som nu hedder Girls on Bikes, lagde ud med sjæleren "Michelle".

I vores biler sad vi og hørte "Præsident i USA" og sange om kvidrende kærestepar på en fantastisk mandag. Om følelser, der er blevet til spøgelser og om at drikke livstræt kaffe på en kaffebar.

De dagligdags foreteelser, som Buttenschøn så ofte putter ind i sine sange, fik dog en anden klang i en tid, hvor vi alle lever i hver vores coronahule. Tænk sig: En kaffebar og noget med noget besværligt kæresteri. Hvor lyder det vildt!

- Det her er det sjoveste, jeg har prøvet, siden jeg har kunnet spille andre koncerter, sagde Buttenschøn.

Der var solgt 153 billetter. Det betyder 153 biler. Ikke alle biler var fyldt op med de maksimale fem passagerer. I starten var der en lystig dytten, men intet band har brug for så mange i rytmegruppen.

Efter 25 minutter måtte vi ikke dytte mere, øjensynligt på grund af naboklager. Men så kunne man jo svinge med vinduesviskerne eller klappe ud af vinduet.

Musikken var ikke i sync med vores bilradioer. Det var som at høre popmusik med tømmermænd. Og hvem er ikke ude af sync for tiden? Som Buttenschøn selv sagde, var det hele lidt skørt.

Ja, og midt under ekstranummeret "Smukkere end smuk" kom en politibil rullende ind på pladsen.

Annonce

Sang om livets benspænd

Hvad kan man lære af det hele? Jo, blandt andet at nabobilen da vist havde nogle bedre højttalere. Og dem ved siden af kunne få bilen til at gynge. Ellers var der ingen, der gjorde noget forbudt. Bortset fra lidt smugdytten til sidst.

Vi var der bare, fordi det er godt at høre noget musik en gang imellem. Helst med andre mennesker i andre biler. Hvis det ikke kan være anderledes.

Buttenschøn var heller ikke vildere, end karantænereglerne tillader. Der var heller ingen far-jokes eller voksenpop med Barry White-stemme som under hans show "Far" i 2018.

Nej, for lige nu skulle han være på en turné under titlen "Doin' My Drugs" og et budskab om at besejre HIV med oplysning gennem musik. Buttenschøn er født HIV-positiv og mistede som barn begge sine forældre til aids. Han ved, hvad det betyder at leve med en dødelig virus tæt inde på livet.

I sangen "Vidunderlig" mindede han om, at man skal huske at sætte pris på de små ting. Sangen handler om hans mor, der døde som 34-årig.

Livet spænder nogle gange ben for os. En virus kan komme i vejen. Buttenschøn spillede også et helt nyt nummer, "Velkommen i klubben igen", og det var et godt nummer med disco-feeling. Det kan man glæde sig til at høre med ordentlige højttalere engang. I den første og bedste – og mulige – klub.

3 stjerner Thomas Buttenschøn, P Scenen, Tangkrogen i Aarhus, lørdag eftermiddag.

At være til koncert i sin bil er en spøjs oplevelse. Lidt som at høre musik med tømmermænd, mener avisens anmelder. Foto: Andreo Michaelo Mielczarek
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Alarm 112

Kan risikere fængsel: Århusiansk skoleelev sigtet for at vise falsk coronapas

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Demonstranter omringer statsministerens tomme bil

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Annonce