Annonce
Aarhus

Børnehave i Aarhus ramt af rotter: 60 børnehavebørn flyttes midlertidigt til Risskov

Legepladsen ved Vokseværket har fået besøg af rotter. Bygningen er dog gået fri. Foto: Flemming Krogh
Vokseværket har fået rotter på legepladsen. Derfor bliver den nu lukket, mens 60 børnehavebørn flyttes fra midtbyen til en midlertidig institution i Risskov.

AARHUS: Først corona, så rotter. Det har ikke været nemt i Vokseværket, der huser vuggestue og børnehave i deres flotte nye fire-etagers bygning på Østboulevarden.

Rotterne har indtaget Aarhus under corona-krisen og nu har de også overtaget legepladsen ved Vokseværket, der er blevet lukket tirsdag.

60 børnehavebørn har holdt fri onsdag, da børnehaven var nødt til at lukke for en dag. De bliver torsdag flyttet til en midlertidig institution i Risskov. Vuggestuebørnene i Vokseværket bliver i bygningen, men må ikke være ude på legepladsen. Beslutningen er taget i samarbejde med Børn og Unge-chefen i Aarhus Kommune, skriver Vokseværket, der er en del af Midtbyens Dagstilbud, i en mail til forældrene.

- De mindste børn (vuggestuebørnene, red.) bliver spredt ud på vores fire etager i bygningen. De kommer også ud på ture i den friske luft. Det overholder alle regler i forhold til afstand og kvadratmeter pr barn. Der er ingen rotter inde i bygningen, så det er ikke noget problem at have dem her, siger dagtilbudsleder i Midtbyens Dagtilbud, Karin Faust.

Annonce

Kan tage to uger at fjerne rotterne

I Vokseværket har de fået at vide, at der vil gå maksimalt 14 dage, før rotteproblemet er løst.

I mellemtiden vil der gå en bus mellem Vokseværket og den midlertidige institution i Risskov for de 60 børnehavebørn, der skal flyttes midlertidigt - både dertil om morgen og tilbage til vokseværket om eftermiddagen. Forældrene kan også selv aflevere og hente deres børn i den midlertidige insitution i Risskov.

- Jeg synes, vi har fået lavet en god og hurtig aftale, og fået informeret forældrene godt. De har også taget godt imod beskeden om rotterne, siger Karin Faust.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce